Farsta slottsväg 8.

På en underbar sjötomt om totalt 21 014 kvm, varav vattenareal om 6 200 kvm, ligger detta magnifika hem uppfört 1911, ritat av Ferdinand Boberg, med pool och jacuzzis vid Farstavikens södra strand strax väster om Gustavsberg. Huset om 617 kvm är uppfört i fyra våningar med en inredd vind. Entréplan med biorum, gym, badrum samt grovtvättstuga. Vacker trappa leder upp till bostadsdelen. Från plan två når man den storslagna uteplatsen ut mot vattnet med jacuzzi, det moderna köket, matsal, sällskapsrum, arbetsrum, salong, sovrum med badrum ensuite samt gästwc. På plan tre återfinns fyra sovrum, två badrum och tvättstuga. Plan fyra består av en inredd vindsvåning med sovrum och badrum. Brygganläggning med upptagningsplats för vattenskotrar, framdraget vatten och el samt belysning. Pool, jacuzzi och poolhus med bastu. Kombinerat garage och gästvåning med kök, sällskapsavdelning, sovplats och badrum. Båthus med tillhörande ramp för i- och upptagning av båtar och vattenskotrar.
Pris: på förfrågan Farsta slottsväg 8. Värmdö, Värmdö
Ansvarig mäklare: Per Jansson 070-562 99 00 per@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Tomtareal: 21.014 m2
Upplåtelseform: Friköpt - Småhus Byggnadsår: 1911

Interiör

Entrén ligger indragen under ett valv och leder in till den stora och välkomnande hallen med vackert mörkt stengolv, spotlights i tak och golv samt en stor öppen spis (etanol). Mycket gott om garderober för förvaring och möjlighet till avhängning.
Hallen leder in till ett biorum med projektor (Infocus) och fjärrstyrda mörkläggningsgardiner.
Även ett gym samt en hall med utgång till trädgården.
Ett stort badrum, en grovtvättstuga samt teknik- och pannrum. Vacker trappa med förråd under leder upp till andra våningen. 

På andra plan leder dubbla glasdörrar in till det ovala sällskapsrummet med stuckaturer, stora fönsterpartier, öppen spis  och utgång till den stora och magnifika uteplatsen om ca 240 kvm anlagd med svart skiffer som vetter ut mot vattnet med plats för generös matmöbel och solstolar samt jacuzzi (diameter 2 m). Infälld belysning, inbyggt ljudsystem och inhägnad med vackert svart gjutjärnsstaket. 
I fil med sällskapsrummet ligger matsalen i direkt anslutning till ett stort och modernt kök med matplats. Vackra sällskapsytor och ett separat arbetsrum/bibliotek med kakelugn. Ett sovrum med badrum ensuite samt en separat gästwc.

På plan tre återfinns fem sovrum varav ett master bedroom med stor balkong ut mot vattnet, öppen spis och badrum ensuite med platsbyggt större badkar och bastu. Fyra ytterligare sovrum, varav ett idag används som walk in closet och ett med utgång till balkong. Tvättstuga samt ytterligare ett badrum. 

Vindsplanet är inrett till ett stort sovrum/sällskapsrum under snedtak med takfönster och synliga takbjälkar och ett badrum ensuite. En walk in closet med platsbyggd förvaring. Dörr in till råvind om ca 19 kvm.

Kök

Ett stort platsbyggt kök med matplats för 10-12 personer. Stilrena vita luckor och arbetsbänk i svart granit med tre nedsänkta hoar. Gott om förvaring i lådor, skåp och vitrinskåp. Kyl, frys och dryckeskyl i rostfritt, bred induktionshäll, ugn, tallriksvärmare, micro, dubbla diskmaskiner och inbyggd kaffemaskin (samtliga Miele) samt fläkt (Thermex). Parkettgolv och infällda spotlights i tak. Öppen spis med vedförvaring. Köket ligger i direkt anslutning till den vackra matsalen. 

Badrum

På entréplan ett större badrum med brunsvart mosaik på golv och kaklade ljusa väggar. Hörndusch med hand- och takdusch och glasväggar. Bred handfatskommod med dubbla blandare och platsbyggd spegel ovan. Vägghängd wc. Handdukstork, golvvärme och infällda spotlights i tak. 
Grovtvättstuga med gott om förvaring. Arbetsbänk med nedsänkt ho. Tvättmaskin (Miele) och dubbelt torkskåp (Antifukt)

På plan två ett badrum ensuite med sovrummet. Ljust kaklade golv och väggar varav en vägg i blå mosaik. Inbyggt badkar, hörndusch med tak- och handdusch, vitt handfat på vit kommod med låda för förvaring och platsbyggd spegel med inbyggd belysning. Vägghängd wc. Vägghängt skåp. Handdukstork, golvvärme och infällda spotlights i tak.
En gästwc med ljust stengolv, del av vägg i lilafärgad mosaik, resterande vitmålat. Cirkelformat handfat på vit bänk, platsbyggd spegel med inbyggd belysning och vägghängd wc. 

