Björngårdsgatan 14C

6 rum (206 m2). Ett enastående townhouse i två plan beläget i ett kulturhistoriskt kvarter med närhet till Mariatorget och Slussen. Det tidigare s.k. Nürnbergbryggeriet omvandlades 2015 till bostäder i form av townhouses, vindsvåningar och vanliga lägenheter. Ombyggnationen gjordes omsorgsfullt i linje med byggnadens industriella karaktär. Genomgående hög standard. Matsal med ett fantastiskt fönsterparti, platsbyggd bokhylla och 6,5 m i takhöjd. Uteplats om 24,5 kvm i nordväst. Öppen och social på nedre plan med vardagsrum, matsal och kök. Över plan med två sovrum och en master suite. Föreningen disponerar en vacker innergård med ett orangeri. Ett synnerligen eftertraktat hem i representativ och kulturhistorisk byggnad från 1600-talet.
Pris: på förfrågan Avgift: 6.920 kr/mån. Björngårdsgatan 14C Södermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Imran Kararic 073-585 12 85 imran@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 6 rum och kök (varav 3 sovrum) Boarea: 206 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 1, Hiss finns Avgift: 6.920 kr/mån. inkl Vatten, Kabel-TV
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 9.82754 % Byggnadsår: 1600 Förening: BRF Bryggerihusen 14

Interiör

Genomgående högkvalitativa materialval med väggar och tak målade i mossgrön färg samt vit färg. Välkomnande hall med platsbyggda garderober samt helklakt gästbadrum med kommod, dusch och WC. Stort och rymligt vardagsrum med en vacker spiraltrappa och smakfullt fönsterparti. Utrymme för en större soffgrupp finns här och en altandörr som leder ut till en uteplats. Stor och lummig uteplats i nordväst med utrymme för större sittgrupp, matgrupp och ytterligare planteringar. Ingång till matsal och vardagsrum från uteplatsen. Ingången till matsalen går via bostadens enorma och vackra halvmånefönster som sträcker sig nästan sju meter. I matsalen finns en elegant platsbyggd bokhylla med utrymme för stor matgrupp. I anslutning till matsalen ligger ett smakfullt kök med köksö samt bar bakom en industrivägg av glas.

På övervåningen finns den privata delen i form av en mastersuit och två stycken sovrum. Mastersuite med vackert halvmånefönster, rymligt walk-in closet och ett anslutande badrum med badkar och dubbelkommod. Bredvid mastersuiten finns det ytterligare en entré till lägenheten med förvaring. I anslutning till entrén finns det en tvättstuga med mycket förvaring, tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Vidare ligger ett loft som hänger över matsalen som idag fungerar som socialyta med soffa, skrivbord och en vägg med garderober. Två sovrum varav ena har ett loft. I anslutning till sovrummen ett helkaklat badrum med dusch, wc och kommod.

Kök

Smakfullt och välplanerat kök med mörka skåp och luckor. Bänkskiva i vitt och ett kaklat stänkskydd. Detaljer i mässing. Här finns en köksö med spishäll och en mindre diskho. Köksön har även en barnisch. Maskinellutrustning som finns är dubbla uppsättningar av  Kyl/Frys, mikrovågsugn, köksfläkt samt diskmaskin. 

Badrum

Helkaklat gästbadrum i vitt och svart med handfat, vägghängt wc och dusch. Detaljerna i mässing.

Badrummet i mastersuiten är helkaklat i vitt och svart med detaljer i mässing. Här finns ett extra stort handfat med två kranar samt spegelskåp. Badkar, handdukstorkare och vägghängt wc samt spotlights.

Det tredje badrummet går i samma stil, med kaklat mörkt golv och kaklat vita väggar. Detaljer i mässing, handfat med spegelskåp och vägghängt wc samt spotlights.

Övrigt

Lägenhetsinnehavaren disponerar över ett källarförråd.
Styrelsen har beslutat att höja avgiften med 20 % för avsättningar till en underhållsfond samt pga högre löpande kostnader. 

Driftskostnad

18.343 kr/år, varav
El: 12.611 kr/år
Försäkring: 5.732 kr/år
Beräknat antal pers: 3 personer

Lägenhetens indirekta nettoskuldsättning

Skuldsättning: 1.357.969 kr
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning enligt bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för 2021.

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1600
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2019-03-24
Energiprestanda: 155 kWh/m2 (Atemp) och år
Fönster: 2-glas
Ventilation: Mekanisk m. värmeåtervinning

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: BRF Bryggerihusen 14

Information:

Bostadsrättsföreningen Bryggerihusen 14 förvärvade fastigheten 2015. Föreningen upplåter 18 lägenheter med bostadsrätt samt två lokaler med hyresrätt. Brf Bryggerihusen 14 är en äkta bostadsrättsförening med adresserna Björngårdsgatan 14A,14B och 6C. Föreningen innehar fastigheten med tomträtt. Uppvärming sker via fjärrvärme. Kabel-TV finns i huset. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr av pantsättaren och en överlåtelseavgift om 1208 kr av köparen. Föreningens medlemmar har möjligheten att nyttja en prunkande innegård med planteringar samt ett orangeri. Det finns även ett cykelförråd, barnvagnsrum samt separat sopsorteringsutrymme med källsortering. Gemensam tvättstuga i källaren med tvättmaskin, torktumlare, torkskåp och mangel.

Se fullständig beskrivning >