Restaurang Volt – kulinarisk upplevelse med menypaket


En liten mysig lokal på Kommendörsgatan förvandlas till en storslagen matscen när matkreation efter matkreation skapar en färgsprakande smaksymfoni. På den nordiska lyxrestaurangen Restaurang Volt, som sedan 2015 innehar en Michelinstjärna, äter vi menypaket med säsongsbetonade råvaror som får oss att längta till nästa öppning i det minst sagt späckade bokningsschemat.

På den centrala placeringen längs en av Östermalms mest omtyckta strosgator hittar vi till Volt. För ett lovordat ställe med så pass många bländande recensioner förväntar vi oss något storskaligt och grandiöst när vi närmar adressen. Istället möts vi av en relativt avskalad skandinavisk dekor och ett fåtal sittplatser. Det är en miljö som skapar en behaglig bakgrund till den unika matuppvisning som Volt bjuder upp till. För en sak är säker: På Volt är det maten och drycken som står i centrum, som trollbinder besökarna. Vi är inget undantag. Vi blir glatt överraskade över menyn som känns omsorgsfullt framtagen och erbjuder ett fåtal valmöjligheter som känns frigörande snarare än begränsande. Vill du ha fyra eller sex rätter? Vill du ha ett vinpaket? Konstigare än så är det inte att påbörja den kulinariska resan på Volt.Köket är nordiskt i grunden och vi möts i många fall av ingredienser som vi själva ofta köper och tillagar, med en stor skillnad. Ingen smakar som något vi själva ätit tidigare. Inte ens nära. Menyn är mer som en guidning och varje råvara en ledtråd. Maten serveras lager på lager med en blandning av vegetariskt och köttbaserade rätter och vi förvånas upprepade gånger över hur de olika råvarorna och ingredienserna samspelar och kommer till liv. Listan av törstsläckare imponerar och agerar genom sin omsorgsfulla kombination av naturviner, hantverksöl, cider och mousserande viner, ett väl uttänkt och smakligt komplement till maten.

Med allt detta på menyn förvånar Volt, trots sin Michelin-stjärna, med överkomliga priser som inbjuder alla som uppskattar en genuint mathantverk och högkvalitativa råvaror att uppleva den utsökta avsmakningsmenyn.


Volt arbetar nära sina producenter och leverantörer för att erbjuda de fantastiska råvaror som står till grund för den skandinaviska matlagning deluxe som restaurangen bjuder oss på – och vi förstår precis hur Guide Michelin resonerade när man gav Volt en stjärna 2015. Vi skulle ha gjort likadant.

Vill du också ta del av denna stjärnsprakande upplevelse? Då gör du rätt i att vara ute i god tid. Bokningarna öppnas upp en gång i månaden med bokning för månaden efter. Men som det gamla uttrycket lyder, “den som väntar på något gott väntar aldrig för länge”. Med en utsökt gastronomisk upplevelse har Volt vunnit våra smaklökar och vi är villiga att vänta precis så länge det krävs för att göra ett återbesök. Men låt det gärna gå fort!

Restaurang Volt
Kommendörsgatan 16
114 48 Stockholm
Tel: 08-662 34 00

www.restaurangvolt.se