Bataljvägen 13

6 rum (219 + 6 m2). Med ett enastående läge i Skogsö naturreservat på återvändsgata med vacker utsikt över Baggensfjärden ligger denna ljusa och hemtrevliga familjevilla om totalt 225 kvm. Villan ligger insynsskyddat med egen båtplats. Sällskapsytor och kök i öppen planlösning med fin utsikt. Matsal med öppen spis. Tre till fyra sovrum, två badrum samt en separat gästtoalett. Huset står på en höjd och tomten om 1 401 kvm är uppvuxen med gräsmattor, träd och planteringar som skapar soliga uteplatser i tre väderstreck. Växthus och separat skrivarstuga/kontor/ateljé. Ett perfekt boende för familjen som vill bo vid orörd natur med närhet både till service, kommunikationer och fritidsintressen. På Skogsö bor ett 30-tal familjer. Som del i denna gemenskap har ni möjlighet att njuta av att allt som Skogsö har att erbjuda i form av härliga promenader med svampplockning, båt- och badliv på de härliga klipporna och mycket annat.
Pris: 13.500.000 kr
pris
Bataljvägen 13 Saltsjöbaden, Nacka
Ansvarig mäklare: Lotta Leuckfeld 070-777 88 00 lotta@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 6 Boarea: 219 m2 + biarea 6 m2 Tomtareal: 1.401 m2
Upplåtelseform: Friköpt - Småhus Byggnadsår: 1995

Planlösning

Från verandan som är översållad med rosor på sommaren leds vi in genom dubbla entrédörrar med spröjsade glasrutor till den ljusa hallen. Hallen har vitmålade furutiljor med vattenburen golvvärme och målade väggar, trappen i pärlspont. Gott om förvaring i entrén via två inbyggda garderober. I hallen finns även gästtoaletten placerad.
Från hallen leder dubbla glasdörrar ut till den trevliga glasverandan med fönster och altandörr ut mot trädgårdens västra del och naturreservatet. Trägolv med golvvärme och ljusa väggar med en blommig fondvägg.
Matplatsen har full takhöjd, ett stort fönsterparti, öppen spis och vitmålade trägolv med golvvärme samt ljusa väggar. En delbar stalldörr leder ut till altanen i söder. Vardagsrummet och kök i öppen planlösning löper som en förlängning av matsalen. Fönster i flera väderstreck gör denna sociala yta mycket ljus. Dubbla glasdörrar leder ut till altanen i sydost.

Kök
Ett halvt steg upp från vardagsrummet ligger platsbyggt kök från Kvänum med ett stengolv i svart/vitt rombmönster (elslingor under) samt en bar/köksö mot vardagsrummet. Köket har dubbla hoar, en 90 cm bred induktionshäll (Siemens 2016), fläkt, inbyggd diskmaskin (2016), två inbyggda ugnar - varav den översta är en ångugn (2016), tallriksvärmare från Miele och kyl/frys i svart (2015). En dörr leder till ett extrakök med diskbänk med dubbla porslinshoar från V&B, ytterligare en diskmaskin (2017) och gott om plats för hyllor med skafferivaror. Köket byggdes om 2005.
Från extraköket nås tvättstugan med grovingång. Här finns tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk med tvättho, garderob och skåp samt värmepannan Nibe från 2002 med varmvattenberedare från 2015. På golvet ligger klinker och väggarna är målade.

Ovanvåning
En trätrappa leder upp till ett allrum med snedtak och takfönster med utsikt mot himmel och trädtoppar. Vita trägolv och målade väggar.
Master bedroom med sjöutsikt och fantastiska soluppgångar, vita golv och ljusa väggar. Två förråd i kattvinden och en stor garderob med skjutdörrar längs med en hel vägg. Master bedroom har en liten hall med plats för skrivbord eller annan möbel. Badrum ensuite med fönster för sjöutsikt över Baggensfjärden även från duschen.
Ytterligare två rymliga sovrum med vita golv och ljusa väggar, snedtak och fönster i två väderstreck. Garderob med dörrar i spegelglas, respektive i kattvind. Infällda spotar i taket.

Badrum
Master bath har grått klinker på golv med värme och ljust grå bröstpanel med målade väggar ovan. Handfatskommoden består av ett vackert gammalt engelskt skrivbord, toalett, badkar på tassar med fransk blandare och ett separat kaklat duschutrymme med takdusch. Badrum renoverat 2005 och duschutrymmet är omkaklat 2013.
Ett andra badrum som servar de två andra sovrummen har ljust klinkergolv med värme och kaklade väggar i blandade färger, toalett, stort handfat och dusch. Takfönster ger bra ljus.

Övrigt
Luftvärmepump LG hösten 2016
En "skrivarstuga" alternativt litet kontor finns om ca 6 kvm.
Ett växthus på 10 kvm med indragen el från Willab garden från ca 2010.
Byggrätt om 2*60 kvm för bostadshus finns. Garage kan anläggas i tomtgräns.

Läge
Huset ligger på Skogsö i Saltsjöbanden med känslan av att vara på landet, med närhet till såväl bra kommunikationer som fin natur med härliga promenadstråk (Skogsö naturreservat). I Saltsjöbadens Centrum, vilket ligger ca tre km bort, finns social och kommersiell service samlad. Vårdcentral, apotek, post, bank, systembolag, gym, bibliotek, restauranger, två livsmedelsbutiker och ett flertal specialbutiker.

Fritid
Utöver allt som Skogsö har att erbjuda i form av aktivt friluftsliv och eget stall finns ett rikt utbud av traditionella fritidsaktiviteter i Saltsjöbaden för både barn och vuxna. Förutom strövområden finns 9- och 18-håls golfbana, tennisbanor, tennishall, slalombacke med lift, simhall och KSSS:s seglingsverksamhet för alla åldrar. För barnen finns dessutom fotbolls- och ishockeylag, balettundervisning, gymnastik, körverksamhet, sjöscouting och mycket annat. För den kulturellt intresserade finns också ett brett utbud av konserter, konstutställningar, teaterföreställningar och föredrag. 

Driftskostnad

48.768 kr/år, varav
El: 32.364 kr/år
Vatten/Avlopp: 6.888 kr/år
Renhållning: 1.200 kr/år
Försäkring: 8.316 kr/år
Beräknat antal pers: 2 personer

Byggnad

Byggnadstyp: 1½-plansvilla
Byggnadsår: 1995
Uppvärmning: Vattenburen elvärme stöttad med luftvärmepump samt eluppvärmda golv i kök/bad
Energideklaration: Utförd 2017-02-20
Energiprestanda: 72 kWh/m2 (Atemp) och år
Grundläggn: Krypgrund
Stomme: Trä
Fasad: Stående träpanel
Fönster: Energiglas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Ventilation: Självdrag
Fastighetsbet: Skogsö 5:17

Allmänt om fastigheten

Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 7.718.000 kr
Summa pantbrev: 2.200.000 kr
Tomtareal: 1.401 m2
Vatten/avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Servitut etc.
Andel i samfällighet/GA: Skogsö GA:3
01-IM8-43/6655 Last, Avtalsservitut: Villa 01-IM8-43/6655
0182K-34/1943 Förmån, Officialservitut: Väg 0182K-34/1943

Se fullständing beskrivning >