Galleri Sylvia Enget – Ett galleri med känsla för det autentiska

Sylvia Enget öppnade sitt galleri på Östermalm i Stockholm under hösten 2017. Härifrån köper och säljer hon noga utvalda objekt inom modern och klassisk konst, antikviteter, skulptur, målningar, fotografi, textiler, smycken samt möbler och inredning. Sylvia beskriver galleriet som en personlig och medveten skapelse som är designad för att inspirera gästerna till att fullfölja sina egna inredningsdrömmar, oavsett om det gäller hemmet, sommarhuset, kontoret eller någon annan viktig plats i deras liv. Hit kommer kontinuerligt kreativa människor från vitt skilda delar av världen. Utställningen är smakfullt sammansatt, med stor känsla för detalj och inslag av oväntade föremål, som ofta överraskar besökaren. En viktig del av verksamheten sedan starten är att anordna regelbundna utställningar i galleriet. Hittills har tre svenska artister visat sina verk genom soloutställningar i lokalerna på Linnégatan, Kristina Eriksson, Mac Hamilton och Mats Bergquist. Dessutom hölls det en utställning med textilföremål från den franska textilateljén Toyine Sellers Atelier of Textile Design, som är kända för sina konstnärliga texturer, färgkombinationer och vackra glans i material som siden, ull, linne och läder.
Sylvia förklarar att för henne är det kvaliteten hos de enskilda objekten som utgör kärnan av en estetiskt balanserad inredning. I sitt arbete möter hon ofta personer med stor erfarenhet från olika typer av inredningsprojekt, där hon på förfrågan kan komma med förslag på vad som kan passa för en specifik yta. Hon var tidigare partner i antikvitetshandlarföretaget Esteten och har därigenom byggt upp ett gediget internationellt kontaktnät för branschen. Dessutom har hon arbetat med varsam restauration av historiska hus, i nära samarbete med arkitekter och konservatorer, vilket har gett nytt liv åt dessa byggnaders patina. Själv tycker Sylvia att det är som finast när man ser alla historiens spår i ett föremål, oavsett om det är antik eller ny design. Och att ”en orörd möbel i autentiskt skick kan vara mycket vackrare än en som har blivit renoverad”. Ett annat aktuellt projekt för Sylvia är det långsiktiga arbetet med att förvandla en gammal industribyggnad i centrala Höganäs till en mötesplats för kultur och affärer. På sikt är planen med projektet att arrangera omfattande branschmässor i lokalen, för inredning, design, utomhusprodukter och antikviteter. ”Att komma in i ett hem där man ser och känner av både livserfarenhet, expertis och personlig smak från dem som bor där är alltid en minnesvärd upplevelse”, säger Sylvia sammanfattningsvis. Galleri Sylvia Enget har öppet varje tisdag, onsdag och torsdag samt uppdaterar med nyheter via sin hemsida samt profiler på Instagram och Facebook.
Galleri Sylvia Enget
Linnégatan 29
114 47 Stockholm
Tel: 070 270 85 32
www.gallerisylviaenget.se