Bellmansgatan 8, 4tr

5 rum (192 + 3 m2). På idylliska Mariaberget, invid Mariahissen, i en av Södermalms vackraste fastigheter, finns denna ljusa, unika och storslagna vindsvåning med flertalet eldstäder, magnifik takhöjd, tornrum samt otrolig takterrass om cirka 40 kvm med bastu, utedusch, och strålande utsikt mot Stockholms inlopp och dess vackra vatten. Vardagsrummet har 13 fönster i fil med ståtlig utsikt över stad och vatten, öppen spis, samt plats för större soffgrupp. Kök och matsal med ett enastående ljusinsläpp via fem takfönster, och två vanliga. Köket har en takhöjd om cirka 4,38 meter i nock och gott om plats för matbord för större sällskap. Via vardagsrummet når man ett vackert tornrum med tio fönster i fil, hög takhöjd och möjlighet att disponera som sovrum, bio, kontor, bibliotek m.m. Via tornrummet når man den enastående terrassen om cirka 40 kvm med sol hela dagen, utsikt i alla väderstreck och med en bastu, utedusch och plats att inreda med både större loungegrupp och matbord. Sovrummen ligger perfekt belägna i andra änden av våningen. Huvudsovrum med plats för större säng, mycket förvaring, kakelugn och anslutning till badrum med tvättmaskin och golvvärme - separat wc. Wc även i anslutning till den sociala delen. Ytterligare två rymliga sovrum, båda med plats för dubbelsäng och gott om förvaring. Genomgående oerhört vackra attribut såsom hög takhöjd, synliga takbjälkar, spröjsade fönster, stuckaturer, höga golvsocklar, eldstäder, och magnifikt tornrum. Ej hiss. Ett sällan återkommande tillfälle att förvärva detta exklusiva boende i ett av Södermalms vackraste hus, med elegant entré, från år 1885, ritad av Kasper Salin.
Pris: 25.000.000 kr Senaste bud: 24.200.000 kr Avgift: 10.052 kr/mån. Bellmansgatan 8, 4tr
Ansvarig mäklare: Farboud Nejad 073-909 49 06 farboud@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 5 rum och kök (varav 3 - 4 sovrum) Boarea: 192 m2 + ej mätvärd yta 3 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 4, Ej hiss Avgift: 10.052 kr/mån. inkl Varmvatten, Bredband
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 26.7924 % Byggnadsår: 1885 Förening: Brf Bellman

Interiör

Välkomnande hall med gott om plats för avhängning och anslutning till både den sociala- samt sovrumsdelen. Vackert kök med köksö, storslagen takhöjd, otroligt vackert ljusinsläpp, vacker eldstad och rymd. Plats för stort matbord i köket och annan möblering om så önskas. Från köket når man vardagsrummet med öppen spis, 13 vackra fönster i fil som bidrar till ett otroligt fint ljusinsläpp och en magnifik vy över Stockholm och Riddarfjärdens glittrande vatten. Via trapp når man tornrummet med tio fönster i fil, vacker utsikt och härlig takhöjd. Från tornrummet når man den privata takterrassen om cirka 40 kvm med bastu och utedusch. Separat sovrumsdel med tre rymliga sovrum med gott om förvaring, plats för dubbelsäng, badrum med golvvärme, tvättmaskin och separat wc. Ytterligare wc i anslutning till den sociala delen. Genomgående vacker vindscharm och detaljer från 1800-talet. Ej hiss. 

Det är sällan man finner en våning i detta läge och med dessa attribut. Den har verkligen det där lilla extra. Det första man slås av när man stiger in i våningen är den storslagna takhöjden, det vackra ljuset och de charmiga vindsdetaljerna från byggåret. Öppna spisen intill matplatsen och i vardagsrummet bidrar till mysfaktorn. 13 fönster i fil mot vattnet och staden är någonting man inte ser varje dag - ett tornrum med tio fönster likaså. Sedan stiger man ut på en privat takterrass med utsikt över hela staden, bastu, utedusch, samt plats att möblera som man önskar och tänker att detta verkligen är någonting speciellt. Att man sedan har lugn och separat sovrumsdel med tre rymliga sovrum, badrum och wc i andra änden av våningen gör att den även passar familjen väldigt väl. Det eleganta trapphuset, den kulturhistoriska byggnaden och området bidrar även det till helheten - detta är verkligen ett hem att trivas i. 

Kök

Vackert kök med bänkskiva i Carrara marmor. Den vackra takhöjden ger rummet en härlig rymd. Köket är välutrustat med gott om förvaring i köksö, över- samt underskåp. Maskinell utrustning bestående av spis, ugn, diskmaskin och side by side kyl och frys. Köket har plats för stora sällskap. Stilren öppen spis i anslutning till matplatsen. Spotlights i taket.

Badrum

Smakfullt badrum med vacker parkutsikt. Golv i svartvit klinker och vita väggar. Badrummet är utrustat med dusch, badkar, tvättmaskin, handfat med gott om förvaring nedan. Spotlights i taket.

Wc i hallen med anslutning till sovrum. Utrustat med handfat, spegel med belysning ovan och golvvärme.

Ytterligare wc i anslutning till den sociala delen. Utrustat med handfat, spegel med belysning ovan och golvvärme.

Övrigt

Lägenheten värms upp av direktverkande el och luftvärmepump. Uppvärmningen ingår inte i månadsavgiften - varmvatten ingår.
Lägenhetsinnehavarna disponerar ett källarförråd.

Driftskostnad

71.811 kr/år, varav
El: 67.045 kr/år
Försäkring: 4.766 kr/år
Beräknat antal pers: 2 personer
Installation av energiglas har skett i mars 2024. Enligt leverantören bör det sänka energikostnaden med ca 30%.

Lägenhetens indirekta nettoskuldsättning

Skuldsättning: 1.936.311 kr
Nettoskuldsättning enligt senaste årsredovisningen 2022

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1885
Uppvärmning: Direkt el
Energideklaration: Utförd 2018-06-27
Energiprestanda: 117 kWh/m2 (Atemp) och år

Förening

Namn: Brf Bellman

Information:

Brf Bellman är en äkta bostadsrättsförening som består av 6 bostadsrätter och en lokal med hyresrätt (300 kvm). Föreningen bildades 1983 och huset är byggt 1885. Föreningen äger marken. Juridisk person accepteras inte. Bostaden värms upp med direktverkande el. Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2018 och 2047. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1433 kr och en pantsättningsavgift om 573 kr per pant.

Utförda renoveringar
2024 Installation av energiglas. Enligt leverantören bör det sänka energikostnaden med ca 30%
2021 Installerat säkerhetsdörrar i samtliga lägenheter och lokal & stamspolning, OVK
2018 Asfaltsarbete dränering & OVK
2017 Fasadrenovering
2016 Förstudiefasadrenovering
2015 OVK
2014 Besiktning Säkerhetsdörr lokal
2013 - 2014 Målning/tätning av fönster mot gatan
2013 Putsning av gårdsfasad & skrotning av fasad mot gatan
2011 Målning & rostskyddsbehandling av tak
2010 Förstärkt inbrottsskydd
2004 Förstärkning golv
2002 Rörstambyte & elstambyte

Kommande renoveringar:
2024 Målning renovering trapphus och trapp, takdekorationer samt renovering av fönster

Se fullständig beskrivning >