Etagevåning, Gärdet

7 rum (191 + 15 m2). På en av Gärdets mest idylliska adresser finns denna townhouseliknande etagevåning med en privat och grönskande trädgård om cirka 68 kvm i söderläge, eldstad, magnifik takhöjd och ett härligt uterum som förlänger de sociala ytorna. Våningen är otroligt ljus med vidsträckt utsikt över Gärdesfälten och Kaknästornet i fonden. Vardagsrummet har en makalös takhöjd på över 5 meter, två utgångar till trädgården, flera stora fönster med insynsskyddad utsikt över den grönskande uteplatsen samt plats för en större soffgrupp och matgrupp. Köket är i stilren design med plats för anslutande frukostplats. I anslutning till vardagsrummet och matsalen når man ut till den grönskande oasen som har gott om plats för möblering och odling. Sovrummen ligger perfekt belägna på övervåningen. Huvudsovrum med plats för större säng, mycket förvaring, separat badrum och klädkammare. Ytterligare två rymliga sovrum med eget badrum i hallen, båda med plats för säng och förvaring. Genomgående oerhört vackra attribut såsom träpanelväggar, blyinfattade fönster och en perfekt blandning mellan modern design och äldre bevarad charm. Wc finns även på nedervåningen i anslutning till den sociala delen. Gästlägenhet med både egen ingång och anslutning till det övre planet med eget kök och badrum. Förening med god ekonomi. Ett sällan återkommande tillfälle att förvärva detta exklusiva boende men en spännande historik av tidigare ägare i en vacker funkisfastighet från år 1937.
Pris: på förfrågan Avgift: 10.793 kr/mån. Etagevåning, Gärdet
Ansvarig mäklare: Farboud Nejad 073-909 49 06 farboud@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 7 rum och kök (varav 3 - 5 sovrum) Boarea: 191 m2 + biarea 15 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Avgift: 10.793 kr/mån. inkl Värme, Vatten, Bredband, Kabel-TV (basutbud)
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 16.06003 % Byggnadsår: 1937

Interiör

Välkomnande hall med gott om förvaring och anslutande badrum. På övervåningen finns samtliga sovrum belägna. Huvudsovrum med plats för större säng, mycket förvaring, separat badrum och klädkammare. Ytterligare två rymliga sovrum med eget badrum i hallen, båda med plats för säng och förvaring. Ovanvåningens sällskapsrum med vidsträckt vy åt sydost över Gärdesfälten och Kaknästornet skulle också fungera som ett utmärkt arbetsrum. Öppningen ner mot den sociala delen ger en storlagen känsla när man kommer in i bostaden. Via trappan når man våningens sociala del i öppen planlösning mellan kök, vardagsrum och matplats. Vardagsrummet har en makalös takhöjd om cirka 5,12 meter, två utgångar till den privata trädgården, flera stora fönster med utsikt över den grönskande uteplatsen samt plats för större soffgrupp och matgrupp. Den otroliga grönskande uteplatsen om cirka 68 kvm omfamnar den sociala delen och har ett härligt uterum som förlängning. Våningen omfattar också en gästlägenhet/fristående ”etta” i anslutning till det övre planet med eget kök, badrum och plats för möblering som antingen nås via en egen ingång, eller genom dörren från övervåningen. Beroende på ägarens behov kan ”ettan” antingen disponeras som en del av våningen och extra sovrum, gästrum eller t ex helt avskilt au-pair boende, alternativt kan den givetvis hyras ut och hyresintäkterna sannolikt bekosta hela eller merparten av föreningsavgiften.

Våningen är i smakfull stil med vackra attribut och en perfekt blandning mellan modern design och äldre charm. 

Lite rolig kuriosa om bostaden. I denna våning, på 40-talet, bodde  den berömde regissören Lorens Marmstedt. Under 50-60-talet flyttade Gullan Seeburg in i våningen. Gullans make hade tjänat en förmögenhet på att uppfinna och tillverka ”Seeburggramofonen” som i folkmun fick benämningen Jukeboxen, och paret bodde länge i Beverly Hills och hade sommarställe i Cannes. När Gullan väl valde att flytta hem så flyttade hon till våningen. Hon var även bästa vän med skådespelerskan Sickan Carlsson, som har berättat många glada minnen från ett liv i sus och dus i denna våning. 

Kök

Stilfullt kök med bänkskiva i Carraramarmor och stänkskiva i vitt kakel. Den vackra takhöjden intill köket ger rummet en härlig rymd. Köket är välutrustat med gott om förvaring i över- samt underskåp. Maskinell utrustning bestående av spis, ugn, diskmaskin och kyl/frys. Via köket nås en inre hall med anslutande vinkyl och gott om förvaring, här finns även tvättmaskin och torktumlare samt en gäst-wc.

Badrum

Smakfullt badrum i anslutning till huvudsovrummet med vacker parkutsikt och stilren färgsättning. Badrummet är utrustat med badkar, handfat med gott om förvaring nedan. Spotlights i taket.

Badrum i hallen för de övriga sovrummen. Detta badrum är utrustat med handfat, spegel med belysning ovan samt dusch.

Ytterligare wc i anslutning till den sociala delen. Utrustat med handfat, spegel samt belysning ovan. I anslutning till detta finns tvättmaskin och torktumlare. 

Gästlägenhet i anslutning till det övre planet med eget badrum, samt litet kök.

Övrigt

Lägenhetsinnehavarna disponerar ett vindsförråd.

Det finns tre uppmätningar gjorda av bostaden och därav tre mätbevis. Det första uppger en boarea på 195 kvm och uppmättes i strax innan nuvarande ägares köp år 2006. Övriga två är uppmätta under 2024 och visar 182 kvm boarea + 26 biarea, respektive 191 kvm + 15 biarea. 

Skjutglaspartiet mellan uterum och trädgård som uppfördes av nuvarande ägare för ca 15 år sedan saknar bygglov och kan demonteras innan tillträde om köparen så önskar.

 

Driftskostnad

15.608 kr/år, varav
El: 10.933 kr/år
Försäkring: 4.675 kr/år
Beräknat antal pers: 5 personer

Lägenhetens indirekta nettoskuldsättning

Skuldsättning: 1.117.685 kr
Nettoskuldsättning enligt senaste årsredovisningen 2022

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1937
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2020-09-17
Energiprestanda: 98 kWh/m2 (Atemp) och år

Se fullständig beskrivning >