BIKEID – Kvalitetscyklar med personlig prägel

BIKEID låter kunderna själva designa sina cyklar – om de vill. Företaget grundades 2009 och fanns till att börja med enbart på nätet. 2012 öppnade den första butiken i Stockholm, som numera ligger på Sibyllegatan 43, bara ett par tramp med pedalerna från Djurgårdens gröna cykelstråk. Sedan starten har BIKEID fokuserat på att erbjuda designade premiumcyklar, som köparen har möjlighet att sätta sin personliga prägel på. Det finns två herrmodeller och en modell för damer. Alla tre går att beställa i flera olika fina färger på ramen. Därutöver kan man göra ett antal tillval för att uppgradera cykeln med accessoarer från handplockade internationella varumärken, som till exempel ringklockor, lyktor, ljus och en hylla framtill framför styret. I sortimentet ingår även eleganta elcyklar. Handtag och sadel tillverkas av läder, vilket ger en klassisk look som bara förädlas med tiden när den får mer och mer patina. BIKEID:s stilrena och inbjudande butik har samma koncept som hemsidan.


Här kan man också testköra cyklarna samt utöka sitt cykel-kit med reservdelar och tillbehör av hög kvalitet.
För att inte tala om att snacka cykel såklart – med någon som förstår och dessutom kan sina saker. Köper man istället cykeln via e-butiken tar leverans inom Sverige bara ett par arbetsdagar och den skickas till största delen monterad, tillsammans med instruktioner och verktyg för att skruva ihop det sista. Förutom på Östermalm och online säljs BIKEID:s exklusivt formgivna cyklar hos ytterligare ett par filialer ute i världen. Varumärket är även återkommande aktuella genom designsamarbeten med noga utvalda partners.

Cyklandet i Stockholm har ökat kraftigt under de senaste åren, i takt med att medvetandet kring hälsa och miljö blir allt starkare. Som cyklist är man ofta snabbare än när man åker med bil eller lokaltrafiken, åtminstone för kortare sträckor. Dessutom har man större frihet och flexibilitet i att organisera sitt pendlande och behöver inte oroa sig för trafikstörningar eller rusningstrafik. Välgörande motion och frisk luft får man som en välkommen bonus. Sedan är Stockholm en behaglig stad att cykla i. Idel natursköna grönområden och parker, vacker arkitektur och otaliga vattendrag som kantas av trevliga cykel- och promenadvägar.
Det som kan vara bra att tänka på i sammanhanget är att cyklister också är trafikanter, som har skyldigheter och rättigheter precis som bilförare eller fotgängare. Även om det är frestande att flyga fram över Götgatspuckeln eller längs Birger Jarlsgatan på sin väg till jobbet för att testa sina nytrimmade växlar, så är det i slutänden säkerheten som går först. På det sättet kan alla njuta gemensamt av huvudstadens härliga miljöer. Och de som väljer att cykla njuter säkert lite extra – i och med att de på ett avspänt sätt hinner uppleva mer på kortare tid.
Tar man sig därtill fram med en BIKEID-cykel behåller man dessutom sina stilpoäng under resans gång. BIKEID:s butik och verkstad på Sibyllegatan håller öppet varje måndag till lördag.


BIKEID

Sibyllegatan 43
114 42 Stockholm
Tel 08-400 26260
www.bikeid.se