Ekviks gårds väg 56 - SÅLD

Unik strandfastighet om 8600 kvm på Värmdö med ett fritt sydvästläge nära Wermdö Golf & Country Club. Vacker uppvuxen tomtmark med brygga och vacker utsikt över Grisslinges vatten. Fastigheten bebyggdes på 1930-talet och det ursprungliga huset står här än idag. Tomten har ett ogenerat läge och sluttar ner mot vattnet och strandlinjen. Fastigeheten är uppvuxen med vackra lövträd och stora gräsytor. Charmigt bostadhus med generösa sällskapsytor, öppen spis och rymligt kök med vedeldad spis bevarad. Huset har stor potential och är i behov av renovering. Pendlingsavstånd in till centrala Stockholm och skärgården utanför. Möjligt att ansluta till kommunalt VA.
Pris: 20.000.000 kr Ekviks gårds väg 56 Värmdö, Värmdö
Ansvarig mäklare: Magnus Ekman 070-566 69 99 magnus@perjansson.se
Fler fakta. Boarea: 140 m2 + biarea 28 m2 (Fastighetsregistret) Tomtareal: 8.600 m2
Upplåtelseform: Friköpt - Småhus Byggnadsår: 1931

Byggnaden

Fastighetens bostadshus uppfördes på 1930-talet i två plan. Entréplan med kök och sällskapsytor samt ett sovrum. Fönster som vetter ut mot tomten och vattnet ger ett strålande fint ljusinsläpp. Stort rymligt kök som är halvöppet mot matssalen med den gamla vedeldade spisen bevarad och stor matplats. I vardagsrummet finns öppen spis och invid ligger ett sovrum med separat tvättrum. I hallen finns gäst-wc. 

Vacker trappa leder upp till det övre planet som inrymmer stort allrum samt två sovrum mot gavlarna. Ett badrum och utgång till balkong från allrummet med utsikt i söder mot vattnet. 

På framsidan av huset finns stora plana gräsytor och stenbelagd uteplats med sol från morgon till kväll. 

Huset är i behov av renovering och upprustning. 

Övrigt

Fastigheten har idag ingen egen avloppsanläggning (utdömd installation där avlopp har plomberats). Möjligt att ansluta till kommunalt vatten och avlopp utanför tomtgräns (godkänt av Värmdö kommun). Anslutningsavgiften för närvarande 266.150kr. Till detta kommer gräv- och markarbete. 

Brygga finns på tomten. Denna behöver återuppbyggas och för detta krävs dispens enligt strandskyddsbestämmelserna.

Fastigheten ligger utanför detaljplanelagt område.

Byggnad

Byggnadsår: 1931
Fastighetsbet: EKVIK 1:2

Allmänt om fastigheten

Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 11.080.000 kr
Tomtareal: 8.600 m2
Vatten/avlopp: Enskilt vatten året om.. Enskilt avlopp.
Servitut etc.
GA1 Gemensamhetsanläggning VÄRMDÖ VÄRMDÖVIK GA:8

Se fullständig beskrivning >