Enbärsstigen 2

8 rum (259 + 37 + 54 m2). Med fantastiskt läge vid Erstaviken ligger denna tilltalande villa från 2001 om totalt 296 kvm i gott skick. Lugnt läge på återvändsgata och tillhörande brygga med båtplats, sjöbod och bastu som man delar med tre grannar. Sällskapsrum, bibliotek med härlig altan i sydväst och sjöutsikt, kök med stor matplats och utgång till altan. Fem sovrum, ytterligare ett sällskapsrum samt två badrum och gästwc. Välskött trädgårdstomt i söder, granne med naturreservat, bad, dagis och skolor. Perfekt villa för den stora familjen. Garage och lekstuga. Bergvärme.
Pris: 14.950.000 kr Enbärsstigen 2 Saltsjöbaden-Solsidan, Nacka
Ansvarig mäklare: Maria Engstrand 070-746 64 00 maria@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 8 rum och kök (varav 4 - 5 sovrum) Boarea: 259 m2 + biarea 37 m2 + ej mätvärd yta 54 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Tomtareal: 1.223 m2
Upplåtelseform: Friköpt - Småhus Byggnadsår: 2001

Planlösning

Entréplan
Välkomnande hall med kalkstensgolv (golvvärme). Halv trappa leder upp mot sällskapsrum och kök i öppen planlösning. Sällskapsrum med stora fönsterpartier mot Erstaviken, öppen spis och utgång till altan. Ytterligare ett sällskapsrum med öppen spis och platsbyggd bokhylla. I anslutning till hallen finns ett sovrum/arbetsrum samt badrum med dusch. Stilrent kök med full maskinell utrustning med plats för många gäster och utgång till altan. I anslutning till köket finns en tvättstuga med köksingång. Här finns tvättmaskin, torktumlare, tvättho samt gott om arbetsyta och förvaring. Genomgående nyslipade oljade trägolv med breda tiljor och golvvärme.

Kök
På entréplanet finns ett ljust och trivsamt kök med trägolv samt plats för många gäster. Köket är utrustat med ljust målade luckor, bänkskivor i ek och kakel ovanför arbetsbänkarna. Dessutom finns det en extra bred gasspis med el ugn, fläkt, hel kyl och frys samt integrerad diskmaskin.

Badrum
På entréplan finns gästwc med mosaikgolv i grått och vitmålade väggar. I badrummet finns duschvägg, wc, handfat och ett fönster.

Övre plan
En trappa upp finns ett sällskapsrum med stort fönsterparti med sjöutsikt mot Erstaviken. Det finns fyra bra sovrum, varav master bedroom med intilliggande badrum, walk in closet och utgång till balkong med sjöutsikt. I alla rum är det vitlaserade trägolv med breda tiljor. Separat wc med handfat. På övervåningen finns element.

Badrum
På överplan finns ett stort stilrent badrum med vitt kakel på väggarna och ljusgrå mosaik på golv med golvvärme (el), integrerat badkar, dubbla handfat, dusch, wc, högskåp, fönster samt spotlight i tak. Ytterligare wc med handfat finns.

Övre våningen
Allrum med stort fönsterparti. Två kattvindar. 

Källare
Stort rum med kalkstensgolv och separat entrédörr. Badrum med wc och handfat.

Trädgård
Trädgårds-/naturtomt om 1 223 kvm med altan i trä, gräsmatta, fruktträd, rabatter och planteringar. 

Läge
Huset ligger i Solsidan med närhet till såväl bra kommunikationer (ca 1000 meter till Saltsjöbanan och Erstaviksbadets station eller Solsidan station) som fin natur (Erstaviks naturreservat) och bad. I Saltsjöbadens Centrum, vilket ligger ca 4 km bort, finns social och kommersiell service samlad. Vårdcentral, apotek, bank, Systembolag, två livsmedelsbutiker och ett flertal specialbutiker. Där finns också bibliotek och restauranger.  Från huset är det nära till Samskolan och två olika dagis. 

Fritid
Saltsjöbaden erbjuder många möjligheter till ett aktivt fritidsliv både för barn och vuxna. Förutom strövområden, finns 9- och 18-håls golfbana, ute tennisbanor, tennishall, slalombacke med lift, simhall och KSSS seglingsverksamhet för alla åldrar. För barnen finns dessutom fotbolls- och ishockeylag, balettundervisning, gymnastik, körverksamhet, sjöscouter och mycket annat. 

Skolor
I Saltsjöbaden finns ett flertal skolor bla; Neglinge Skola, Igelboda Skola, Samskolan och Kunskapsskolan. Samskolan i Tattby ligger närmast och har elever från årskurs ett till nio. Igelboda Skola och Neglinge Skola har både låg- och mellanstadieverksamhet. Kunskapsskolan vid Observatorieberget har elever från årskurs sex till nio. Förskolor i området närmast fastigheten är; Vårgärdets Förskola och Tuvans Pysslingförskola.

Driftskostnad

34.122 kr/år, varav
El: 14.750 kr/år
Vatten/Avlopp: 6.456 kr/år
Renhållning: 2.316 kr/år
Försäkring: 10.600 kr/år
Beräknat antal pers: 1 personer

Byggnad

Byggnadstyp: 2 1/2 plans villa med källardel
Byggnadsår: 2001
Uppvärmning: Valttenburen. Bergvärme
Energideklaration: Utförd 2010-03-31
Energiprestanda: 62 kWh/m2 (Atemp) och år
Grundläggn: Betongplatta, krypgrund
Grundmur: Betong, leca
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas isolerglas
Bjälklag: Leca, trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Ventilation: Mekanisk frånluft, (självdrag)
Fastighetsbet: Solsidan 19:25 & 2:9

Allmänt om fastigheten

Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 7.156.000 kr
Summa pantbrev: 3.200.500 kr
Tomtareal: 1.223 m2
Vatten/avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Servitut etc.
0182K-14/1933 - 1 Officialservitut väg
0182K-90/139 - 1 Officialservitut väg
fnr_010459844 Samfällighet Nacka SOLSIDAN S:12 1990-11-07

Se fullständing beskrivning >