Portal Restaurant – varm atmosfär möts av franska och nordiska smaker


På Portal Restaurant erbjuds en komplett gastronomisk upplevelse där mat och dryck skapar en utsökt symbios under det trivsamma portvalv där restaurangen ligger. Det är en plats dit man går för vällagad mat och trevligt sällskap i en smakfull miljö. Stjärnkocken Klas Lindberg (Årets Kock 2012) öppnade Portal 2016 på en gammal krogaddress intill Sankt Eriksplan, en ovanligt stillsam plats trots sin centrala placering, men med många besökare under dygnet alla timmar. Vad som tidigare rymde en Thai-restaurang har fått en total make-over och huserar nu en av Stockholms mest hyllade bistroer. Från restaurangens portvalv kan man titta ut över eftertraktade Atlasområdet, en lugn oas i innerstadens konstanta puls.


Portals meny må vara till synes okomplicerad men köket, med Lindberg själv i spetsen, får oss att känna att det vi äter är något mycket speciellt.
Med en en gedigen kombination av säsongsbetonade ingredienser, till händelse från Lindbergs egna trädgård, och råvaror av högsta kvalitet, blir den naturliga impulsen att vilja beställa allt på menyn. Känner du dig spontan och inte bokat bord kan du ha turen få en av de fina drop-in platserna i baren. Här kan du avnjuta hela Portals meny medan du sitter perfekt placerad för lite “people watching”.


Bakom menyn står Klas Lindberg själv, som under många år varit en betydande del av svenskt krogliv och kan stoltsera med att ha varit ansvarig för Nobelbanketten och att 2012 ha vunnit guld i Culinary Olympics tillsammans med Kocklandslaget. En skaplig resumé som slår igenom i den omsorgsfullt komponerade smakresa som Portal tar oss med på. Fransk och nordisk mat korsas, agerar inspiration och berikas av ett fantastiskt dryckesutbud.

Ett rikt utbud av viner från hela världen pryder den tilltalande listan. Och om du gillar att botanisera i ölsortimentet kommer du inte heller bli besviken: Här erbjuds ett digert utbud av nordiska såväl som internationell hantverksöl, en perfekt anledning att komma till Portal en stund innan middagen för att i lugn och ro avnjuta ett glas i den eleganta baren som utöver vin och öl serverar utsökta drinkar. Vill du vara extra busig och ägna dig helhjärtat åt det uppfriskande drinkutbudet, hittar man Portals drink-dedikerade syskon Portal Bar mitt emot.

Atmosfären på Portal är vänlig och avslappnad. Den sparsamma dekoren som framhäver omgivningen skapar i kombination med trivsamma sorlet en hemtrevlig, vardagsrumslik stämning – och vi förstår varför Portal på relativt kort tid blivit många Stockholmares nya stammisfavorit. Oavsett om du bestämmer träff med vännerna, firar en födelsedag med familjen eller avnjuter en snabbare affärslunch kommer impulsen vara densamma. Du kommer vilja komma tillbaka, om och om igen. Det är dags att lägga till Portal på vår av alldeles egen lista av stammisställen.

Portal Restaurant
St Eriksplan 1
113 20 Stockholm
Tel: 08-30 11 01
www.portalrestaurant.se