Bergsvägen 7

8 rum (247 + 180 m2). Med stor barnvänlig trädgårdstomt i idylliska Hersby nära Lidingöbron, ligger denna charmiga sekelskiftesvilla från 1909 om totalt 427 kvm. Tre stora och ljusa sällskapsrum, glasveranda, balkong, fem kakelugnar och en öppen spis, stilrent kök, fem till sex sovrum och två badrum samt separat gästwc. Varsamt renoverat med fina originaldetaljer bevarade såsom eldstäder, burspråk, golvsocklar och genomgående furugolv. Rymlig takhöjd. Barnvänlig trädgårdstomt om 1 809 kvm med delvis plana gräsmattor, fruktträd, solig veranda i söder. Carport med plats för två bilar. Bergvärme. Ett perfekt boende för barnfamiljen som vill ha närhet till skolor, daghem och lekplatser samt centrala Stockholm. Bra kommunikationer in till stan samt till härlig natur.
Pris: 17.500.000 kr Bergsvägen 7 Hersby, Lidingö
Ansvarig mäklare: Mats Lagerkvist 070-211 92 00 mats@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 8 Boarea: 247 m2 + biarea 180 m2 Tomtareal: 1.809 m2
Upplåtelseform: Friköpt - Småhus Byggnadsår: 1909

Planlösning

Entré med stort utrymme för avhängning och grått klinkergolv med vattenburen golvvärme. Invid entrén ligger ett stilrent och fullt maskinellt utrustat kök med sittplats runt köksön. Från köket nås det stora sällskapsrummet med plats för både matsalsmöblering vid vackert burspråk samt soffgrupp framför den öppna spisen. De övriga två rummen på detta plan är idag inredda som kontor respektive ett tv-rum/bibliotek. Den rymliga inre hallen har plats för möblering. Här finns en fin kakelugn samt gäst-wc. Detta var ursprungligen huvudentrén men utgör nu utgång till glasverandan som leder vidare till den stora soliga terrassen i söder. I hallen finns även den vackra trappan som leder upp till det övre planet. Övre planet har fyra stora sovrum, varav två med delad walk-in closet. Från det allmänna utrymmet vid trappan finns plats för möblering samt utgång till balkong i söder. Två badrum varav ett större. Invid master bedroom finns ett förvaringsutrymme där även uppgången till den oinredda vinden ligger. Huset har genomgående fina originaldetaljer bevarade såsom eldstäder, burspråk, golvsocklar, furugolv, väggpaneler samt takstuckaturer.

Kök
Välplanerat stilrent kök med platsbyggd köksinredning i vitt med gott om förvaringsmöjligheter samt köksö. Arbetsbänkar i kalksten med nedsänkt diskho i köksön. Inbyggd kyl, frys och diskmaskin. Extra bred induktionshäll med fem plattor, varmluftsugn och mikrovågsugn. I köket finns sittplats runt köksön.

Badrum
Det finns två badrum på det övre planet varav ett större med separat dusch samt inkaklat badkar och bastu. Mönstrat golv i marockansk stil med vattenburen golvvärme och fönster med grönskande utsikt. Vita helkaklade väggar. Dubbla handfat med speglar ovan, wc samt förvaring i platsbyggda skåp av märket Aspen. Det mindre badrummet har dusch och handfat och eldriven golvvärme.

Källare
Källarplanet rymmer gott om förvaringsutrymmen samt tvättstuga, bergvärmepump och varmvattenberedare.

Övrigt
Förutom en biarea om 93 kvm i källaren finns även en råvind om ca 107 kvm i golvyta. Barnvänlig trädgårdstomt om 1 809 kvm med plana gräsmattor, fruktträd och carport för två bilar.
Närhet till skolor, daghem, lekplatser, bra kommunikationer och härlig natur.

Läge
Centralt beläget I Hersby med närhet till såväl bra kommunikationer som till fin natur med härliga promenadvägar.

Skolor
Hersby gymnasium är en gymnasieskola som ligger på Läroverksvägen i Hersby. Nära till många förskolor, bland annat Hersby förskola. Bra kommunikationer till Stockholms innerstadsskolor.

Samfällighet, gemensamhetsanläggning, servitut

Last, Avtalsservitut: Villa, 01-IM4-07/447

Driftskostnad

77.304 kr/år, varav
El: 41.004 kr/år
Vatten/Avlopp: 10.104 kr/år
Försäkring: 12.996 kr/år
Övrigt: 13.200 kr/år
Beräknat antal pers: 4 personer

Byggnad

Byggnadstyp: 2-plansvilla med källare och oinredd vind
Byggnadsår: 1909
Uppvärmning: Bergvärme 200m samt 170m
Energideklaration: Utförd 2017-08-31
Energiprestanda: 78 kWh/m2 (Atemp) och år
Grundläggn: Grundsulor
Grundmur: Betong, sten
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Ventilation: Självdrag
Fastighetsbet: Ekskogen 4

Allmänt om fastigheten

Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 9.510.000 kr
Summa pantbrev: 1.750.000 kr
Tomtareal: 1.809 m2
Vatten/avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Se fullständing beskrivning >