Eriksberg Yttringe

10 rum (348 + 3 m2). Fantastisk strandtomt om 10.029 kvm med lång strandlinje, lugnt, mycket privat och avskilt läge vid Kyrkviken med natursköna omgivningar och underbara vyer i vacker lantlig miljö. Eriksberg Yttringe är sagolikt vackert beläget i ett av de få bevarade naturreservaten i Stockholm. Fastigheten har gamla anor och huvudbyggnaden är ursprungligen uppförd på 1800-talet men är om- och tillbyggd 1984 samt renoverad med varsam hand under 1990-talet. Generösa sällskapsytor med matsal, bibliotek och salong med vackert spröjsade fönster, bevarade kakelugnar och klassiska snickerier. Rymligt lantkök med öppen spis, 5-6 generösa sovrum, fyra badrum samt gästwc. Fastigheten har renoverats omsorgsfullt med hänsyn tagen till bostadens kulturhistoriska värde. Härlig pool om 4x8 m i söderläge med slående utsikt över havet. Separat ateljé/kontor med carport, två separata gästhus, 53 kvm och 33 kvm, med kök/pentry, vardagsrum, sovrum och badrum. Badhus på brygga vid vattnet med bastu och duschrum.
Pris: på förfrågan Eriksberg Yttringe Lidingö, Lidingö
Ansvarig mäklare: Per Jansson 070-562 99 00 per@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 10 rum och kök (varav 5 - 6 sovrum) Boarea: 348 m2 + biarea 3 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Tomtareal: 10.029 m2
Upplåtelseform: Friköpt - Småhus Byggnadsår: 1800 ombyggt 1984

Planlösning

Huvudbyggnad
Boarea 348 kvm, varav entrévåning 237 kvm och vindsvåning 84 kvm, biarea 3 kvm. Ej mätvärt utrymme (otillräcklig takhöjd) 16 kvm.
Välkomnande hall med stort vackert spröjsat fönsterparti mot vattnet, plats för klädavhängning samt gästtoalett. Från hallen når man ett luftigt och ljust sällskapsrum med fönster mot vattnet. I rummet finns en mycket vacker kakelugn. I anslutning till sällskapsrummet ligger ytterligare ett sällskapsrum och bibliotek med platsbyggda bokhyllor, båda rummen med vackra kakelugnar. Hall med trappa till övervåning och utgång till altan och pool mot vattnet. Sovrumsavdelning med ett sällskapsrum, två sovrum med garderober samt badrum och förråd. Stort lantkök med utgång till trädgård. Innanför köket finns ytterligare ett rum med platsbyggd soffa och härlig sjöutsikt. På övre plan finns trapphall med badrum samt förråd. Två bra sovrum med fint ljusinsläpp. Passage med platsbyggda garderober och ytterligare ett badrum. Härligt tornrum med 4,25 m upp till nock, spröjsade fönster och pardörrar mot trädgård. Sällskapsrummen har högt i tak, fiskbensparkett, trägolv, spegeldörrar, spröjsade fönster, paneler och fina utsmyckningar. Källarplan med hall med garderober och utgång till trädgård, tvättstuga, torkrum, badrum och förråd. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin, tvättho med bänk och två torkskåp.

Kök
Stort, ljust och härligt lantkök med spröjsade fönster, öppen spis, synliga takbjälkar, breda golvtiljor och platsbyggda hyllor. Praktisk köksö med bänkskiva i marmor, ho och mycket bra förvaring. Bänkskivor och stänkskydd i marmor. Köket är utrustat med kyl, frys, diskmaskin, gasspis med ugn, fläkt med kåpa och skafferi. Plats för 6-8 matgäster. Utgång till trädgård.

Badrum
På bottenplan finns ett badrum med målade väggar, klinkergolv och kaklade duschväggar. Dusch med glasvägg, wc, kommod med dubbla handfat med stor spegel ovan samt handukstork. Golvvärme samt spotlights i tak. Gästtoalett med wc, handfat och liten spegel med lampa ovan. Målade väggar och klinkergolv. En trappa upp finns två badrum. Det ena med målade väggar och klinkergolv. Litet badkar, wc och kommod med marmorskiva och handfat. Spotlights i tak. Fönster mot vattnet. Det andra har målade väggar, klinkergolv och kaklade duschväggar. Dusch, wc samt kommod med marmorskiva och handfat. I källaren finns ett badrum med kaklade/målade väggar och klinkergolv. Wc, handfat och dusch.

Torp
Boarea 33 kvm, biarea 3 kvm.
Charmig knuttimrad stuga med hall, allrum, öppet upp till nock, med vedspis och pentry, badrum samt sovavdelning.

Gästhus vid vattnet
Boarea 53 kvm
Gästhus vid strandkanten. På bottenplan finns allrum och kök i öppen planlösning. Badrum. Öppen spis. En trappa upp finns ett stort sovrum.

Övriga byggnader
Förrådsbyggnad/kontor, biarea 41 kvm. Bastu, biarea 20 kvm. Redskapsbod biarea 7 kvm. Sopförråd biarea 5 kvm.

Trädgård
Parkliknande mycket privat och grönskande trädgård med härlig sjöutsikt. Tomten har en stor gräsmatta som sluttar fint mot Kyrkviken och ramas vackert in av häckar, ekar, körsbärsträd, björkar och tallar. Härlig altan med bästa söderläge och storslagen utsikt över Stockholms inlopp. Poolanläggning (4x8 m).

Samfällighet, gemensamhetsanläggning, servitut

Förmån, Officialservitut: Väg, 0186-81/1952
Förmån, Officialservitut: Väg, 0186-81/1952A
Last, Avtalsservitut: Kraftledning mm, 01-IM4-48/9403
Last, Avtalsservitut: Väg mm, 01-IM4-83/25738

Driftskostnad

91.008 kr/år, varav
El: 60.000 kr/år
Vatten/Avlopp: 12.504 kr/år
Sotning: 5.004 kr/år
Renhållning: 3.504 kr/år
Försäkring: 9.996 kr/år
Beräknat antal pers: 4 personer

Byggnad

Byggnadstyp: 1½-plansvilla med delvis källare
Byggnadsår: 1800 ombyggt 1984
Uppvärmning: Bergvärme
Energideklaration: Utförd 2018-05-25
Energiprestanda: 165 kWh/m2 (Atemp) och år
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt
Utv. plåtarbete: Plåt
Ventilation: Självdrag
Fastighetsbet: Lidingö 6:95

Allmänt om fastigheten

Taxeringskod: 220
Summa pantbrev: 11.924.000 kr
Tomtareal: 10.029 m2
Vatten/avlopp: Kommunalt vatten och avlopp.

Se fullständing beskrivning >