Bragevägen 1, 1 tr - SÅLD

3 rum (91 m2). Välplanerad våning med idylliskt hörnläge i Lärkstaden. Fritt och insynsskyddat med fönster mot Bragevägen och Engelbrektskyrkan. Socialt vardagsrum med vacker utsikt. Två bra sovrum med generösa garderober. Stort kök med burspråk. Badrum med dusch och tvättpelare. Våningen är varsamt renoverad med många tidstypiska detaljer såsom stavparkett, generös
takhöjd, höga bröstningar och väggfält, dörrar med fina snickeridetaljer, trycken och spanjoletter, garderober, linneskåp och klädkamrar i original. Förening med bra ekonomi i välskött nationalromantisk fastighet från 1915, ritad av Anton Wallby.
Pris: 11.800.000 kr Avgift: 2.911 kr/mån. Bragevägen 1, 1 tr Östermalm - Lärkstan, Stockholm
Ansvarig mäklare: Lotta Leuckfeld lotta@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 3 kök (varav 2 - 2 sovrum) Boarea: 91 m2 (Enligt säljaren) Våning: 1 av 3, Hiss finns Avgift: 2.911 kr/mån. inkl inkl värme, VA
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 4.933 Byggnadsår: 1915 Förening: Brf Skatan 13
Lotta Leuckfeld
Ansvarig Mäklare: Lotta Leuckfeld lotta@perjansson.se

Planlösning

Entrén med plats för avhängning leder till en möblerbar hall med vacker stavparkett, högt till tak, höga bröstningar och väggfält. Flera garderober och linneskåp i originalutförande. Det trevliga sällskapsrummet ligger i öppen planlösning mot hallen och fungerar utmärkt för stora sällskap och umgänge. Det klassiska köket med ingång från hallen har plats för många och ett med vackert burspråk ut mot Bragevägen. Intill köket ligger ett sovrum med stor klädkammare i originalutförande, fiskbensparkett, fönster mot Bragevägen och en väggdekoration i original över dörrposten mot köket. I våningens hörn ligger ytterligare ett härligt sovrum som nås både via det första sovrummet och vardagsrummet med utsikt över kvarterets grönska och Engelbrektskyrkan. Fiskbensparkett och garderober. Genomgående vackra dörrar, trycken och spanjoletter i original. Fastigheten är byggd i nationalromantisk stil med takmålningar i trapphuset, vacker häck framför, spröjsade fönster och småstadskänsla.

Kök

Köket från HTH går i klassisk stil och är inrett med bra arbetsytor, gott om förvaringsutrymmen och generös plats för matbord. Extra bred spis från Ilve med grill och två ugnar, fläkt från fjäråskupan. Bänksskivor i ek och granit. Diskmaskin från Miele. Fristående kyl från Smeg. Breda ekplankor på golv. Randig tapet i New Englandstil.

Badrum

Badrum med mörkgrå sjösten på golvet, vitt kakel och detaljer i granit och ek. Badrummet utrustat med dusch med mosaikkakel, handfat och toalett. I badrummet finns även en tvättpelare från Miele. 

Övrigt

Ett vindsförråd och ett källarförråd finns att disponera.

Driftskostnad

9.564 kr/år, varav
El: 2.796 kr/år
Försäkring: 3.228 kr/år
Gas: 3.540 kr/år
Beräknat antal pers: 2 personer

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1915
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2019-12-16
Energiprestanda: 159 kWh/m2 (Atemp) och år

Förening

Namn: Brf Skatan 13

Information:

FÖRENINGEN OCH FASTIGHETEN
Bostadsrättsföreningen Skatan 13 förvärvade fastigheten 1987. Föreningen består av 12 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 1 lokal om 80 kvm upplåten med hyresrätt. Till fastigheten hör två parkeringsplatser som är uthyrda. Juridisk person accepteras inte. Kabel-TV och internetuppkoppling finns i fastigheten via Com Hem. Gård med planteringar och utemöbler.

RENOVERINGAR
Liksom tidigare år har föreningen aktivt vårdat och underhållit sin fastighet. Under verksamhetsåret har samtliga fönster och dörrar målats om utvändigt. Efter takomläggningen 2017 har värmekablar mot isbildning återinstallerats i stuprör och hängrännor.

I början på 1990-talet genomfördes stambyte och elstigarna byttes. Entrén har renoverats. I övrigt löpande underhåll.

Se fullständig beskrivning >