Erik Dahlbergsallén 11, 5 tr - SÅLD

7 rum (260 + 2 m2). Spatiös våning med högt läge i vackert tegelhus vid Karlaplan. En terrass, en balkong, öppen spis och två kakelugnar. Fyra rum i fil skapar rymd och öppenhet. Våningen kan disponeras med tre-fyra sovrum. Generöst kök med matplats mot gården. I den centralt placerade och rymliga hallen finns både gästtoalett, balkong och en öppen spis. Vackra originaldetaljer såsom stavparkettgolv med fris, speglade nischer, spröjsade fönster, dörrspeglar, bröstningar och burspråk. Förening med god ekonomi och låg skuldsättning i vacker fastighet från 1915.
Pris: 24.000.000 kr Avgift: 6.910 kr/mån. Erik Dahlbergsallén 11, 5 tr Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Lotta Leuckfeld 070-777 88 00 lotta@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 7 rum och kök (varav 2 - 4 sovrum) Boarea: 260 m2 + biarea 2 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 5 av 6 , Hiss finns Avgift: 6.910 kr/mån. inkl värme, vatten, kabel-TV
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 7.9 % Byggnadsår: 1915 Förening: Brf Kornetten nr 4

Planlösning

Vackert, nyrenoverat trapphus med hiss till entré som leder till välkomnande hall med en fungerande öppen spis i kolmårdsmarmor. I hallen finns även en balkong med utsikt över trädtoppar mot gården, separat kapprum med platsbyggd förvaring och en gästtoalett. Entrédörr med gallergrind. Hallen leder in till matsal och vardagsrum samt en korridor till övriga våningen. Våningen disponeras idag med fyra sällskapsrum i fil och master bedroom med utsikt mot Bältgatans hustak i söder. Den ljusa matsalen är belägen i ett vackert hörnrum med burspråk och ljusinsläpp från två väderstreck. Från det rymliga vardagsrummet följer en salong med utgång till terrass i söderläge med plats för bord och stolar. Dessa tre sällskapsrum har alla vacker fiskbensparkett, spröjsade fönster och elementskydd. Nästa rum i fil är idag inrett som bibliotek, men kan även fungera som sovrum. Både master bedroom och biblioteket är utrustade med vackra kakelugnar (plomberade). I våningen finns ytterligare två rum som används som sovrum, båda vetter mot innergården.

Kök
Trivsamt och ljust kök med plats för större köksbord. Gott om förvaring i skåp och lådor. Kyl och frys, vinkyl, spishäll, ugn, mikro och diskmaskin. Spotlights i tak. I anslutning till köket kommer det eventuellt ges möjlighet till ytterligare en balkong. Våningen disponerar även två kvadratmeter av trappan utanför köksentrén för förvaringsändamål.

Badrum
Rymligt badrum med stort badkar, toalett, separat dusch, handdukstork, dubbla handfat, förvaringsskåp, tvättmaskin, torktumlare samt tvättställ. Vid entrén finns gästtoalett..

Övrigt
Lägenheten disponerar ett rymligt källarförråd. Det kan finnas möjlighet att köpa loss den del av gamla trapphuset som idag nyttjas som förråd.

Våningen är belägen vid Karlaplan med ett rikt utbud av affärer, restauranger, bra kommunikationer med tunnelbana och bussar från Karlaplan och samtidigt nära till vacker natur och sköna promenader på Djurgården. Lägenheten har ett genomgående uppfräschningsbehov. Ett unikt tillfälle att skaffa en härlig sekelskiftesvåning med högt läge och med många tidsenliga attribut i hjärtat av Östermalm.

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1915
Energideklaration: Utförd 2008-07-02
Energiprestanda: 129 kWh/m2 (Atemp) och år
Ventilation: Självdrag

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Kornetten nr 4

Information:

Föreningen registrerades 1978 och äger fastigheten Kornetten nr 4 på adressen Erik Dahlbergsallén 11 på Östermalm. Fastigheten är bebyggd med ett vackert hörnhus i tidstypisk nationalromantisk stil från 1915. Föreningen upplåter 16 bostadsrätter om totalt 3 309 kvm och två hyreslokaler om 193 kvm. Föreningen är välskött med god ekonomi och har endast 1,4 mkr i långfristiga skulder. Föreningen planerar att höja avgifterna under de kommande åren för att finansiera renoveringar (se nedan). Juridisk person accepteras ej som medlem.

Överlåtelseavgift på 1 120 kr samt pantsättningsavgift på 448 kr/pant betalas av köparen. TV/bredband via Comhem (basutbud kabel-TV ingår i avgiften) / Öppet fiber - valfri leverantör. Lägenheten disponerar ett rymligt källarförråd. Gemensamma utrymmen innefattar tvättstuga, cykelrum, soprum, grovsoprum med glasinsamling och utrymme med motionscykel mm.

Utförda renoveringar
Stammarna i lägenheterna som vetter mot Erik Dahlbergsallén är utbytta i sin helhet, även rören i källaren är i huvudsak utbytta. Stammarna mot Bältgatan är delvis utbytta, detta har skett samband med innehavarens renovering. Gården har rustats upp under senare år.
2016 Ombyggnation av hissen
2016 Renovering av trapphus
2017 Renovering av fönster

Kommande renoveringar
Under 2018 planerar föreningen att lägga nytt tak och utföra plåtarbeten. Fasaden mot gården ska putsas. Renovering av fönster fortsätter, detta är redan utfört i den aktuella lägenheten.

Se fullständing beskrivning >