Fredrikshovsgatan 7, 1/2 tr

3 rum (77 m2). På ett av Östermalms bästa lägen, precis invid Oscarskyrkan, finns denna smakfullt renoverade bostad av absolut högsta standard på eftertraktade Fredrikshovsgatan 7. Lägenheten är helt nyrenoverad med genomgående förstklassiga materialval, såsom Stucco Venezianoväggar, Flos-belysning, Estro-lampor samt ett kök fullt utrustat med moderna och högkvalitativa vitvaror från Gaggenau. Köket och inbyggda förvaringslösningar i sovrummen är mycket estetiskt utformade i valnöt och lönnrot. Svartmålade ekplankor med Hercules-mönster i vardagsrum samt sovrum och Terrazzo-golv adderar en distinkt känsla till hall och entré. Två bra sovrum samt vardagsrum och kök i tilltalande öppen planlösning. Det eleganta badrummet har separat toalett och dusch med ingång från två håll. Välkommen till en lägenhet av högsta kvalité och med noga utvalda materialval i en mycket solid, skuldfri förening utan månadsavgift.
Pris: på förfrågan Avgift: 0 kr/mån. Fredrikshovsgatan 7, 1/2 tr
Ansvarig mäklare: Per Jansson 070-562 99 00 per@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 3 rum och kök (varav 2 - 2 sovrum) Boarea: 77 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 0 av 5, Hiss finns Avgift: 0 kr/mån. inkl Värme, Vatten, Kabel-TV, Fiber
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 3 % Byggnadsår: 1896 Förening: Brf Oscar

Interiör

Hall med Terrazzo-golv, angränsande ligger det kombinerade vardagsrummet och köket, som har en öppen planlösning. Köksön och arbetsytorna är klädda i den mörka, robusta stenen Nero Assoluto, med skåpinredning i lönnrot som ger ett varmt intryck. Kökets utrustning från Gaggenau håller mycket hög standard. Väggarna är klädda i Stucco Veneziano, vilket ger varierande nyanser och effekter som bidrar till bostadens unika och personliga utseende. Dörrarna i hela bostaden är också specialdesignade, vilket förstärker det exklusiva intrycket ytterligare.
Vardagsrummet, som inrymmer en fungerande kakelugn, leder vidare till en hall där platsbyggda skåp med skräddarsydda dörrar effektivt utnyttjar varje kvadratmeter. En strategiskt placerad tvättpelare optimerar ytterligare utrymmet. Såväl huvudsovrummet som det andra sovrummet är utrustade med platsbyggda garderober i lönnrot, vilket ger maximal förvaringskapacitet.
Det helkaklade badrummet, tillgängligt från båda hallarna, är utrustat med Sonos-högtalare, en dusch inredd med fluted Carrara marmor och ett handfat i samma material, vilket skapar en enhetlig och elegant atmosfär. 

Kök

Bänkskivor i stenen Nero Assoluto på både köksbänk som köksö.
Skåpinredning i valnötsrot som ger ett varmt intryck.
Alla maskiner är från Gaggenau.

Badrum

Badrummet är utrustat med inbyggda Sonos-högtalare i taket.
Dusch med fluted Carrara och separat toalett.
Handfat i Carrara med spegel med inbyggd belysning ovan.

Övrigt

Lägenhetsinnehavaren disponerar 2 källarförråd.
Alla elkontakter samt strömbrytare är från Meljac.

Driftskostnad

9.502 kr/år, varav
El: 3.600 kr/år
Försäkring: 5.902 kr/år

Lägenhetens indirekta nettoskuldsättning

Skuldsättning: 0 kr
Nettoskuldsrättning enligt senaste årsredovisningen 2022

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1896
Uppvärmning: Bergvärme & fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2019-05-10
Energiprestanda: 79 kWh/m2 (Atemp) och år

Förening

Namn: Brf Oscar

Information:

Bostadsrättsföreningen Oscar är en äkta förening. Föreningen bildades 1918. Den nuvarande ekonomiska planen registrerades 2013-07-17. Nuvarande stadgar registrerades 2018-09-11. Bostadsrättsföreningen har 18 lägenheter med bostadsrätt och 1 lokal med hyresrätt. Adresserna är Fredrikshovsgatan 7 och Linnégatan 82. Gemensam tvättstuga i källaren med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Stenlagd gård. Föreningen är avgiftsfri och årsavgifterna är därmed 0 kr. Under 2017 såldes råvinden och fastigheten utökades med ett våningsplan. Under våren 2023 har föreningen upplåtit en ny bostadsrätt vilket inbringat 9,2 mkr till föreningen och styrelsen har föreslagit en utdelning till medlemmarna på 8 mkr. Bredband via Stockholms Stadsnät. Fastigheten värms upp via bergvärme och fjärrvärme. En överlåtelseavgift och en pantsättningsavgift betalas av köparen.

Renoveringar
2022 Källsortering matavfall
2022 Stambyte i en lägenhet
2018 Renoveringar av fasad och fönster
2018 Nytt tak
2018 Renovering av trapphus och entréer
2018 Nya hissar
2017 Installation av bergvärme
2017 Renovering och stambyte källare (nya källarförråd och byte av resterande stammar i källaren)
2014 - 2015 Renovering gård (renovering av bjälklag, ny stenbeläggning)
2014 - 2015 Stambyte källaren (byte delar av VA-stammar)
2011 Byte radiatorventiler
2010 Renovering av kontorslokalen
2010 Nytt soprum
2010 Stambyten (i och ovan kontorslokal samt i vissa lägenheter)

Kommande renoveringar
2023 Stambyten i 2-3 lägenheter

Se fullständig beskrivning >