Atlasgatan 5B

5 rum (150 + 4 m2). På Atlasgatan finns detta unika och exklusiva Townhouse med allt från egen entré, orangeri, anlagd trädgård och rymlig takterrass. Upp till fyra sovrum och stora sällskapsytor med generös takhöjd. Entréplanet rymmer stort kök med spröjsat panoramafönster mot den anlagda trädgården med finsmakarväxter, litet sovrum samt badrum. Plan två har två stora sovrum, badrum och walk in closet. Översta planet har en lanternin med sittplats och utgång till takterrassen. Nedre planet inrymmer vardagsrum, studio/sovrum och gäst-wc. Från vardagsrummet nås trädgården med sittplatser och terrassering. Ett högkvalitativt boende med genomtänkt design och gedigna naturmaterial. Lugnt och tyst läge alldeles invid Vasastans puls och kommers.
Pris: 16.500.000 kr Avgift: 3.810 kr/mån. Atlasgatan 5B Vasastan, Stockholm
Ansvarig mäklare: Magnus Ekman 070-566 69 99 magnus@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 5 rum och kök (varav 3 - 4 sovrum) Boarea: 150 m2 + biarea 4 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Avgift: 3.810 kr/mån. inkl vatten, sophämtning
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 20.783 % Byggnadsår: 2013 Fastighet uppförd 1931, konverterad till bostäder 2013 Förening: Brf Atlasgatan 5

Planlösning

Nu säljs ett av fem townhouse som ligger på Atlasgatan i lugna och lummiga Atlasområdet, även kallat Lilla Paris. Husen ligger indragna från gatan och har egna entréer från en trevlig gemensam förgård med granitsten och murgröna.

Bostaden är fördelad över tre plan samt takterrass. Entréplanet har rymlig hall, ett litet sovrum alternativt kontor, samt badrum och ett stort kök. En trappa ner i souterräng finns vardagsrummet med utgång via pardörrar till trädgården, ett sovrum/arbetsrum med orangeri/vinterträdgård samt wc och förråd med teknikrum.

En trappa upp ligger sovrumsplanet med två rymliga sovrum, ett som vetter mot gatan och ett mot gården. Båda har karaktäristiska spröjsade fönsterpartier och gott om plats för förvaring. En rymlig walk in closet ligger invid det ena sovrummet. På våningsplanet finns ett generöst badrum med badkar och takfönster.

Ytterligare en trappa upp finns en ”lanternin” från vilken takterrassen nås. Här finns utrymme för en läshörna eller arbetsvrå. Takterrassen har infälld belysning, genomtänkta växtval och vattenutkastare samt gott om utrymme för solstolar och andra möbler.

Kök
Specialritat snickeritillverkat kök med infrästa grepp i luckorna som lackats i en sidengrå nyans. Bänkskiva och stänkskydd i carraramarmor. Kaklad vägg invid fönstret med låg bröstning och spröjs. Vitvaror från Miele inklusive vinkyl. Plats för stort matsalsbord. Inbyggda högtalare i taket.

Bad
Golv i carraramarmor och vitt kakel på väggarna. Elburen golvvärme. Porslin från Duravit, blandare från Tapwell och specialritade badrumsmöbler och inredning med gott om förvaring. Nedre badrummet har dusch och tvättpelare från Miele. Övre badrum med badkar och takfönster samt handfat med dubbla blandare. Båda badrummen har inbyggda högtalare.

På nedre plan finns gäst-wc med mörkgrått klinkergolv, golvvärme.

Trädgård
Trädgården är utförd i två nivåer och är anlagd av trädgårdsdesigner med finsmakarväxter. Den nedre delen har mörkgrå stenbeläggning i granit och förbinds med den övre delen via en trappa i trä. Även denna del har samma vackar stenbeläggning och planteringar med belysning. Ett gediget arbete har utförts för att skapa en prunkande och vacker trädgård. En klotrobinia utgör vårdträd och samsas med perenner och vårlökar, bland annat hasselört, anemoner och kaukasisk förgätmigej.

Övrigt
Genomgående har vitoljad fiskbensmönstrad stavsparkett i ek lagts. Nedre planet har vattenburen golvvärme och övriga plan inbyggnadskonvektorer bakom elementskydd. Uppvärmning via egen luft/vatten-värmepump. Elburen komfortvärme i badrummen.

Extra höga snickeritillverkade innerdörrar i trä. Skjutdörrar intill sovrum i vitpigmenterad ek.

Specialtillverkad trappa med läderlindad smideskonstruktion och steg i vitoljad massiv ek. Genomtänkt och påkostad ljussättning i hela bostaden med väggbelysning i trapp från Jasper Morrison och nedpendlade spotlights på skenor.

Bevarade synliga orginalbalkar i taket. Takhöjd på entréplan 2.85 m, nedre plan 2,62 m, övre plan mellan 2,42 m och 3,3 m.

Larm med rök- och rörelsedetektor. Manöverpanel med touch-display vid entrén och i anslutning till sovrum på övre plan. Säkerhetsglas i alla entrédörrar.

Området kring Atlasgatan präglas av Vasaparkens grönska, Rörstrandsgatans liv och rörelse samt närheten till Karlbergsslott och Karlbergskanalen. Bra kommunikationer via T-bana och bussar (Flygbussarna har hållplats runt hörnet på Torsgatan). Kort promenad till Centralstationen och Arlanda Express.

Driftskostnad

19.500 kr/år, varav
El: 14.500 kr/år
Försäkring: 5.000 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 2013
Uppvärmning: Värmepump
Energideklaration: Utförd 2011-09-23
Energiprestanda: 151 kWh/m2 (Atemp) och år

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Atlasgatan 5

Information:

Bostadsrättsföreningen Atlasgatan 5 förvärvade fastigheten Pistongen 3 2013. 1931 uppfördes en industribyggnad på tomten som 2012/13 konverterades av Eknors Fastighetsutveckling till fem stycken unika townhouse. Tomtytan uppgår till 490 kvm och den totala byggnadsytan är 741 kvm. Föreningen klassas som en äkta bostadsrättsförening. Fiber är indragen genom vilken man kan ansluta såväl tv som bredband. Inga planerade avgiftsändringar. Kärl för hushållssopor finns gemensamt på förgården. För mer information se den ekonomiska planen samt årsredovisning och stadgar.

Se fullständing beskrivning >