Banérgatan 29

3 rum (80 m2). I ett lugnt kvarter ett stenkast från Karlaplan ligger denna ljusa, smakfullt renoverade och väldisponerade sekelskifteslägenhet. Lägenheten totalrenoverades 2019 och har ett fritt läge med en bred trädkantad gata framför. Två rum i fil mot gatan, kök med matplats och balkong samt sovrum ligger mot den lummiga och rofyllda gården (möjlighet till ytterligare ett sovrum finns). Balkong i västerläge. Generös takhöjd om drygt 3 meter och vackra sekelskiftes detaljer. Två stycken kakelugnar finns men är i behov av renovering. Sovrum med garderobsvägg, stor klädkammare i hallen. Badrum med kombimaskin och dusch. Endast en kort promenad till ett rikt utbud av affärer, restauranger, bra kommunikationer samt närhet till Djurgården. Möjlighet till parkeringsplats/garage finns i Garnisonen intill. Ett mycket eftertraktat boende i en välskött förening med mycket god ekonomi i representativ fastighet från 1896.
Pris: på förfrågan Avgift: 1.414 kr/mån. Banérgatan 29 Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Anna Jonasson 073-333 30 20 anna@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 3 (varav 1 - 2 sovrum) Boarea: 80 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 1 , Hiss finns Avgift: 1.414 kr/mån. inkl Kallt och varmt vatten
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 5.13 % Byggnadsår: 1898 Förening: Brf Fanan 10

Interiör

Tre rum och kök varav ett är ett rymligt sovrum mot gården (möjlighet till ytterligare ett sovrum finns). Två rum i fil med vackra kakelugnar mot en bred trädkantad och lugn gata. Ett badrum med dusch och tvättmaskin. Kök med matplats och i anslutning till balkong i västerläge. Välkomnande rymlig hall med gott om plats för avhängning och förvaring. Hallen ansluter till alla delar av lägenheten samt en stor klädkammare. Genomgående massiva plankgolv. Generös takhöjd om drygt 3 meter. Lägenheten värms upp med direktverkande el, totala elkostnaden/månad uppgår till ca 700 kr/mån (inkl. hushållsel)

Lägenheten totalrenoverades 2019 med nytt kök och badrum, nya elstigar och nytt elskåp. VVS i badrum och kök utbytt till stam.

Kök

Nytt, stilrent kök från XXX 2019. Vita luck- och lådfronter. Gott om förvaring med överskåp hela vägen upp till tak. Integrerad diskmaskin och kyl/frys. Bänkskiva och stänkskydd i granit.

Badrum

Helkaklat badrum med dusch, kombimaskin och wc. Tvättställ med kommod och överskåp, ytterligare ett överskåp finns ovanför tvättmaskinen. Marmorplattor på golv och halvvägg, resterande väggparti i vitt metrokakel. Elgolvvärme samt handukstork.

Övrigt

Lägenheten disponerar ett stort vindsförråd om 5m x 2.5m samt ett källarförråd om 2.7m x 1.5m.

Internet och kabel-tv via ???

Parkeringsplats går att hyra i Garnisionen (inomhus och utomhus mot Linnégatan).

Driftskostnad

12.000 kr/år, varav
El: 9.000 kr/år
Försäkring: 3.000 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1898
Uppvärmning: Direkt el
Ventilation: Självdrag

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Fanan 10

Information:

Bostadsrättsföreningen Fanan 10 som är en äkta förening registererades 1977 och nuvarande stadgar registrerades 2017. Fastigheten bebyggdes 1896 och består av 2 flerbostadshus. Byggnadernas totalyta är 2 297 kvm, varav 1 627 kvm utgör lägenhetsyta och 670 kvm utgör lokalyta. Föreningen upplåter 20 lägenheter med bostadsrätt samt 5 lokaler med hyresrätt.

Styrelsen utreder möjligheten att inreda föreningens råvindar. Avsikten är att en eventuell försäljning finansierar kommande underhåll och investeringsprojekt samt att amortera på föreningens befintliga lån, vilket i förlängningen kan skapa utrymme för avgiftssänkningar för föreningens medlemmar. För att långsiktigt planera föreningens ekonomi upprättades 2018 en långtidsbudget som sträcker sig fram till 2025.

Information om utförda och kommande renoveringar finns i bifogad årsredovisning (Dokument).
Partiella stambyten sker i samband med att medlemmar renoverar kök och badrum.

Se fullständig beskrivning >