Åsögatan 127, 5 tr

5 rum (146 + 34 m2). På mycket attraktiv adress på Södermalm, med utsikt över Söders takåsar och Katarina Kyrka, finns denna välplanerade, magnifika, och helt unika vindsvåning med solig terrass. Det första man möts av är en social, öppen planlösning med otrolig rymd, det vackra ljuset i vardagsrummet, eldstaden och utgång till fantastisk terrass i soligt läge. Våningen är insynsskyddad med genomgående exklusiva och gedigna materialval. Unika detaljer så som rustika synliga takbjälkar, högt i tak, massivt golv i douglasgran i hela våningen, stor öppen spis i putsad betong samt ateljéfönster. Generösa och öppna sällskapsytor med flertalet fönster i två väderstreck och utgång till en stor terrass med platsbyggd soffa, elektrisk markis. Härligt kök med gott om förvaring och stor köksö med sittplatser. Matplatsen omfamnas av vackra ateljéfönster, och har plats för stora sällskap. Flera rymliga sovrum med plats för dubbelsäng och gott om inbyggd förvaring. Våningen har två badrum, varav ett med ångbastu och ligger en suite. Genomgående vattenburen golvvärme i våningen. Välskött förening med mycket god ekonomi. Grönskande, barnvänlig och mycket trevlig innergård med loungeplatser. Elegant och mycket representativ fastighet med med byggår 1907.
Pris: på förfrågan Avgift: 6.872 kr/mån. Åsögatan 127, 5 tr
Ansvarig mäklare: Farboud Nejad 073-909 49 06 farboud@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 5 kök (varav 3 - 4 sovrum) Boarea: 146 m2 + biarea 34 m2 Våning: 5 av 5, Hiss finns Avgift: 6.872 kr/mån. inkl Värme, Vatten
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 11.74776 % Byggnadsår: 1909 Förening: Brf Dagakarlen 27

Interiör

Välkomnande ingång med anslutning till det otroligt vackra och stora sällskapsrummet med härlig rymd och utgång till våningens härliga terrass som även bidrar till ett fantastiskt ljusinsläpp. I vardagsrummet finns plats för stor soffgrupp och övrig möblering. I anslutning till vardagsrummet finns den härliga matplatsen som omfamnas av det vackra ateljéfönsterna och har plats för 6-10 personer. Härligt kök i stilren design med gott om förvaring och stor köksö med sittplatser. Våningen har tre sovrum och ett arbetsrum - passage med inbyggda garderober i anslutning till dessa. Ovanpå arbetsrum/gästrum finns det ett anslutande loft. Ena sovrummet har anslutning till badrum en suite och de övriga sovrummen har ett separat badrum. Våningen har unika detaljer så som rustika synliga takbjälkar, högt i tak, genomgående massivt golv i douglasgran, genomgående vattenburen golvvärme, stor öppen spis i putsad betong samt ateljéfönster. Genomgående mycket härlig vindscharm och påkostade samt mycket smakfulla lösningar. 

Kök

Fantastiskt, stort kök i grått med Superfrontluckor, mässingshandtag och läderdetaljer. Bänkskiva i lackad betong och stänkskiva i Carraramarmor. Blandare i mässing från Tapwell. Köket är utrutat med induktionshäll med ugn, fläkt, kyl/frys och diskmaskin. Köksö med förvaring inklädd i gran från Douglasgran, här finns det sittplatser upp till 6 personer.

Badrum

Helkaklat en suite badrum intill ena sovrummet. Badrummet är utrustat med kaklad ångbastu med dusch, badkar, handukstork, tvättpelare, wc samt dubbla handfat i Carrarramarmor med underrede från Gotland och blandare från Samuel Heat. Specialbeställd Carrarramarmorkakel på väggar och kakel på golv från Marrakech Design ritat av Claesson Koivisto Rune. 

Helkakaklat badrum intill hallen med dusch med glasvägg, wc och handfat. Vitt kakel på väggar och golv från Marrakech Design ritat av Claesson Koivisto Rune.

Övrigt

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett förråd i källaren. 
Genomgående vattenburen golvvärme i våningen.

Område

Oslagbart läge i SOFO med närhet till att man kan önska sig. I direkt anslutning till fastigheten finns flertalet caféer, restauranger, parker, matbutiker, förskolor och skolor. På sommaren omvandlas området till grönskande gågata med uteserveringar, trendiga butiker och härlig känsla. Flertalet kommunikationer via buss, tunnelbana och pendeltåg. Helt fantastiskt område som passar såväl paret, som den stora familjen. 

Driftskostnad

22.668 kr/år, varav
El: 14.592 kr/år
Försäkring: 8.076 kr/år

Lägenhetens indirekta nettoskuldsättning

Skuldsättning: 265.136 kr
Nettoskuldsättning enligt senaste årsredovisningen 2023

Byggnad

Byggnadstyp: Flerfamiljshus
Byggnadsår: 1909
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2021-03-01
Energiprestanda: 150 kWh/m2 (Atemp) och år
Fastighetsbet: DAGAKARLEN 27

Förening

Namn: Brf Dagakarlen 27

Information:

BRF Dagakarlen 27 är en äkta bostadsrättsförening som äger marken och har byggår 1907. Föreningen består av 14 bostadsrätter samt en hyresrätt (44 kvm). Till medlemmarnas förfogande finns en grönskande innergård och en tvättstuga. Juridisk person godkännes ej. En överlåtelseavgift tas ut om maximalt 2,5% av aktuellt prisbasbelopp vilket betalas av köparen och pantsättningsavgiften uttas med maximalt 1% av aktuellt prisbasbelopp som betalas av pantsättaren. Föreningen har en aktuell underhållsplan som löper t.o.m. år 2032. Styrelsen har beslutat att höja årsavgiften med 15 % inför 2024-01-01.

Renoveringar
Under året har stammarna besiktigats och besiktningsmannens uppfattning var att föreningen inte behöver göra något stambyte förrän år 2045 och en stamspolning 2027.
I slutet av 2023 beslutade även styrelsen att föreningen ska sätta in fiber i början av 2024 i alla lägenheter.

Se fullständig beskrivning >