LAYERED – Ikoniska mattor från Östermalm


Att välja rätt matta kan vara ett svårt beslut, och många vet inte hur man ska tänka när det gäller val av material, storlek eller stil. Malin Glemme, grundare av det omtalade matt- och möbelvarumärket LAYERED startade sitt företag eftersom hon själv alltid inrett med mattor, och vet vilken effekt det får i ett rum när man får det rätt.
”En matta är det absolut mest effektfulla sättet att skapa en ny känsla i ett rum”, säger Malin. Rummets proportioner och djup förändras, och det är också ett fantastiskt effektfullt sätt att plocka upp färger i inredningen för att skapa en harmonisk enhet. Ett mörkt rum, får sig ett otroligt lyft med en ljus matta i rätt kvalitet och lyster, och en intetsägande interiör får en helt ny atmosfär när man rullar ut en matta med ett iögonfallande mönster eller textur.”

LAYERED grundades 2015 på Östermalm, och trots att varumärket väckt internationellt anseende med utnämningar såväl i New York Times som de ledande mode- och inredningsmagasinen i Norden, England och Europa – är placeringen av showroom, kontor och butik intill Strandvägen fortfarande det ideala valet. ”Vår placering på Östermalm, är både strategisk och emotionell” menar Malin. ”Jag växte upp här som barn och jag har levt större delen av mitt liv i kvarteren kring Karlaplan. Jag och mitt team inspireras dagligen i mötena med kunderna här, och vi gör också många av våra kampanjplåtningar i fantastiska hem just här”.

LAYERED finns på Artillerigatan 12, invid Strandvägen och här kan man boka tid för personlig inredningskonsultation, låna hem matt- och tygprover samt se utvalda delar av sortimentet på plats. Man finns också representerade online och levererar idag mattor och möbler globalt. På hemsidan www.layered.se finns handfasta tips på hur man kan tänka då det gäller placering av möbler, vilken storlek man ska välja på sin möbel eller matta, samt inspirerande bilder från vackra hem världen över.
”Mattan skapades med syftet att täcka kalla golv och addera värme till ett rum,
och har än idag kvar dessa fördelar. Men den har också blivit en viktig del i vår inredning; vi har en stark tro att rätt matta kan förvandla ett rum”, avslutar Malin Glemme.

LAYERED
Artillerigatan 12
114 51 Stockholm
Tel: 08-16 70 06
www.layered.se