Eriksbergsgatan 14

6 rum (206 m2). Ett mycket eftertraktat område i lugna, pittoreska kvarter med kullerstensgator, den lummiga Humlegården ett stenkast bort och endast några kvarter från Stureplan. Klassisk och mycket väldisponerad våning i nationalromantik. Våningen ligger mot Runebergsgatan på 4 tr, tre sovrum (möjlighet till fyra sovrum) och två badrum, stort kök i hjärtat av våningen med matplats och vackert ljusflöde från två fönster mot grönskande innergård. Ljus och generös sällskapsdel med matsal, vardagsrum och bibliotek/tv-rum (möjligt 4e sovrum). Balkong mot gården. Vackra detaljer såsom fiskbensparkettgolv med fris, speglade nischer, spröjsade stora fönsterpartier, spröjsade glaspardörrar och burspråk. Genomgående klassisk stukatur. Våningen renoverades 2020. Förening med god ekonomi i vacker fastighet från 1914.
Pris: 32.000.000 kr Avgift: 6.271 kr/mån. Eriksbergsgatan 14 Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Anna Jonasson 073-333 30 20 anna@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 6 rum och kök (varav 3 - 4 sovrum) Boarea: 206 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 2, Hiss finns Avgift: 6.271 kr/mån. inkl Värme, Vatten, bredband, kabel-tv basutbud
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 5.65926 % Byggnadsår: 1914 Förening: Brf Poppeln 4

Interiör

Rymlig, ljus entré med gott om plats för avhängning och förvaring i garderob. Gästbadrum och balkong är i anslutning till entrén. Golv i kalksten med el-golvvärme. Säkerhetsdörr.
Entréhallen leder in till den mycket generösa sällskapsdelen med vardagsrum och bibliotek/tv-rum i fil mot Runebergsgatan samt matsal genomgående mot gården. Burspråk och trelufts-fönsterpartier ger vackert ljusflöde, för- och eftermiddagssol. I hjärtat av våningen ligger köket med plats för stor matgrupp. I anslutning ligger tre sovrum och ett badrum.
Vardagsrum och matsal har fisbensparkett i ek, bibliotek/tv-rum har heltäckningsmatta. Sovrumsdelen har furu-plankgolv. Pardörrar i spröjsat glas leder in till biblioteket och från matsalen in till köket, speglade par-skjutdörrar från matsal till vardagsrum.
Lägenheten totalrenoverades med nya badrum, platsbyggda garderober och ytskickt 2020.
Takhöjd 3.25 m.

Kök

Ett stort och ljust kök i Shakerstil, platsbyggt 2010 av Möbelsnickarna AB. Gott om plats för förvaring och för arbetsytor. Exklusiv "range cooker" (Bertazzoni 2020) med Fjäråskupan kolfilter fläkt, en hel kyl och frys (Elektrolux), integrerad diskmaskin (Miele 2017). Bänkskivor i Carrara marmor, schackrutigt golv i granit klinker och marmor, el-golvvärme. Pardörrar i spröjsat glas leder från köket in till matsalen.

Badrum & Tvättstuga

Invid entrén ligger ett gästbadrum, helkaklat i marmor imiterad granitkeramik, dusch, tvättställ med kommod och vägghängd wc. El-uppvärmd handukstork och el-golvvärme.
I sovrumsdelen finns ett stort badrum med badkar, dusch, tvättställ med kommod och tvättpelare (TM och TT från Miele). Helkaklat i marmor imiterad granitkeramik. El-uppvärmd handukstork och el-golvvärme.

Övrigt

Balkong i österläge 3.7 kvm
Säkerhetsdörr och larmsystem
Fiber 1000 MB Stockholm Stadsnät
Lägenheten disponerar ett källarförråd om ca 8 kvm
Garage finns i huset, 2 500-3 500 kr/mån, kösystem.

Område

Ett mycket eftertraktat område i lugna kvarter samtidigt som man har närhet till service, restauranger, butiker och bra kommunikationer. Humlegårdens grönområde för rekreation med parklek, fotbollsplan, skateboard park och mycket mer ligger endast ett stenkast bort. Topprankade skolorna Franska skolan och Stockholm International School ligger inom några kvarter, båda har förskola t.o.m gymnasium.

Driftskostnad

42.500 kr/år, varav
El: 36.000 kr/år
Övrigt: 6.500 kr/år
Beräknat antal pers: 1 personer

Lägenhetens indirekta nettoskuldsättning

Skuldsättning: 316.919 kr

Byggnad

Byggnadsår: 1914
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2021-03-12
Energiprestanda: 137 kWh/m2 (Atemp) och år

Förening

Namn: Brf Poppeln 4

Information:

Föreningen äger fastigheten Poppeln nr 4 i Stockholm med adress Stenbocksgatan 4, Runebergsgatan 10 och Eriksbergsgatan 14. Fastigheten består av ett flerbostadshus som byggdes år 1913-14. Föreningen förvärvade fastigheten 1979 och upplåter 23 lägenheter med bostadsrätt och 3 lokaler med hyresrätt. I fastigheten finns garage med 13 platser som hyrs ut till föreningens medlemmar.

Möjlighet till cykelförvaring finns i fastighetens garage. Till medlemmarnas förfogande finns en modern tvättstuga i källarplan samt en stor och fräsch bastuavdelning med dusch och wc. Kabeltv via Tele2 och fiber genom Stockholms Stadsnät.

Renoveringar
2022 Relining av stammar under butikslokal
2021 Partiellt stambyte av stammar i fastighetens källare och bottenplatta, ommålning av garage
2018 Portar renoverades
2017 Fönster mot Runebergsgatan målades
2016 Portar säkerhetsuppdaterades, duschrum i bastu renoverades
2012 Fönster och trapphus målades, nya maskiner i tvättstuga
2011 Renovering av balkonger mot Runebergsgatan
2009 Installation av fjärrvärme
2000 Renovering av takbeläggning
1986 Stambyte, sedan spolning var 7e år

Se fullständig beskrivning >