Floragatan 10, 3tr

6 rum (189 m2). Mycket attraktivt belägen i populära Villastaden på Östermalm finns denna ljusa och otroligt väldisponerade våning om 189 kvm med garageplats. Våningen har ett fantastiskt ljusinsläpp genom stora fönster, i sällskapsrummet från golv till tak. Genomgående planlösning med sällskapsrum med öppen spis samt vy mot Floragatan och Östermalmsgatans vackra fasader. Sällskapsrummet ligger i direkt anslutning till den härliga matsalen som vetter mot gården. Fyra rymliga sovrum varav det ena med balkong. Två badrum och en gäst-wc. Gemensam takterrass i västerläge med milsvid utsikt över Stockholm. Det är mycket unikt att hitta en sådan välplanerad våning med dessa attribut i Villastaden och det är en av anledningarna till att denna våning ägts av samma familj i flera decennier. Hiss med plats för barnvagn. Hissen går även ner till garaget. Mycket välskött förening med god ekonomi, låga avgifter och vacker trappuppgång. Fastighet från 1962 ritad av arkitekt Anders Tengbom.
Pris: 25.000.000 kr Avgift: 3.734 kr/mån. Floragatan 10, 3tr Östermalm/Villastaden, Stockholm
Ansvarig mäklare: Farboud Nejad 073-909 49 06 farboud@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 6 rum och kök (varav 4 sovrum) Boarea: 189 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 3 av 7 , Hiss finns Avgift: 3.734 kr/mån. inkl Värme och vatten
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 0.0448100 Byggnadsår: 1962 Förening: Brf Flora nr 10

Interiör

Välkomnande hall med klinkergolv, gott om avhängningsmöjligheter och en gäst-wc. Inre hall/arbetsplats med parkettgolv. Stort och ljust sällskapsrum med fönster från golv till tak samt öppen spis. Skjutdörrar i original in mot en vacker matsal med plats för större sällskap och stora fönster mot den lugna innergården. I direkt anslutning till matsalen ligger det rymliga köket med matplats för 4-6 personer. Fyra rymliga sovrum, varav ett med balkong och anslutande badrum med badkar. Ytterligare ett badrum med dusch samt gott om förvaring bakom garderobsväggar. Våningen har genomgående vackra golv, tidstypiska originaldetaljer. Mycket stor potential att disponera om och utveckla våningens rum, kök och badrum efter egna önskemål och behov. 

Kök

Ljust kök med gott om förvaring i ovan och underskåp samt mycket arbetsytor. Matplats med plats för 4-6 personer. Vit skåpinredning med belysning över arbetsbänk och nedsänkt diskho i rostfritt stål med melerat kakel ovan. Köket är utrustat med spis, ugn, kyl, frys, fläkt och diskmaskin. Möjlighet att skapa en härlig samlingsplats för familjen.

Badrum

Stilrent vitt kaklat badrum med handfat samt kommod i vitt nedan och spegel med belysning ovan. Utrustat med badkar, wc och handdukstork. Ytterligare ett helkaklat badrum i liknande utförande med dusch. Med enkla medel kan man inreda två toppmoderna badrum med plats för tvättpelare. 

Gäst-wc i anslutning till hallen med klinkergolv och handfat med spegel ovan.

Övrigt

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett källarförråd.
Garage med bostadsrätt i huset ägs av nuvarande lägenhetsinnehavare och ingår i köpet, månadsavgift för denna plats är 358 kr/mån. Samtliga garageplatser med möjlighet till laddstolpe kommer att få en laddstolpe installerat senast december 2021.
Härlig takterrass i västerläge med milsvid utsikt över Stockholms takåsar och flertalet kyrkor. 
Barnvagnsvänlig entré och hiss med plats för barnvagn.
Föreningen har under senare år genomfört omfattande renoveringar för att återställa fastigheten i originalskick, bl a renovering av hiss och trapphus med hjälp av arkitektfirma Olle Rex.
Lokalyta om 400 kvm kommer att konverteras till bostadsrätter vilket kommer bidra till föreningens redan mycket goda ekonomi. 

Driftskostnad

12.100 kr/år, varav
El: 6.800 kr/år
Försäkring: 5.300 kr/år
Beräknat antal pers: 2 personer

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1962
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2020-05-25
Energiprestanda: 120 kWh/m2 (Atemp) och år

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Flora nr 10

Information:

Fastigheten Björken 21 med adress Floragatan 10 i Stockholm ritades av arkitekt Anders Tengbom, som bl a ritat Bonnierhuset, och uppfördes 1962 av byggmästare Nils Nissen, som bl a byggde Amerikanska ambassaden i Stockholm och Sveriges Riksbank. Brf Flora Nr 10 är en äkta bostadsrättsförening som äger marken. Bostadsrättsföreningen förvärvade fastigheten år 1960. Föreningen består av 29 lägenheter, 2 lokaler med hyresrätt och garageplatser i huset (lägenhetsinnehavarna äger en garageplats som kan övertas). Comhem/Tele2 levererar bredband till fastigheten. Uppvärmning sker genom fjärrvärme. Till medlemmarnas förfogande finns en gemensam takterrass, tvättstuga, barnvagnsrum, cykelrum och innergård. Överlåtelseavgift betalas av köparen samt att föreningen tar ut en pantsättningsavgift. Samtliga garageplatser kommer få tillhörande laddstolpe. Föreningen har under senare år genomfört omfattande renoveringar för att återställa fastigheten i originalskick, bl a renovering av hiss och trapphus med hjälp av arkitektfirma Olle Rex. 

RENOVERINGAR
- 2012 ny fläkt för lägenheterna
- 2012 tätning av markskikt vid entrén
- 2012-2014 översyn fläktar för radonproblem
- 2013-2014 underhåll av fasader, gesimsrännor, kungsbalkonger, vädringsbalkonger samt fönster 
- 2013 dränering av garage och cykelställ
- 2014 renovering entré och trapphall
- 2015 renovering av hiss 
- 2017 renovering av trapphusets ventilation 
- 2017 garageport 
- 2017-2018 relining av stammarna 
- 2018 renovering rökkanaler och eldstäder 
- 2019 nya luckor telelinjer 
- 2020 renovering av garage och garagegolv

PLANERADE RENOVERINGAR
- 2021 Nya dörrar till trapphall
- 2021 Renovering av golv och väggar på takterrass
- 2021/2022 Lokalyta om 400 kvm kommer att konverteras till bostadsrätter
- 2022 renovering av mur kring planteringsanläggningen på framsidan 

Se fullständig beskrivning >