Dalagatan 45, 1,5 tr

5 rum (148 m2). Attraktivt belägen hörnvåning om 148 kvm med fritt läge och vackra detaljer bevarade i vacker fastighet från 1913. Våningen har bland annat två badrum, tre sovrum, stora ljusa sociala ytor samt egen tvättstuga. Vardagsrum med öppen spis och burspråk som ger stort ljusinsläpp och fri utsikt. I fil med vardagsrummet ligger matsal, också den med stora spröjsade fönster och ett fritt läge mot S:t Matteus kyrka. Tre sovrum varav ett mot gården. Kök i sobert grått med matplats och fönster mot gården. Vackra takstuckaturer, fiskbensmönstrade parkettgolv och snickerier i original. Ett charmigt boende för familjen i trevliga kvarter.
Pris: 12.500.000 kr Senaste bud: 12.000.000 kr Avgift: 6.577 kr/mån. Dalagatan 45, 1,5 tr Vasastan, Stockholm
Ansvarig mäklare: Magnus Ekman 070-566 69 99 magnus@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 5 (varav 3 sovrum) Boarea: 148 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 1,5 av 5 tr , Hiss finns Avgift: 6.577 kr/mån. inkl Värme, vatten & bredband via fiber
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 6.34 % Förening: Brf Valkyrian 22

Planlösning

Våningens hall har gott om plats för klädavhängning och ingång till våningens egen tvättstuga. Från hallen nås vardagsrummet med burspråk och en vacker stensatt öppen spis. Matsalen ligger i fil med vardagsrummet och förbinds med dubbeldörrar. I fil med vardagsrummet ligger även ett av sovrummen som har ett av våningens badrum intill. Mot gården ligger köket samt ett sovrum. I serveringsgången finns gott om förvaring i skåp och garderob. Här ligger även ett badrum med wc och dusch.

Våningen har genomgående vackra spröjsade fönster och en sober takstuckatur som speglar byggåret och arkitekturen. De bevarade snickerierna i fönsternischer och dörrar samt den öppna spisen bidrar till 1910-tals charmen i huset. 

Kök
Kök från 2004 av tillverkaren Vedum. Köksluckor i sobert grått och bänkskiva i svart sten. Grått klinkergolv med elburen golvvärme. Matplats för ca 4 personer. Spis från Siemens. Kyl, frys, ugn, micro och diskmaskin från Electrolux. Direktansluten köksfläkt från AEG. Möjligt att öppna den tidigare köksentrén som nu är dold bakom högskåpen.

Badrum
Våningen har två badrum samt en tvättstuga med ingång från hallen. Ett badrum är beläget i serveringsgången och har kaklade väggar samt klinker på golv (elburen golvvärme). Dusch, wc och handfat. Badrum nummer två har även det klinkergolv (elburen golvvärme) och helkaklade väggar samt badkar, wc och handfat.

Övrigt
Takhöjd ca 3,05 m. Till lägenheten hör ett vindsförråd om ca 6 kvm. Med ingång från Vanadisvägen finns cykel- och barnvagnsrum. Tvättstuga finns i källaren och föreningens medlemmar disponerar gemensam gård med utemöbler.

Centralt läge nära Odenplan, Vasaparken och Hagaparken vilket ger närhet till grönområden, kvarterskrogar och småbutiker. Goda kommunikationer med buss, pendeltåg och t-bana (uppgång från nya pendeltågsstation Odenplan runt hörnet).

Driftskostnad

12.000 kr/år, varav
El: 7.000 kr/år
Försäkring: 5.000 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Energideklaration: Utförd 2008-11-12
Energiprestanda: 139 kWh/m2 (Atemp) och år

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Valkyrian 22

Information:

Brf Valkyrian 22 förvärvade fastigheten 2001 och är ett privatbostadsföretag (äkta). Fastigheten Valkyrian 22 med adress Vanadisvägen 39 och Dalagatan 45 byggdes 1913 och består av ett flerbostadshus i sex våningar. Föreningen upplåter 30 lägenheter med bostadsrätt, 1 lägenhet med hyresrätt och 2 lokaler med hyresrätt. Hyresrätten, ca 80 kvm, kommer under hösten 2018 att upplåtas som bostadsrätt, därmed får föreningen tillgodogöra sig köpeskillingen från denna försäljning.

Vid överlåtelse tar föreningen ut en avgift om ca 1100 kr samt pantsättningsavgift om 440 kr som betalas av köparen. I dagsläget finns inga planerade avgiftsändringar.

Renoveringar
2017 -Renovering tvättstuga
2016 Utbyte och installation ventilationskanaler i affärslokalerna, rensning imkanaler
2013 Totalrenovering av fasaden mot gatan, byte av taket
2012 Totalrenovering fasad mot innergård, nya stuprör, balkongbygge mot gården
2010 Renovering av fönster etapp 2
2009 Renoveringar av fönster etapp 1
2007 Renovering av trapphus
2004 Byte av vatten och avloppsstammar

I källaren finns kombinerat cykel- och barnvagnsrum samt tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp. Medlemmarna disponerar husets lummiga och gröna gård med sittgrupp och grill sommartid. Kabel-tv via ComHem.

Se fullständing beskrivning >