Fridhemsgatan 53, 6tr

4 rum (89 m2). På attraktiv adress på Kungsholmen, högt upp i huset med två soliga terrasser om ca 20 kvm vardera finns denna unika och välplanerade våning med alla rätt. Våningen har stora vackra fönster som bidrar till ett otroligt ljusinsläpp, utgång till två soliga terrasser i öst samt väst med storslagna vyer över takåsar, torn, Karlbergs slott, vatten och grönska. Härlig öppen planlösning med plats för större soffgrupp och matgrupp. Kök och vardagsrum har utgång till en härlig terrass med sol från morgon till eftermiddag, på andra terrassen njuter man av magiska solnedgångar över Karlberg. Tre härliga och lättmöblerade sovrum, varav det ena nu används som walk-in closet. Utgång till terrass i väster från två av sovrummen. Ena sovrummet har ett rymligt badrum en suite och ytterligare ett stort badrum ligger i anslutning till den sociala delen. Våningen har vackra trägolv, material av hög internationell klass och fantastiska vyer. Välskött förening i vacker modern fastighet med garage i huset.
Pris: 9.950.000 kr Avgift: 4.915 kr/mån. Fridhemsgatan 53, 6tr Kungsholmen, Stockholm
Ansvarig mäklare: Farboud Nejad 073-909 49 06 farboud@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 4 rum och kök (varav 2 - 3 sovrum) Boarea: 89 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 6 , Hiss finns Avgift: 4.915 kr/mån. inkl värme, VA, kabel-TV (basutbud), bredband
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 1.277 % Förening: Brf Chokladfabriken

Interiör

Välkomnande hall med gott om förvaring och anslutning till huvudsovrummet, walk-in closet och det härliga vardagsrummet som ligger i öppen planlösning mot köket. Väldigt ljust och socialt vardagsrum med stora fönster, plats för större soffgrupp och matplats. Kök från Kvänum. Från detta rum når man våningens ena terrass med en vacker stadsvy över takåsar, flertalet torn och Karlbergskanalen. Stort badrum med badkar och golvvärme i anslutning till det sociala rummet och sovrum/kontoret. Tre bra sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring. Två av rummen har utgång till terrassen. Huvudsovrummet har badrum en suite med golvvärme och dusch. Ett sovrum nyttjas idag som en walk-in closet och ett annat som kontor. Genomgående charmig industrikänsla och påkostade lösningar. Våningen har i sin helhet presenterats i den populära modetidningen Elle som släppte sin första utgåva år 1945. 

Kök

Specialritat kök i rostfritt från Kvänum som passar perfekt in i våningen. Köket har gott om förvaring i underskåp samt högskåp. Köket är utrustat med integrerad kyl/frys och diskmaskin från Siemens, varmluftsugn och infälld induktionshäll från Italienska Bertazzoni, fläkt från Fjärråskupan samt förberett för mikrovågsugn med eluttag i högskåp. 

Badrum

Två badrum med matt klinkermosaik i sober färgsättning från Villeroy & Boch, golvvärme, handfat med specialtillverkade skåp ovan och förvaring nedan i valnöt, vägghängd wc, golvvärme (el), handdukstork (el) och spotlights i taket. 

Det stora badrummet har tvättpelare och badkar. Badrummet i anslutning till huvudsovrummet har dusch. 

Övrigt

Lägenhetsinnehavarna disponerar ett källarförråd. 
Lägenhetsinnehavarna disponerar en garageplats (kö för tillfället). 
57 garageplatser där flertalet är utrustade med laddstation. Alla garageplatser kommer ha laddstation inom kort.

Ett mycket attraktivt område på Kungsholmen med mycket grönska, vatten och goda kommunikationsmöjligheter. Här finns flertalet stora matbutiker och Västermalmsgallerians breda utbud. Kommunikationer i form av flertalet bussar, två tunnelbanelinjer och närhet till centralen. Promenadavstånd till Sankt Eriksplan, Rörstrandsgatan, Vasaparken, Norr mälarstrand och Kungsholmsstrand. 

Driftskostnad

9.396 kr/år, varav
El: 6.396 kr/år
Försäkring: 3.000 kr/år
Beräknat antal pers: 2 personer

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Uppvärmning: Fjärrvärme och värmepump-frånluft (el)
Energideklaration: Utförd 2021-02-26
Energiprestanda: 91 kWh/m2 (Atemp) och år

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Chokladfabriken

Information:

Föreningen Oscar Properties totalrenoverade Chokladfabriken 2013-2015 och omvandlade lokalerna från kontor till 85 bostadslägenheter. I samband med renoveringen bildades bostadsrättsföreningen i syfte att förvärva fastigheten. Samtliga 85 lägenheter är upplåtna med bostadsrätt och disponerar 1-6 r o k. Utöver medlemmarnas lägenheter finns 5 kommersiella lokaler samt ett parkeringsgarage med 57 parkeringsplatser (varav merparten är utrustade med laddstationer) med access via källartrappa. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Viredo (www.viredo.se). Fastigheten består av två huskroppar med ingång från Industrigatan 2A och Fridhemsgatan 53. De två huskropparna har något olika karaktär och uppfördes under 1920 och 1970-talet. Hiss finns i båda trappuppgångarna. Mellan huskropparna med ingång från Industrigatan finns en innergård. Det finns ingen gemensam tvättstuga i föreningen utan alla lägenheter är utrustade med egen tvättmaskin och torktumlare. Samtliga lägenheter har källarförråd av något varierande storlek. Soprum finns i källaren. Föreningen har cykelställ på gården och i källaren och barnvagnsförråd. Fastigheten är ansluten till fjärrvärmenätet.

Föreningen godkänner inte juridisk person.

Alla lägenheter har fiberkabel från Ownit och i avgiften ingår bredband (100 Mbit/s) samt ett basutbud av TV-kanaler.

UTFÖRT UNDERHÅLL
2015 Omfattande renovering och ombyggnation för anpassning av fastigheten från kontorslokaler till bostäder och lokaler. Detta inkluderar bl a stammar, hissar, ytskikt, fasad mm.
2017 Hyresgästanpassningar har genomförts av lokal 3 och 4 i samråd med styrelsen, Oscar Properties och respektive hyresgäst.
2021 OVK

KOMMANDE INVESTERINGAR
Offert har tagits inför framtagande av en underhållsplan.

Se fullständig beskrivning >