Fänriksstigen 4 & 4A - SÅLD

11 rum (341 + 16 m2). Magnifik jugendvilla med ett högt och insynskyddat läge. 11 rum och kök med en totalyta om 357 kvm. Genomgående gedigna och tidlösa materialval med fina tidstypiska detaljer. Härligt ljusflöde och generösa sällskapsytor med eldstad och utgång till en punchveranda. Smakfullt platsbyggt kök med matplats och utgång till en stor uteplats med växthus. Fyra till sex sovrum, två badrum, gäst wc och spa-avdelning med bastu och jacuzzi. Uppvuxen och lummig trädgård med terasserade och plana ytor. Två fastigheter säljs tillsammans varav den ena är obebyggd med byggrätt.
Pris: 24.000.000 kr Fänriksstigen 4 & 4A Saltsjöbaden, Nacka
Ansvarig mäklare: Anna Jonasson 073-333 30 20 anna@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 11 rum och kök (varav 4 - 6 sovrum) Boarea: 341 m2 + biarea 16 m2 (Fastighetsregistret) Tomtareal: 1.928 m2
Upplåtelseform: Friköpt - Småhus Byggnadsår: 1909

Interiör

Ljus och välkomnande entré till en generös inre hall med kapprum, gäst wc och trappa till övre- och nedre plan. Hallen öppnar upp mot biblioteket, sällskapsdelen med vardagsrum och matsal samt mot det stora lantköket. Vardagsrummet är i anslutning till punchverandan och i öppenplanlösning med den stora matsalen med eldstad. Hela sällskapsdelen domineras av vackra fönsterpartier med utsikt över den lummiga insynsskyddade trädgården. Köket ligger i anslutning till matsal, ett mindre sovrum/arbetsrum och en stor uteplats med växthus.
På övre plan finns fyra sovrum, badrum och ett mindre sällskapsrum. Master bedroom har utgång till en balkong och är i anlutning till en klädkammare och badrummet. Alla sovrum har platsbyggda garderober i massivt trä.
I souterrängplan finns en spa-avdelning, rymliga förrådsutrymmen, pannrum, tvättstuga och verkstad.
Det är genomgående massiva trägolv förutom i hall, gäst wc och kök som har marmorgolv (med vattenburen golvvärme) och souterrängplan som har terracotta klinker (med vattenburen golvvärme). Sonos högtalarsystem (2008) till vardagsrum, kök, master bedroom och spa-avdelningen.

Kök

Platsbyggt lantkök i massivt trä, gedigna marmorbänkskivor med rundad kantprofil och kaklat stänkskydd. Gott om plats för förvaring i bänkskåp, överskåp upp till tak och intilliggande serveringsgång. Hel, integrerad kyl och frys (AEG 2006), integrerad diskmaskin, två stycken ungnar och induktionshäll(Miele 2006/2018). Dubbla underlimmade diskhoar och en separat ho med blandare invid spis och ugn.

Badrum & Tvättstuga

Entréplan har en gäst-wc med tvättställ, delvis kaklade väggar i marmormosaik och marmorgolv. Övre plan har ett helkaklat badrum med platsbyggda överskåp/hyllplan och kommod med bänkskiva i svart granit, två underlimmade handfat, wc och dusch med vikskärmsväggar i glas. Vattenburen golvvärme.
Souterrängplan har en stor spa-avdelning med bastu, jacuzzi, dusch, två handfat, bidé och wc. Tvättstugan har tvättmaskin (Cylinda) och torktumlare (Electrolux), torkskåp och mangel samt en separat wc.

Övrigt

Bergvärme 16 kW 2 x 180 meter
2 st 500 l VVB
Internet/TV från Telia
Två fastigheter säljs tillsammans NEGLINGE 9:6 tomtareal 1 212 kvm & Nacka NEGLINGE 9:13 tomtareal 716 kvm (obebyggd med byggrätt)
Stämpelskatten för lagfart är för närvarande 1,5 procent av bostadens pris. Dessutom betalar du en avgift på 825 kronor och ett arvode på 625 kronor. 
Skatten är för närvarande 2 procent på det nya pantbrevsbeloppet. Dessutom betalar du en avgift på 375 kronor och bankens arvode på 675 kronor.

Trädgård

Lummig och insynsskyddad trädgård med terrasserade och plana ytor. Uppvuxna lövträd, syrèner, guldregn och äldre fruktträd. Växthus om 19 kvm med vinrankor.

Driftskostnad

65.289 kr/år, varav
El: 38.900 kr/år
Vatten/Avlopp: 7.500 kr/år
Sotning: 1.500 kr/år
Försäkring: 15.889 kr/år
Övrigt: 1.500 kr/år
Beräknat antal pers: 4 personer

Byggnad

Byggnadstyp: 3 plansvilla
Byggnadsår: 1909
Uppvärmning: Bergvärme
Grundläggn: Betongplatta
Grundmur: Natursten
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Ventilation: Självdrag
Fastighetsbet: NEGLINGE 9:6 och NEGLINGE 9:13

Allmänt om fastigheten

Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 8.884.000 kr
Summa pantbrev: 11.626.000 kr
Tomtareal: 1.928 m2
Vatten/avlopp: Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.

Se fullständig beskrivning >