Bragevägen 6, 1 tr - SÅLD

4 rum (113 m2). Synnerligen smakfullt inredd och utmärkt planerad hörnvåning med mycket eftertraktat läge mitt i idylliska Lärkstaden. Här bor du som i en villa mitt i stan, med ingång genom en grind och trädgård till den charmiga gårdsentrén. Vardagsrum, matsal/bibliotek och kök i fil. Det generösa köket, med hörnläge, har utgång till balkong med fin vy mot gård och matplats. Sovrum med walk-in closet och badrum ensuite. Separat tvättstuga. Kontor/barnrum. Gästtoalett med dusch. Våningen, som är ritad av Tham & Videgård, har en genomgående hög standard och påkostade och klassiska materialval. Bragevägen, med sina vackra röda tegelfasader och prunkande trädgårdar, anses av många som Stockholms vackraste gata. Välskött förening i representativ fastighet från 1916.
Pris: 12.750.000 kr Avgift: 4.301 kr/mån. Bragevägen 6, 1 tr Östermalm/Lärkstaden, Stockholm
Ansvarig mäklare: Lotta Leuckfeld 070-777 88 00 lotta@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 4 kök (varav 1 - 2 sovrum) Boarea: 113 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 1 av 3 , Ej hiss Avgift: 4.301 kr/mån. inkl inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 6.4546 % Byggnadsår: 1916 Förening: Brf Sidensvansen 8

Interiör

Trevlig hall med ingång till gästtoalett (med dusch). Det inbjudande köket är placerat i våningens syd östra hörn med trevlig köksö, matplats för sex personer och liten balkong mot lummig gård. Matsal/bibliotek med platsbyggd bokhylla i fil med kök och sällskapsrum i sydvästra hörnet med burspråk och öppenspis av klassiskt tiotalssnitt. Sovrum med badrum i direkt anslutning med skjutdörrar i frostat glas och ekram samt walk-in closet. Kontor eller mindre sovrum. Separat toalett med tvättstuga; tvättmaskin och torktumlare (Bosch). Våningen har genomgående golv av lackad valnötsbetsad fiskbensparkett. Arbetsbänkar i kök och badrum i jämtländsk kalksten. Fönstren är spröjsade med vackra spanjoletter. 

Kök

Exklusivt kök (Saari från Asplund), vita skåp med rostfria beslag. Köksö med gasspis och ugn (Smeg), kolfilterfräkt. Bänkskivor i jämtlänsk kalksten. Diskho (Franke), blandare Vola. Integrerad diskmaskin samt kyl och frys (Bosch). Balkong. Matplats för sex personer.

Badrum

Två badrum varav det ena är placerat i anslutning till sovrummet. Detta badrum är helkaklat i ljust kakel från Höganäs. Skjutdörrar i frostat glas med ekram. Inbyggt/kaklat badkar samt inbyggt handfat med skiva av jämtländsk kalksten. Vägghängd toalett. Handdukstork. Inbyggd stor spegel. Spotlights med dimmer samt golvvärme (el). 

Det andra badrummet har dusch, vägghängd toalett samt handfat och infällda spotlights, dimmer, golvvärme (el) samt kakel från Höganäs.

Övrigt

Alla originaldörrar finns bevarade i källaren.

Driftskostnad

14.600 kr/år, varav
El: 6.200 kr/år
Försäkring: 5.400 kr/år
Gas: 3.000 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1916
Uppvärmning: Fjärrvärme

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Sidensvansen 8

Information:

FÖRENINGEN OCH FASTIGHETEN
Bostadsrättsföreningen Sidensvansen 8 förvärvade fastigheten 1999. Föreningen består av 17 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och tre lokaler som är uthyrda. Juridisk person accepteras inte. Kabel-TV och Internetuppkoppling finns i fastigheten via Com Hem. Föreningens medlemmar disponerar ett nymålat cykelförråd/barnvagnsrum samt en gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare och en mangel. Föreningen har en garageplats som hyrs ut externt.

RENOVERINGAR
2002/2003 Stambyte
2009 Tvättstuga
2010/2011 Värmekabel inre gård
2012 Balkong med altanrenovering
2014 Värmekabel yttre del av fastigheten
2015 Ommålning av fönster och renovering av éntredörrar
2017 Indragning av fiber lägenheter/lokaler
2018 Renovering av burspråk
2018 Ommälning av källare/undervärmecentral
2018 Instalation av automatisk dörröppnare
2018 Renovering/ommålning gården
2019 Installation av grindar
2019 Takarbeten

Se fullständig beskrivning >