Birger Jarlsgatan 99A, 3 tr

4 rum (120 m2). Välkommen till den här vackra våningen i nationalromantisk fastighet med välbevarade originaldetaljer i ett stramt formspråk med inslag av jugend. Ett hem som karaktäriseras av tidsenliga detaljer som högt i tak, spegeldörrar, väggpanel, burspråk och fin stuckatur. Våningen disponerar tre rum i fil, möblerbar hall, två sovrum mot gården varav ett med stor balkong i väster, ett stort badrum samt gästtoalett. Centralt belägen fastighet från 1918 med närhet till både Hagaparken och ett rikt restaurangliv.
Pris: 12.500.000 kr Avgift: 4.762 kr/mån. Birger Jarlsgatan 99A, 3 tr Vasastan/City/Norrmalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Lotta Leuckfeld 070-777 88 00 lotta@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 4 kök (varav 3 sovrum) Boarea: 120 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 3 av 6 , Hiss finns Avgift: 4.762 kr/mån. inkl inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Byggnadsår: 1918 Förening: Brf Birgersgården

Planlösning

Elegant hall med avhängning samt gästtoalett. Vackra snickerier och tidsenliga detaljer samt vitvaxad fiskbensmönstrad stavparkett på golv. På vägg sober tapet. 

Tre rum i fil varav det mittersta disponeras som sällskapsrum. Burspråk med spröjsat fönster, djupa fönsternischer och tidsenliga snickerier och fina fönstervred. Fritt och insynsskyddat läge mot Birger Jarlsgatans breda boulevard kantat av grönskande träd. Väggfält, stuckatur, stram takrosett som jugendinslag samt elementskydd ger rummet dess karaktär. På golvet vitvaxad fiskbensmönstrad stavparkett i ek. 

Kök som förbinds med vardagsrummet via skjutdörrar i vitt med matplats. Spröjsat fönster, djupa fönsternischer med fina vred och elementskydd

Rum/sovrum/bibliotek intill med spröjsat fönster, djupa fönsternischer med fina vred och tidsenliga snickerier. Vitvaxat furuplank golv, vackra elementskydd och stor garderob.

Två generösa sovrum med spröjsade fönster för fint ljusinsläpp, djupa fönsternischer, tidsenliga fönstervred och snickerier. Utgång till balkong på 5.8 kvm i väster från ena sovrummet. Sovrummen har heltäckningsmatta i grått. Garderober för väl tilltagen förvaring. Möjlighet att bygga toalett/dusch i sovrummet med balkong.

KÖK
Kök mot Birger Jarlgatan med goda arbetsytor och matplats.  Köksskiva i ljust stenkomposit och kakel ovanför samt inbyggda spotlights i överskåpet. Nedsänkt ho och arbetsbänk i rostfritt. Maskinell utrustning som spis, ugn, fläkt i rostfritt. Integrerad kyl/frys och diskmaskin. På golv fiskbensparkett i ek.  

BADRUM
Helkaklat i vitt samt klinkers i grått på golv och inbyggda spotlights i tak. Handfatskommod med spegel, toalett, dusch och badkar samt tvättpelare.

GÄSTTOALETT
Gästtoalett med vitt kakel på väggar och grå klinker på golv i anslutning till entrén.

ÖVRIGT
Takhöjd 3.06 m, vackra elementskydd och tidsenliga detaljer är genomgående samt strömbrytare från Buster + Punch. Våningen disponerar ett källarförråd. Fastigheten är centralt belägen med ett rikt restaurangliv, men även med goda kommunkationer för att åka ut ur stan och närhet till grönområden som Hagaparken och Vanadislunden.

Driftskostnad

7.296 kr/år, varav
El: 3.000 kr/år
Försäkring: 4.296 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1918
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2009-06-25
Energiprestanda: 132 kWh/m2 (Atemp) och år
Fastighetsbet: Väduren 11

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Birgersgården

Information:

Bostadsrättsföreningen Birgersgården registrerades 1995, men var innan dess en bostadsförening (BF upa) bildad 1921. I föreningen finns 42 lägenheter upplåtna med bostadsrätt, 1 lokal upplåten med bostadsrätt samt 2 lokaler med hyresrätt fördelade på de två gathusen (port A och B) och gårdshuset (port C). Föreningen är en äkta förening och fastigheten byggdes 1913-1918. 1987 byggdes vinden om till lägenheter. Den närmaste framtiden kommer man att se över fönstren som antagligen kommer att renoveras samt att taket i B-porten behöver ses över. Kabel-tv levereras via ComHem, där basutbudet ingår i avgiften, samt att bredband levereras genom ett egenägt nät för internetanslutning till alla lägenheter (ingår ej i avgiften). I fastigheten finns en gemensam tvättstuga samt en innergård med utemöbler och cykelställ. Föreningen godkänner inte juridisk person.
En överlåtelseavgift om 3 % av gällande prisbasbelopp tas ut av föreningen.

RENOVERINGAR
1993 3-faskablar till alla lägenheter
1993 senast utförda arbeten på VA-stammar
2005 Fasader mot gården renoverades
2008 Fjärrvärmecentralen byttes ut
2009-2010 Trapphus, entréer, och hissar
2011 Gathusets plåttak målades om
2013 Nya balkonger
2014 Stamspolning
2017 Entréer
2018 Nya maskiner i tvättstuga

PLANERADE RENOVERINGAR
Fönsterrenovering planeras och eventuellt taket i ena porten.

Se fullständig beskrivning >