Djurgårdsvägen 150

10 rum (405 m2). Med ett mycket vackert och eftertraktat läge i Weylandtska Villan på Kungliga Djurgården ligger denna unika och storslagna våning om 405 kvm som disponerar hela det översta våningsplanet. Magnifik sjöutsikt över Stockholms inlopp och härlig parkliknade tomt som sträcker sig ner mot vattnet. Byggnaden, som ursprungligen uppfördes 1833, byggdes som sommarresidens för familjen Weylandt, fick sitt nuvarande utseende 1895/1911 då det översta planet och de två flyglarna tillkom. Den magnifika våningen genomsyras av härligt ljus, strålande sjöutsikt, slående takhöjd och många vackra bevarade originaldetaljer. Generösa sällskapsytor, eldstäder, stora balkonger, 5-6 sovrum och stort kök mot vattnet. Renoveringsbehov föreligger. Eget garage på gården. Våningen har bebotts av samma familj sedan 40-talet. Ett sällan återkommande tillfälle att förvärva ett synnerligen representativt och exceptionellt fint boende med bästa tänkbara läge på Kungliga Djurgården.
Pris: på förfrågan Avgift: 29.202 kr/mån. Djurgårdsvägen 150 Djurgården, Stockholm
Ansvarig mäklare: Per Jansson 070-562 99 00 per@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 10 rum och kök (varav 5 - 6 sovrum) Boarea: 405 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 2 av 2 , Ej hiss Avgift: 29.202 kr/mån. inkl värme, vatten, kabel-TV (basutbud)
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 34.4095 % Byggnadsår: 1895/1911 Förening: Brf Alberget 6

Övrigt

Våningen karaktäriseras av en slående takhöjd och massor av ljus och rymd tack vare många höga fönster i fyra väderstreck som släpper in de vackra vyerna över trädgården, vattnet och de fina omkringliggande grannfastigheterna. I samtliga rum finns fina bevarade originaldetaljer såsom fiskbensparkett, spröjsade fönster, spegeldörrar, stuckaturer, takrosetter, höga golvsocklar och väggfält. Våningen är i behov av omfattande renovering. Möjlighet att nyttja förenings vackra trädgård med plana gräsytor som sluttar svagt ner mot vattnet. Eget garage med plats för en bil. Dessutom finns parkeringsplats på gården. Våningen disponerar två bra förråd i souterrängplanet, varav det ena har en vinkällare.

Historik

Weylandtska Villan uppfördes ursprungligen 1833 och nyttjades som enfamiljsboende och sommarresidens av familjen Weylandt. Åren 1895 och 1911 genomfördes om- och tillbyggnader av byggnaden, där bl a det översta våningsplanet samt de två flygelbyggnaderna tillkom och vardera av de två huvudplanen inrättades till en enfamiljsbostad. År 1920 skedde den uppdelningen av bottenvåningen till två lägenheter som finns kvar idag. Souterrängplanet har förändrats under ett flertal tillfällen och nuvarande uppdelning i två lägenheter genomfördes i mitten av 1990-talet. Den ursprungliga stallbyggnaden har förändrats vid ett flertal tillfällen. År 1923 inreddes ett garage för bilar och 1951 inreddes den bostadslägenhet som finns kvar idag. I denna byggnad finns även tre garage samt förråd.

Weylandtska Villan är blåklassad enligt Stockholms Stadsmuseums klassificering för bevarande av bebyggelse som är särskilt kulturhistoriskt värdefull. Blått är den högsta klassen och omfattar synnerligen kulturhistoriskt värdefull bebyggelse.

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1895/1911

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Alberget 6

Information:

Brf Alberget 6 förvärvade byggnaderna i oktober/november 2020. I föreningens två byggnader, totalt ca 1.177 kvm, finns 5 lägenheter som samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Huvudbyggnaden om ca 1.084 kvm är uppförd i två plan samt ett souterrängplan. Det övre planet utgörs av en lägenhet som disponerar hela våningsplanet, bottenplanet utgörs av två lägenheter och souterrängplanet av en lägenhet. I sidobyggnaden som tidigare var stall och garage finns ytterligare en lägenhet om ca 93 kvm, tre garage samt förråd. Föreningen arrenderar ca 4.728 kvm mark på arrendelägenheten Alberget 6 inom fastigheten Djurgården 1:1 av Kungliga Djurgårdens Förvaltning. Arrendet för marken uppgår till fn 360.000 kr/år.

Föreningen har under 2021 gjort en mycket omfattande renovering med bl a stambyte, byte av elstigare, installation av bergvärme, renovering av eldstäder, fasad, fönster och balkonger mm. Samtliga renoveringar beräknas vara helt klara under våren 2022.

Se fullständig beskrivning >