På plan tre ett badrum med ljust stengolv, del av vägg i skiftande blå mosaik, resterande vitt kakel. Inbyggt badkar. Hörndusch med tak- och handdusch och glasväggar. Vit kommod med skåp för förvaring med vitt brett handfat och två blandare. Platsbyggd spegel med infälld belysning. Vägghängd wc. Handdukstork, golvvärme och infällda spotlights i tak. 
Ensuite med master bedroom ett stort och exklusivt badrum med kakelugn, utgång till balkong, bastu och ett platsbyggt, nedsänkt större badkar klätt i mosaik. Stor hörndusch med glasväggar och dubbla duschar. Ljus sten på golv och vitt kaklade väggar varav en i grönmelerad mosaik. Två handfat nedfällda i vit kommod med lådor för förvaring. Platsbyggd spegel med inbyggd belysning. Separat vägghängd wc bakom dörr. Handdukstork, golvvärme och infällda spotlights i tak. 
Tvättstuga med gott om förvaring. Arbetsbänk med nedsänkt ho. Tvättmaskin och torktumlare (Electrolux) och dubbelt torkskåp (Antifukt). Golvvärme och infällda spotlights i tak. 

På vindsplanet ett badrum med ljus sten på golv och ljust kaklade väggar, varav en i brunmelerad mosaik. Inbyggt badkar med handdusch. Hörndusch med tak- och handdusch och glasdörrar. Vit kommod med handfat och lådor för förvaring. Platsbyggd spegel med infälld belysning. Vägghängd wc. Handdukstork och golvvärme.

Trädgård

Järnsmidesgrindar leder in till fastigheten och en vacker, stenlagd uppfart leder fram till huvudbyggnaden. I anslutning till uppfarten en laddstation för elbil med dubbla uttag. Kuperad tomt med bergsknallar och anlagd gräsmatta som sluttar ner mot vattnet, sandstrand, brygganläggning med segelbåtsdjup och båtramp samt poolområdet med uppvärmd pool, jacuzzi, ljudanläggning, poolhus och bastu. Grusbelagda stigar kantade av vackra lyktor i svart järnsmide samt effektfull belysning på fasad och i trädgården. 

Garage/gästlägenhet

Garage med plats för tre bilar, laddstation för elbil med dubbla uttag och fjärrstyrda portar. Övre plan utgörs av en gästlägenhet med sällskapsdel och kök i öppen planlösning, en sovavdelning samt ett badrum. Vitt kök med arbetsbänkar i mörkt trä med nedsänkt ho. Induktionshäll, ugn, fläkt, diskmaskin, kyl och frys i rostfritt (samtliga från Bosch). Infälld belysning under skåp ovan arbetsbänk samt infällda spotlights i tak. Badrum med ljust kakel på golv och väggar. Hörndusch med glasdörrar, handfat med spegel och vägghängd wc. Inbyggda lådor med förvaring och infällda spotlights i tak. 

Pool/Poolhus/Brygganläggning

Nere vid vattnet i anslutning till det stenbelagda poolområdet med uppvärmd pool (10,5x5 m), jacuzzi (diameter 2 m) och inbyggt ljudsystem (Sonos), ligger poolhuset med en bastu för 3-4 personer. Ett mindre öppet kök mot sällskapsavdelningen. Stora fönster ut mot vattnet, sandstrand och brygganläggningen och utgång genom dubbla glasdörrar. Infällda spotlights och ljudsystem. Kök med arbetsbänk i trä med nedsänkt ho, mindre induktionshäll (Bosch) och diskmaskin (Siemens). Badrum med frostad glasvägg mot sällskapsavdelning. Ljus sten på golv och vitt kakel på väggar. Separat dusch, handfat och vägghängd wc. Infällda spotlights i tak.
Exklusiv brygganläggning med segelbåtsdjup, belysning, framdraget vatten, el och upptagningsplats för två vattenskotrar. Ytterligare en mindre brygga.

Båthus och paviljong

I anslutning till vattnet ligger ett stort båthus för vinterförvaring av båtar och tillbehör med tillhörande ramp för sjösättning och upptagning av båtar och skotrar. Alternativt användningsområde är som ett ytterligare bilgarage alternativt ateljé. 

På tomten ligger en charmig paviljong med platsbyggda vitrinskåp och hyllor. 

Övrigt

Villa Farsta udde ritades 1910 av arkitekten Ferdinand Boberg och uppfördes 1911 för Maria Bennich, dotter till Wilhelm Odelberg, direktör vid Gustavsbergs porslinsfabrik.
Samtliga byggnader med åretruntstandard.
Ljudsystem Sonos inomhus samt på terrass och vid poolområde.
Indraget fiber.
Bergvärme, tre st anläggningar av märket Nibe.
Beläget på promenadavstånd till Artipelag och med Gustavsbergs ridanlägging i området. 

Driftskostnad

287.513 kr/år, varav
El: 231.023 kr/år
Vatten/Avlopp: 11.829 kr/år
Sotning: 795 kr/år
Renhållning: 6.090 kr/år
Försäkring: 27.000 kr/år
Övrigt: 10.776 kr/år
Beräknat antal pers: 5 personer

Byggnad

Byggnadstyp: 3 1/2 plansvilla
Byggnadsår: 1911
Uppvärmning: Bergvärme
Fastighetsbet: GUSTAVSBERG 1:58

Allmänt om fastigheten

Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 17.800.000 kr
Summa pantbrev: 13.500.000 kr
Tomtareal: 21.014 m2
Vatten/avlopp: Kommunalt vatten och avlopp.

Se fullständig beskrivning >