Banérgatan 31A

2 rum (65 m2). Med mycket attraktivt läge på Östermalm, med närhet till Karlaplans utbud och Djurgårdens grönska finns denna välplanerade och oerhört smakfullt renoverade lägenheten med balkong, kakelugn och cirka 3,11 meter i takhöjd. Mycket sekelskiftescharm så som vacker kakelugn, stuckaturer, takrosetter, höga socklar, vackra fönster och fiskbensparkett. Lägenheten ligger lugnt belägen mellan två härliga innergårdar. Fantastiskt renoverad, med öppen planlösning och tre stora fönster i fil som bidrar till ett otroligt härligt ljusinsläpp. Vardagsrum och kök med plats för både större soffgrupp, matgrupp och utgång till den härliga balkongen i västerläge. Både diskmaskin och tvättmaskin med torkfunktion i köket. Rymligt sovrum med plats för stor dubbelsäng, platsbyggd förvaring och ingång till duschrum. Rymlig hall med platsbyggd förvaring och wc. Säkerhetsdörr. Välskött förening i vacker fastighet från 1896.
Pris: 8.750.000 kr Avgift: 3.809 kr/mån. Banérgatan 31A Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Farboud Nejad 073-909 49 06 farboud@perjansson.se
Välkommen på visning! Anmäl dig till visning
Välkommen på visning! Anmäl dig till visning
Fler fakta. Antal rum: 2 rum och kök (varav 1 sovrum) Boarea: 65 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 1, Hiss finns Avgift: 3.809 kr/mån. inkl Värme, Vatten
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 2.97973 % Byggnadsår: 1896 Förening: Brf Banér

Interiör

Välkomnande hall med smakfull och praktisk förvaring. Från hallen når man lägenhetens fantastiska vardagsrum och kök i öppen planlösning med tre vackra fönster i fil, kakelugn och utgång till härlig balkong i västerläge. De tre fönsterna i fil bidrar till ett otroligt härligt ljusinsläpp och i kombination med den höga takhöjden bidrar det till en härlig rymd och känsla i rummet. Här finns plats för både större soffgrupp och matgrupp. Diskmaskin och tvättmaskin med torkfunktion i köket. Rymligt sovrum med plats för både större dubbelsäng samt platsbyggd förvaring. Duschrum en suite och gäst-wc i hallen. Lägenheten är genomgående varsamt och smakfullt renoverad med en perfekt blandning av äldre sekelskiftescharm och moderna lösningar. 

Läget i området är svårslaget med direkt närhet till Karlaplan, Fältöversten och Garnisonens breda utbud samt närhet till både Tessinparken och Djurgårdens vatten och grönska. 

Kök

Mycket estetiskt vackert och välplanerat kök med gott om förvaring från golv till tak och ytterligare förvaring/kaffehörna. Bänkskiva och stänkskiva är Caesarstone kompositskiva från Kitchens by Paul. Köket är utrustat med kyl/frys, ugn från Smeg, diskmaskin, tvättmaskin med torkfunktion, fläkt och smakfulla knoppar i rostfritt. Plats för större matbord för upp till 8-10 personer. 

Badrum

Separat duschrum och wc - även dessa mycket smakfullt renoverade. Duschrummet är kaklat och utrustat med handfat med förvaring bakom spegelskåp, ytterligare stor spegel, dusch bakom vikbar glasvägg, handdukstork, golvvärme och spotlights i taket. 

Wc i smakfull grön färg med handfat, specialbeställd spegel, höga väggpaneler och spotlights i taket. 

Övrigt

Lägenhetsinnehavarna disponerar ett förråd i källaren. 
Soprum och cykelställ på gården. 
Innergård med sittplatser och möjlighet till grill på sommaren. 
Sats har nyligen öppnat ett gym rakt över gatan på Karlavägen 96.

Driftskostnad

13.064 kr/år, varav
El: 7.160 kr/år
Försäkring: 3.024 kr/år
Övrigt: 2.880 kr/år
Beräknat antal pers: 2 personer

Lägenhetens indirekta nettoskuldsättning

Skuldsättning: 342.520 kr
Nettoskuldsrättning enligt senaste årsredovisningen 2022

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1896
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2015-01-20
Energiprestanda: 183 kWh/m2 (Atemp) och år

Förening

Namn: Brf Banér

Information:

FÖRENINGEN OCH FASTIGHETEN
Bostadsrättsföreningen Banér förvärvade fastigheten 1907. Fastigheten uppfördes 1896-1897 och består av två flerbostadshus. Föreningen består av 27 bostadsrätter. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och äger marken. Juridisk person accepteras inte. Fastigheten är ansluten till kabel-TV via ComHem samt bredband (fiber) via Ownit. Cykelställ och soprum (tidnings-, wellpapp-, plast-, metall- och glasåtervinning) på gården. Till medlemmarnas förfogande finns en trevlig stenlagd och planterad innergård med utemöbler sommartid. Avgiften betalas kvartalsvis i förskott. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om maximalt 2,5% samt en pantsättningsavgift på maximalt 1% och betalas av köparen. Enligt föreningen så kommer en höjning av avgiften ske, än har föreningen inte beslutat om hur mycket eller när det ska ske.

RENOVERINGAR
2020 Byte avloppsrör, kallvattenledning och dagvattenbrunn
2019 Byte hiss gårdshus
2016 Installation av fiber
2015/16 Renovering av trapphus
2015 Installation av bergvärme
2015 Fönsterrenovering
2015 Installation av säkerhetsdörrar
2015 Elstambyte
2012 Renovering av hissar (gatu&gårdshus)
2011 Plantering på innergårdar
2011 Renovering av balkonger mot gatan
2011 Nya radiatorventiler i samtliga lägenheter
2011 Nya reglerventiler till värmestammar
2010 Renovering av bakre innergård
2007 Målning av tak
2006 Renovering av rökkanaler
2006 Ny kulvert för fjärrvärme
2003 Rörstambyte
2002 Fjärrvärmeväxlare

Föreningen har precis renovera tak och fasad. Detta har finansierats via lån.

Se fullständig beskrivning >