Pierre & Peter’s – en eklektisk färgklick av inredningsglädje

Med många år i inredningsbranschen kände Pierre Hagströmer och Peter Ravén att det började bli dags att starta något tillsammans som gav dem mer frihet och tid till kreativa projekt. Resultatet blev butiken Pierre & Peter’s, vilken är ett slags showroom och ansikte utåt för Pierres och Peters verksamhet som inredningskonsulter. Efter en kort sejour på Riddargatan flyttade man upp till ett mer livligt läge på Grevgatan, vid korsningen Karlavägen och mittemot den populära kvarterskrogen Broms.

1

”Det ska vara lite som att komma hem till oss”, säger Peter om butikens sortiment, vilket är en färgstark och eklektisk blandning av möbler, textilier, tapeter, mattor och diverse inredningsaccessoarer. ”Vi köper in det vi tycker är snyggt, det vi själva tycker om, och försöker plocka unika saker”, fyller Pierre i. Det mesta är nytt men Peter berättar att man även tar in utvalda vintageföremål och då gärna under sina resor till Italien, där Pierre och han har ett hus tillsammans. Pierre och Peter skapar även egna möbler i mindre skala och i lokalen står bland annat en bekväm och lyxig soffa i deras design.

2

Butikskonceptet är tidlöst och Pierre förklarar att han är emot kortsiktiga trender och istället förespråkar att behålla och återanvända det man kan av inredningen och satsa på ett lugnt hem, som man kan trivas i länge. ”Men det måste finnas en twist, något som får folk att baxna lite”, fortsätter Pierre och berättar att humor är en viktig ingrediens för honom när han inreder, både hemma hos sig själv och hos sina kunder.

Samtidigt är han noga med att påpeka vikten av att vara ödmjuk och varsam när man ska inreda åt någon annan. Och ständigt ha en långsiktig lösning i sikte, som kunden blir genuint nöjd med.

Vid sidan av möbler, textilier och accessoarer är konst av olika slag och ålder en viktig del av Pierre och Peters koncept, både hemma och på Grevgatan. I butiken hålls ofta konstutställningar och vernissager där verken sedan är till salu som en del av sortimentet. ”Man får plats med betydligt fler tavlor än det ser ut. Och det är ett jättebra sätt att visa konsten i hemmiljö”, säger Pierre och pekar ut flera oanade upphängningsytor runt om i lokalen.

Pierre & Peter’s vill erbjuda ett helhetskoncept inom inredning och förutom konsultation jobbar man även med gardinsömnad och möbeltapetsering. Just detta att återanvända och förnya gamla möbler är en röd tråd för de erfarna inredarna och Pierre poängterar att en möbel kan se väldigt annorlunda ut efter att ha klätts eller målats om till exempel.

3

Även att placera möbeln i ett annat hem kan göra att den får en ny karaktär och Pierre och Peter berättar att de själva ofta har hittat nya användningsområden för olika föremål när de har flyttat. ”Vi tar gärna med oss saker från tidigare hem. Det ska finnas en röd tråd i inredningen genom en människas liv”, förklarar Peter och berättar att han och Pierre sällan säljer delar av sin egen inredning utan istället återanvänder, renoverar och flyttar om föremålen mellan sina tre egna hem, vilka alla är inredda i olika stilar.

Pierre & Peters
Grevgatan 61
Telefon: 08 662 72 50
www.pierreochpeters.se