Erik Dahlbergsallén 5B, 5tr

2 rum (78 + 6 m2). På en av Östermalms mest attraktiva adresser, vid Karlaplan, finns denna välplanerade och oerhört välrenoverade vindsvåning med totalt 84 kvm golvyta, magnifikt ljusinsläpp, öppen spis och terrass i bästa västerläge. Våningen har en perfekt blandning av äldre vindscharm och moderna lösningar. Charm såsom synliga takbjälkar, golv av fiskbensparkett, öppen spis och hög takhöjd. Modernt totalrenoverad/ombyggd med mycket tilltalande planlösning och väldigt påkostade materialval såsom infällda spotlights, nya golv, el, kök och badrum. Vardagsrum och kök i öppen planlösning, med tre fönster som bidrar till ett härligt ljusinsläpp. I detta rum finns mycket smakfull platsbyggd bokhylla i ek, plats för större matbord och soffgrupp. Öppna spisen ligger perfekt belägen i den sociala delen. Platsbyggt kök i mörk ek, side by side kyl och frys, vinkyl, dubbla ugnar och gott om arbetsytor. Gästbadrum med golvvärme och dusch i anslutning till hallen. Via vacker trappa når man det övre planet med storslagen takhöjd, vackra takbjälkar, plats för större dubbelsäng, arbetsplats och utgång till fantastisk terrass i västerläge. Badrum på övre plan med elstyrt takfönster, badkar, tvättmaskin, torktumlare, gott om förvaring, handdukstork och golvvärme. Ett oslagbart boende bland takåsarna på Östermalm. Välskött förening med god ekonomi. Representativ fastighet med elegant entré, ritad av arkitekterna Östlihn & Stark, med byggår 1915.
Pris: på förfrågan Avgift: 3.876 kr/mån. Erik Dahlbergsallén 5B, 5tr
Ansvarig mäklare: Farboud Nejad 073-909 49 06 farboud@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 2 rum och kök (varav 1 sovrum) Boarea: 78 m2 + ej mätvärd yta 6 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 5, Hiss finns Avgift: 3.876 kr/mån. inkl Värme, Vatten
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 2.88015 % Byggnadsår: 1914 Förening: Brf Djursborg 4

Interiör

Välkomnande hall med polerad Öländsk kalksten, gott om plats för avhängning och anslutning till gästbadrum med dusch och golvvärme. Från hallen når man vardagsrummet med vacker platsbyggd gjuten öppen spis från Rima design, stora fönster som bidrar till ett härligt ljusinsläpp, och plats för större soffgrupp och matplats - platsbyggd bokhylla i rummet bidrar till en fantastisk känsla. Köket ligger i öppen planlösning med vackra materialval och vinkyl. Via bred trappa når man övervåningen med magnifik takhöjd, synliga bjälkar, plats för större dubbelsäng, badrum en suite med badkar, tvättmaskin, torktumlare, golvvärme och takfönster, samt utgång till solig balkong i västerläge. Våningen har genomgående oerhört påkostade materialval och är varsamt totalrenoverad. Genomgående infällda spotlights, vacker stavparkett i ek från ARDBO, material av högsta klass och en oerhört attraktiv planlösning. Samtlig belysning är kopplad via Plejd.

Det är sällan man stiger in i en bostad med dessa attribut. Det första man slås av när man stiger in i bostaden är den otroliga känslan, ljusinsläppet, takhöjden och alla smarta och smakfulla lösningar. Bostaden har totalrenoverats av nuvarande ägare och varje kvadratmeter har det lagts noggrann tanke bakom så att allting följer en röd tråd och får en perfekt balans mellan funktion och det estetiskt vackra. Eldstad och terrass i västerläge bidrar till att man kan njuta lite extra av sommar- och vintermånaderna. Det är sällan man stöter på bostäder i denna storleksklass som blivit så påkostat renoverade. Allting är platsbyggt och av högsta kvalitet. De sociala delarna ligger perfekt belägna på nedervåningen och sovrummet lugnt på övervåningen, mot innergården. Perfekt storlek på badrum en suite och gästbadrum på nedervåningen. På 84 kvadratmeter golvyta får man plats med allt man kan önska sig och ingen yta känns kompromissad. Att detta hem även ligger attraktivt belägen vid Karlaplan och med närhet till Djurgårdens härliga grönska, gör detta till ett utmärkt hem att trivas i. 

Kök

Fantastiskt platsbyggt kök i mörk ek som ligger perfekt beläget intill matplatsen. Bänk-och stänkskiva av italiensk granit, Brown Silk. Gott om förvaring i under-och överskåp. Köket har en förlängning med köksö och två sittplatser. Köket är utrustat med induktionshäll, dubbla ugnar, side by side kyl och frys med ismaskin, vinkyl från Cavecool med två temperaturzoner, fläkt och diskmaskin. Samtliga vitvaror är från Siemens. 

Badrum

Två stilfulla badrum i sober färgsättning och vackert kakel från Brickmate.

Badrum på entréplanet finns i anslutning till hallen och är utrustat med dusch med duschvägg från INR, vägghängd wc, handfat från Kaldewei med kommod och förvaring under samt spegel ovan. Spotlights i taket samt golvvärme.

Badrum på övre våningsplanet är utrustat med inbyggt badkar från Kaldewei, handfat med kommod under, inbyggd tvättmaskin och torktumlare med arbetsyta ovan samt vägghängd wc. Spotlights i taket och golvvärme. Badrummet har ett elstyrt takfönster med regnsensor för automatisk stängning.

Övrigt

Lägenhetsinnehavarna disponerar ett källarförråd.

Område

Lägenheten ligger lugnt belägen mot gården. Utanför porten finner man Karlaplans och Fältöverstens breda utbud av restaurang, shopping och kulturliv. För den som vill åt naturen, har man även närhet till Djurgården, Gärdet och Tessinparken. 

Driftskostnad

21.648 kr/år, varav
El: 9.626 kr/år
Försäkring: 4.234 kr/år
Övrigt: 7.788 kr/år
Beräknat antal pers: 2 personer
Övrigt - Bredband

Lägenhetens indirekta nettoskuldsättning

Skuldsättning: 259.012 kr
Nettoskuldsättning enligt senaste årsredovisningen 2022

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1914
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energiprestanda: 167 kWh/m2 (Atemp) och år

Förening

Namn: Brf Djursborg 4

Information:

Bostadsrättsföreningen Djursborg 4 förvärvade fastigheten 1979. Föreningen upplåter 20 lägenheter med bostadsrätt och två lokaler med hyresrätt. Kabel-tv och internet från ComHem. Fibernät från Stokab och Telia finns indraget i fastigheten. Grönskande och tyst gård. Juridisk person accepteras ej som medlem. Föreningen är en äkta förening.

RENOVERINGAR
2010 Fönstermålning; installation av värmekablar i stuprör
2009 Fasadrenovering
2008 Byte av elstigare
2013-15 Stambyte
2019-2020 Målning av tak övre våningarna

Just nu pågår målning av fönstren där det översta våningarna är gjorda.

Se fullständig beskrivning >