Drottninggatan 73A, 5 tr

2 rum (69 + 12 m2). Vindsvåning om totalt 81 kvm med öppen planlösning och arkitektoniskt spännande lösningar på attraktiva Drottninggatan. Vardagsrum med öppen spis, synliga takbjälkar och ett tornrum med matplats eller plats för en umgängeshörna. Väldisponerat kök, också det med plats för matbord. Lugnt sovrum med gott om garderober. Rymligt badrum med dusch, tvättmaskin och takfönster. Ett charmigt boende med fin utsikt och låg avgift i en vacker byggnad uppförd 1886.
Pris: 6.100.000 kr Avgift: 1.215 kr/mån. Drottninggatan 73A, 5 tr Vasastan/Norrmalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Magnus Ekman 070-566 69 99 magnus@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 2 (varav 1 sovrum) Boarea: 69 m2 + biarea 12 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 5 av 5 , Hiss finns Avgift: 1.215 kr/mån. inkl Värme, Vatten, kabel-tv och bredband
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 3.41 % Byggnadsår: 1886 Förening: Brf Barnhuset 5

Planlösning

Välkomnande hall med klädkammare och gott om plats för klädavhängning. Från hallen nås badrum och sovrum samt våningens kök som ligger i öppen planlösning med vardagsrummet. Lugnt och rymligt sovrum med garderobsvägg och fönsterkupa mot Barnhusgatan. Vardagsrummet har öppen spis och gott om plats för sittgrupp samt även ett utrymme i husets tornrum som idag fungerar som matplats. Detta kan så klart disponeras efter behov och fantasi. Väldisponerat kök med plats för matbord. Tilltaget badrum med dusch och tvättmaskin. Ett mycket charmigt vindsboende i en välskött förening med låga avgifter.

Kök
Skåpluckor i vitt, bänkskiva i rostfrittstål och glaserat kakel ovan bänkytorna. Infällda spotlights under överskåp. Dirketansluten köksfläkt och diskmaskin, ugn, spishäll, micro och kyl/frys.

Bad
Rymligt badrum med dusch, tvättmaskin (plats för tvättpelare), handfatskomod och wc. Badrumsskåp med infällda spotlights och takfönster som släpper in dagsljus.

Övrigt
Våningen färdigställdes 2004 och har vattenburen golvvärme och ett styrsystem för ljus vilket går att programmera. Genomgående oljade parkettgolv. Lägenheten disponerar ett källarförråd. Bredband via Telenor (tidigare Bredbandsbolaget) ingår i avgiften med 100 Mbit. 

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1886
Energideklaration: Utförd 2009-04-08
Energiprestanda: 126 kWh/m2 (Atemp) och år

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Barnhuset 5

Information:

Bostadsrättsföreningen Barnhuset 5 äger fastigheten Barnhuset 5 som uppfördes 1886. Tidigare fanns i kvarteret bl a ett hem för föräldrarlösa barn, därav namnet på fastigheten. Huset har byggts om 1935 då bl a gårdsflygel revs, lägenheterna delades upp, centralvärme och badrum installeradres samt hiss (från 1908) moderniserades En genomgripande renovering och ombyggnation av huset har vidare skett under åren 2003-2004 i samband med att vinden uppläts med bostadsrätt varvid 3 bostadslägenheter tillskapades. Tvättstuga samt lägenhetsförråd flyttades till källaren samtidigt som hissen förlängdes en våning.

Föreningen bildades 1999 och förvärvade fastigheten 2002. Brf Barnhuset 5 är en äkta bostadsrättsförening. Den upplåter 33 bostadsrätter samt 1 lägenhet med hyresrätt. Vidare upplåts 5 st lokaler i markplanet som ägs av föreningen och ger goda inkomster. Kabel-TV (basutbud) och bredband (100Mbit) ingår i avgiften. Inga beslut fattade om avgiftsförändringar eller kapitaltillskott. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift av köparen och en pantsättningsavgift av pantsättaren. Juridisk person godkänns inte som medlem.Till medlemmarnas förfogande finns en tvättstuga. Det finns även en gemensam innergård med cykelställ under tak samt utrymme för hushålls- och grovsopor under tak.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift av köparen och en pantsättingsavgift.

Renoveringar
2004 Byte av elstigare samt vatten- och avloppsstammar i kök och badrum.
2006 Fönsterkarmar och fönsterbågar i fönster mot gatan renoveras
2007 Balkonger mot gården byggts
2011 Trapphusfönster renoverats
2012 Fönster till källarlokaler målades om
2013 Installation av bredbandsnät och uttag till samtliga lägenheter. Underhållsspolning av avloppsstammar. Byte av radiatorventiler
2014 Byte av termostater på samtliga radiatorer och injustering värmesystem. Fönsterkarmar och fönsterbågar i fönster mot gården renoverats samt innerglas bytts mot energiglas. Grönmålade takytor som målats där plåten ej bytts
OVK besiktning
2018 Renovering och målning av trapphus

Kommande underhåll
Åtgärder för godkänd OVK
Upprustning av trapphus
Upprustning av innergården (nytt tätskikt och ytbeläggning)
Ommålning och putsning av innerväggar i källaren
Underhållsmålning av fönster mot gatan
Målning av putsade delar av fasad mot gatan

Föreningen har en egen hemsida: https://barnhuset5.wordpress.com

 

Se fullständig beskrivning >