Bastugatan 16A

3 rum (201 m2). Den angivna arean är registrerad som bruksarea enligt mätbeviset då det inte finns någon boarea. Makalös studiovåning belägen i en av Stockholms vackraste och mest välkända fastigheter, Laurinska huset. Våningen är smakfullt renoverad och i toppskick, där man bibehållit känslan och de charmiga detaljerna. Genomgående vackra detaljer från byggåret och en fantastisk känsla. Detaljer såsom hög takhöjd, vackra pelare, synliga bjälkar, trägolv, vackra snickerier och öppen spis. Storslaget sällskapsrum med takfönster som bidrar till ett fantastiskt ljusinsläpp - rummet har en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, mycket goda förvaringsmöjligheter, samt direkt access till Bastugatan. Påkostat och vackert renoverat kök av högsta kvalitet. En sovdel, ett loft och två smakfullt renoverade badrum, det ena med dusch och det andra med dusch och badkar - båda med golvvärme. Separat tvättstuga. Härlig hall med öppen spis och arbetsplats. Gemensam uteplats samt takterrass med vidsträckt vy över Riddarfjärden. Perfekt närhet till Söders härliga grönska och puls. Ett synnerligen unikt boende som måste upplevas, perfekt beläget på Mariaberget. Ett sällan återkommande tillfälle att förvärva detta vackra boende i ett av Södermalms vackraste hus, från 1892 ritat av arkitekt Valfrid Karlson.
Pris: 14.000.000 kr Avgift: 9.632 kr/mån. Bastugatan 16A Södermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Farboud Nejad 073-909 49 06 farboud@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 3 rum och kök (varav 2 sovrum) Boarea: 201 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: BV Avgift: 9.632 kr/mån. inkl Värme, Vatten
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 3.50448 % Byggnadsår: 1892 Förening: Brf Bössan nr 11

Interiör

Via vacker välvd ingång når man välkomnande hall med härligt ljusinsläpp via två stora fönster mot Bastugatan. I hallen finns en vacker öppen spis, arbetsplats och anslutning till ett rum med loft och badrum. Magnifikt sällskapsrum med vackra takfönster som bidrar till ett fantastiskt ljusinsläpp. Plats för större soffgrupp, annan möblering och sovdel. I sällskapsrummet finner man mycket platsbyggd förvaring och separat tvättstuga. Ytterligare sovdel och badrum med dusch, badkar och golvvärme. Nyrenoverat och mycket smakfullt platsbyggt kök med påkostade vitvaror från Miele och Falcon. Genomgående oerhört smakfullt renoverad med mycket välbevarade sekelskiftesdetaljer.

Vill man bo i en unik våning av högsta klass så har man kommit rätt. Det första man slås av när man stiger in i våningen är den otroligt vackra charmen och de härliga rummen. Denna våning passar såväl paret som den lilla familjen. Ägarna har varsamt renoverat våningen för att bibehålla all charm från byggåret och allting följer en röd tråd. Ljuset flödar från de vackra takfönsterna och utgången med direktaccess till Bastugatan är både praktisk samt bidrar till ett vackert ljusinsläpp och en kontakt med den vackra kullerstensgatan. Så snart man stiger ut från våningen ser man Riddarfjärdens glittrande vatten, och hela vägen bort till Gröna Lund. Att man bor i en av Stockholms vackraste fastigheter, Laurinska Huset, bidrar till den fantatiska helheten. Ett unikt och otroligt härligt hem som behöver upplevas på plats. 

Kök

Nyrenoverat och platsbyggt kök av högsta klass. Bänkskiva i rostfritt tillverkat av Svea Gruppen som främst arbetar med restaurangkök och hotell. Zellige kakel från Stiltje och vintage Terracotta. Kranar från TONI Copenhagen. Köket är utrustat med kyl/frys, induktionshäll, varmluftsugn och diskmaskin (vitvaror från Miele och Falcon). Köket ligger i öppen planlösning mot sällskapsrummet. 

Badrum

Huvudbadrum med mörkt Zellige kakel på väggarna och golvet är vintage cementplattor. Kranar från TONI Copenhagen. Badrummet är utrustat med handfat med förvaring nedan och belysning ovan, dusch, badkar, golvvärme och tvättpelare. 

Ytterligare ett mindre badrum i samma utförande, utrustat med handfat, wc, dusch och golvvärme. 

Övrigt

Lägenhetsinnehavarna disponerar ett stort förråd i källaren. 
Lägenhetsytan är presenterad som bruksarea. 
Gemensam takterrass med vidsträckt vy över Stockholm.

Den angivna arean är registrerad som bruksarea i mätbeviset då det inte finns någon boarea på grund av att lägenheten är belägen under mark. Sovdelen och loftet har inte fönster med direkt dagsljus.

Driftskostnad

43.363 kr/år, varav
El: 29.175 kr/år
Försäkring: 6.400 kr/år
Övrigt: 7.788 kr/år
Beräknat antal pers: 2 personer

Lägenhetens indirekta nettoskuldsättning

Skuldsättning: 337.574 kr
Nettoskuldsättning enligt senaste årsredovisningen 2022

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1892
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2020-02-13
Energiprestanda: 162 kWh/m2 (Atemp) och år

Förening

Namn: Brf Bössan nr 11

Information:

Bostadsrättsföreningen Bössan 11 förvärvade fastigheten 1979. Föreningen upplåter 32 lägenheter med bostadsrätt samt en lokal om 70 kvm med hyresrätt. Brf Bössan 11 är en äkta bostadsrättsförening med adresserna Bellmansgatan 6A, 6B, 6C och Bastugatan 16. Kabel-TV finns via Tele2 och fiber genom Open Universe med valfri bredbandsleverantör. Gemensam takterrass med panoramautsikt. Uppvärmning via fjärrvärme. Föreningen har genom serviceavtal med Stockholm Stad 5 st parkeringsplatser utomhus som upplåts till medlemmarna, med kö. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift och en överlåtelseavgift av köparen av aktuellt prisbasbelopp. På gården finns cykelförråd, barnvagnsrum samt separat gårdshus med sopsortering och källsortering. Gemensam tvättstuga i källaren med tvättmaskin, torktumlare, torkskåp och mangel. Trevlig gård med planteringar samt en gemensam trädgård med utsikt utöver Riddarfjärden. Avgiften debiteras kvartalsvis i förskott. Avgiften höjdes med 15% i oktober.

Besök gärna föreningens egna hemsida www.bossan.se.

Utförda renoveringar
1980 Renovering balkonger
1998 Stambyte badrum och kök
2010-11 Renoverades el, tak, fasader, stenarbeten, balkonger, fönster, tvättstuga med nya maskiner, takaltan med möbler, gasolgrill och miljögodkänt teakdäck, ny sophanteringsbyggnad, trapphus och hiss
2017 Ombyggnad av hiss, ommålat tak
2021 Renovering balkongräcken
2022 Ny fjärrvärmecentral
2022 Trappan till vindsaltanen renoverades
2022 Hjärtstartare togs i drift
2022 Nytt inpasseringssystem infördes
2022 Nya utemöbler till vindsaltanen inköpta

Fönsterrenovering ska ske under 2024.

Se fullständig beskrivning >