Brahegatan 3

3 rum (90 + 13 m2). Runt hörnet från Stureplan och Humlegården ligger denna ljusa vindsvåning med en golvyta om totalt 103 kvm och terrass om 10 kvm. Sovrum med badrum ensuite samt gäst-wc. Vardagsrum med öppen spis, med plats för två möbleringar, i öppen planlösning med matsal som rymmer stora sällskap. Kök med utgång till terrass med utsikt över takåsar genom stora glaspartier. Våningen har en öppen och luftig planlösning där samtliga rum har kontakt med varandra vilket ger ett fint ljus och rymd. 3,2 m i takhöjd. Ingen hiss. Lågt belånad förening i välskött fastighet från 1897.
Pris: 9.550.000 kr Avgift: 4.088 kr/mån. Brahegatan 3 Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Mats Lagerkvist 070-211 92 00 mats@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 3 kök Boarea: 90 m2 + biarea 13 m2 Våning: 4 av 4 , Ej hiss Avgift: 4.088 kr/mån. inkl inkl värme, VA
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 4.77 Byggnadsår: 1897 Förening: Brf Humlegården u.p.a

Planlösning

Entré, med garderob och gäst-wc, som öppnar upp mot våningens samtliga rum. Stort vardagsrum med öppen spis, med två stora välvda fönsterkupor i genomgående planlösning med matsal som vetter mot gården. Här finns plats för stora middagssällskap. Intill matsalen ligger det stilrena köket med utgång till den rymliga terrassen med plats för soffgrupp och matbord. Terrassen om 10 kvm är utrustad med markis och infravärme. Invid terrassen finns ett förråd om fem kvadratmeter. Våningen är inredd idag med ett stort sovrum med badrum ensuite, vardagsrum och matsal. Matsalen, som har skjutdörr, kan även inredas som sovrum då matsalsbord även ryms i vardagsrummet. Sovrummet har en garderob och plats för ytterligare garderober och byråer. Genomgående mörkbetsad ekparkett, vita väggar och mörkbruna takbjälkar.

Kök
Stilrent kök med vita vitrinskåp, beslag i rostfritt och bänkskiva i ek. Stora fönster med fin utsikt över takåsar. Köket är utrustat med inbyggd kyl, frys, mikro, varmluftsugn, diskmaskin, induktionshäll och infällda spotlights.

Badrum
Stort badrum med bubbelbadkar, dusch, tvättmaskin och torktumlare. I badrummet finns takbjälkar och takfönster. Golvvärme och gott om förvaring.

Övrigt
Bostaden disponerar ett källarförråd av föreningen.

Driftskostnad

6.300 kr/år, varav
El: 3.600 kr/år
Försäkring: 2.700 kr/år
Beräknat antal pers: 2 personer

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1897
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2014-06-02
Energiprestanda: 153 kWh/m2 (Atemp) och år

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Humlegården u.p.a

Information:

Brf Humlegården förvärvade fastigheten 1919. Adressen i föreningen är Brahegatan 3. Föreningen består av 26 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 2 lokaler upplåtna med hyresrätt. Juridisk person accepteras inte. Kabel-TV finns i fastigheten via Com Hem. Tillgång till cykelrum och barnvagnsrum. Föreningens medlemmar disponerar gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Till föreningen hör en gemensam gård med utemöbler och grill. Föreningens ekonomi är mycket god. I trapphuset, på varje våningsplan, finns stora inredda balkonger att nyttjas av föreningens medlemmar.

Renoveringar
1992 Byte av köksstammar
1997 Fönstermålning
1999 Renovering av fasad mot gård
2000 Ny fjärrvärmecentral
2002 Tvättstugan renoverades
2008 Målning av trapphus
2009 Tak och trapphus målades
2011 Inkommande vattenledningar till huset renoverats.
2015 Målning av fönster

Planerade renoveringar
2017 Delvisa reparationer av tak

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1.120 kr som betalas av köparen samt en pantsättningsavgift på 448 kr som betalas av pantsättaren.
Inga planerade avgiftsändringar eller kapitaltillskott.

Se fullständing beskrivning >