Birger Jarlsgatan 76, 6 tr - SÅLD

3 rum (110 m2). På Birger Jarlsgatan vid Jarlaplan ligger den här ljusa hörnvåningen med villakänsla vid Ellen Keys park. Högt belägen med fantastisk utsikt över fina husfasader och himmel. Fastigheten byggdes 1994 och kvarteret är triangelformat med en härlig innergård. Detta väldisponerade och funktionella hem, tidigare en fyra utmärks av sitt ljusflöde och fria sikt från samtliga rum och kök. Sällskapsrum med fransk balkong i sydvästläge, två sovrum varav det ena med en balkong, kök med stor matplats, två badrum, generöst förråd samt en inre möblerbar hall. I fastigheten finns 176 garageplatser, fn kö men medlemmar har förtur. Perfekt belägen och centralt till både Östermalms och Vasastans utbud av affärer, restauranger och eftersökta skolor samt kommunikationer. Förening med med mycket goda lokalintäkter.
Pris: 11.500.000 kr Avgift: 3.460 kr/mån. Birger Jarlsgatan 76, 6 tr Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Christina Löfsten Oscarsson christina@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 3 rum och kök (varav 2 sovrum) Boarea: 110 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 6, Hiss finns Avgift: 3.460 kr/mån. inkl Vatten, Vatten, Kabel-TV (grundutbud)
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 0.69040 % Byggnadsår: 1994 Förening: Brf Träskfloden 15
Christina Löfsten Oscarsson
Ansvarig Mäklare: Christina Löfsten Oscarsson christina@perjansson.se

Interiör

Hall med plats för avhängning i hallen och ett rymligt förrådsrum intill ger mycket goda förvaringsutrymmen. Ekparkett på golv vilket är genomgående i våningen. En inre möblerbar hall som öppnar upp till sällskapsrummet som har ett härligt ljusinsläpp genom flertalet fönster och med fri utsikt. Sällskapsrummet har en fransk balkong i sydvästläge. Här finns gott om plats för sociala sammankomster. Två sovrum varav det ena med utgång till en balkong i sydostläge och med fin utsikt över stan. Närhet till Ellen Keys Park som är en av Östermalms kulturhistoriskt värdefulla kvartersparker mellan Karlavägen och Birger Jarlsgatan. 

Kök

I fil  med sällskapsrummet finns köket med en matplats för ett större middagssällskap och med utsikt över områdets hus som Norra Reals skola ritad av arkitekt Per Emanuel Werming. Kök med visst moderniseringsbehov och med maskinell utrustning som kyl/frys, diskmaskin, spis, ugn samt en mobil köksö. Det fanns tidigare en vägg mellan kök och matplats då lägenheten var en fyrarummare. 

Badrum

Två badrum det ena med plastmatta på golv och kakel i vitt på vägg. Dusch med duschdörrar, handdukshängare och wc. Badrumsskåp med spegel. Det andra badrummet har även det plastmatta på golv och kakel på vägg. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare samt arbetsbänk. Dusch, handfat och wc. Moderniseringsbehov.

Övrigt

Lägenheten disponerar ett vindsförråd. Det finns extra förråd att hyra i föreningen, turordningslista gäller. Ingen uppgift om driftkostnader pga dödsbo. Lägenheten är registrerad som 4 rum i föreningens register och ca 110 kvm. 

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1994
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2019-11-20
Energiprestanda: 119 kWh/m2 (Atemp) och år
Fönster: 3-glas

Förening

Namn: Brf Träskfloden 15

Information:

Brf Träskfloden 15 registrerades 1998 och är en äkta bostadsrättsförening som upplåter 194 lägenheter med bostadsrätt samt 3 lägenheter och 17 lokaler med hyresrätt. Föreningen förvärvade fastigheten år 2000. Fastigheten är upplåten med tomträtt sedan 2000 och tomträttsavtalet skrivs om 2022-06-30. Kvarteret är triangelformat med en härlig innergård som omringas av huskropparna. Fastigheten byggdes 1994 och består av 10 flerbostadshus i 7-8 våningar.

Fastighetsbeteckningen är Träskfloden 15. Föreningen har ett garage med 176 garageplatser i två våningsplan. Det är både medlemmar och icke medlemmar som hyr garageplats. För närvarande kö och turordningslista gäller. Medlemmar har företräde till garageplats och den kostar 1400 kr/månad. Bredbandsuppkoppling och Kabel-TV via Com Hem.

Gemensamhetsutrymmen är innergård, bastu, garage, tvättstuga, cykelrum och barnvagnsrum. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om max 2.5% av basbeloppet från förvärvaren och max 1% i pantsättningsavgift av basbeloppet från låntagaren. Juridisk person accepteras ej. För renoveringar måste detta anmälas till styrelsen och godkännas innan man börjar och det finns dokument om detta se föreningens hemsida samt bilder från gården. 

Renoveringar

Utförda renoveringar:

2016 Modernisering av alla hissar  och fläktsystem klart

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2016 och sträcker sig till 2035.

Planerat underhåll:

Renovering av garage 2021-2022

Renovering av undercentral 2022-23

Se fullständig beskrivning >