Amiralsvägen 8B

16 rum (643 + 39 m2). På en mycket eftertraktad adress i Saltsjöbaden invid Hotellviken, med högt och fritt läge och fantastisk vy över Baggensfjärden, ligger magnifika och klassiska Sjöbackehus. Villan om totalt 682 kvm byggdes och ritades år 1908 av arkitekt Sar Arborelius. Huset har under senare år varsamt renoverats både exteriört och interiört med påkostade materialval samt väl bevarade originaldetaljer. Flera härliga uteplatser och balkonger. Generösa sällskapsytor, eldstäder och stilrent och modernt kök. Master bedroom med anslutande dressingroom och badrum. Upp till sju sovrum, totalt fyra badrum, tvättstuga på sovrumsplanet och gästwc. På entréplan finns gym med spa och bastu. Vinkällare, bergvärme och hög säkerhet. Vindsplan med uthyrningsdel. Vacker trädgårdstomt med plana gräsytor, lekstuga och förråd. Grusad uppfart samt dubbelgarage. Del i brygga nedanför huset. Ett perfekt hus för en stor familj som söker en representativ villa med ett skärgårdsnära läge i lugna och idylliska villakvarter.
Pris: på förfrågan Amiralsvägen 8B Saltsjöbaden-Rösunda, Nacka
Ansvarig mäklare: Per Jansson 070-562 99 00 per@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 16 rum och kök (varav 7 sovrum) Boarea: 643 m2 + biarea 39 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Tomtareal: 2.382 m2
Upplåtelseform: Friköpt - Småhus Byggnadsår: 1908

Entréplan

Välkomnande möblerbar hall med stort kapprum. En vacker bred trappa leder upp till första och andra våningsplanet. Hallen öppnar upp till ett rymligt sällskapsrum som idag används som gym. Hel garderobsvägg, ingång till en stor tempererad vinkällare samt pannrum med bergvärmeanläggning. I anslutning till gymmet ligger ett generöst spa med inbyggd jacuzzi, bastu med fönster, dusch samt separat wc. I bortre delen av entréplanet finns en groventré med praktisk hunddusch samt kökstrappa upp till köket.

Första våningsplanet

En pampig trappa leder upp till första våningsplanet som är husets sociala del. Mycket generösa och luftiga sällskapsytor, högt i tak, takmålningar och takbjälkar i original, vackra spröjsade fönster och en strålande utsikt över Hotellviken från de flesta rum. Salong med burspråk med platsbyggd bänk och öppen spis. Rymlig matsal med öppen spis (plomberad). I söder finns ytterligare tre stora sällskapsrum i fil bestående av bibliotek, vardagsrum med eldstad och utgång till trädgården samt ytterligare ett rum med utgång till en stor möblerbar balkong. På samma plan finns även ett arbetsrum/sovrum, gästwc samt ett mycket stort och modernt kök med trevliga utblickar över grannskapet. Kökstrappa intill köket.

Andra våningsplanet

På andra planet finns villans privata del med sovrum, badrum och vardagsrum/tvrum. Master bedroom med kakelugn, balkong och anslutande dressingroom. Badrum ensuite med badkar, separat dusch, dubbla handfat, wc och utgång till kökstrappa. Ytterligare tre stora sovrum samt ett generöst vardagsrum med utgång till en lång och mycket fint belägen balkong mot vattnet. Badrum som är kombinerat med tvättstuga med dusch, handfat, wc, tvättmaskin, torktumlare, torkskåp samt god förvaring i garderober och skåp.

Vindsplan

Kökstrappan leder upp till husets inredda vind där det finns två sovrum, kök, badrum med dusch och wc samt ett mycket stort allrum/ateljé med högt i tak. Denna del av huset kan med fördel användas som uthyrningsdel eller till en au pair då kökstrappan går hela vägen ner till entréplanet och har egen ingång. En lucka i taket i det stora allrummet leder upp till ett oinrett vindsutrymme med god förvaring. 

Övrigt

Fristående vinterbonat dubbelgarage om 35 kvm med fjärrstyrda portar och indraget vatten. Framför garaget finns parkeringsplats för 3-4 bilar. Elstolpar för laddning.

Bergvärmeanläggning med aggregat från 2019, 4 borrhål. Mycket stor tempererad vinkällare. Larm med flera kameror, säkerhetsglas i fönster på entréplanet, säkerhetsrum och genomgående mycket hög säkerhet. 

Sjöbackehus ritades av arkitekt Sar Arborelius och byggdes 1908 som en av de första fastigheterna i det av Knut Wallenberg startade Saltsjöbaden. Förste ägaren var Fredrick Wahlberg vars initialer fortfarande finns inristade på öppna spisarna på andra våningen.

Hela huset genomgick en totalrenovering på 90-talet såväl utvändigt som invändigt. Nuvarande ägare har de senaste 10 åren byggt nytt kök, två nya badrum, nytt gästwc, ny vinkällare samt nytt spa/bastu/gym. Vattenburen golvvärme har installerats på entréplanet. Alla ytskikt har renoverats. Fasader och fönster har renoverats under vår/sommar 2020.  

Härlig uppvuxen trädgård om 2.382 kvm. På sjösidan finns avsatser, trappor i granit, planteringar och rabatter, stenlagd entré samt en grusad uppfart så man kan köra nästan ända upp till huset. På andra sidan finns altaner, soliga uteplatser, trappor, delvis plana gräsytor, ekar, fruktträd, lekstuga om 9 kvm från 1917 samt förråd om 7 kvm.

Del i brygga nedanför huset via samfällighet, kostnad ca 800 kr/år. Båtplats nr 18.

Byggnad

Byggnadstyp: 3 1/2-plans hus
Byggnadsår: 1908
Uppvärmning: Bergvärme
Energideklaration: Utförd 2020-09-23
Energiprestanda: 106 kWh/m2 (Atemp) och år
Grundmur: Natursten
Stomme: Trä
Fasad: Puts
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Koppar
Ventilation: Självdrag
Fastighetsbet: Rösunda 40:3

Allmänt om fastigheten

Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 25.200.000 kr
Summa pantbrev: 9.500.000 kr
Tomtareal: 2.382 m2
Vatten/avlopp: Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.

Se fullständig beskrivning >