Fridhemsgatan 9

4 rum (152 m2). Penthouse i två plan med vidunderlig utsikt över Stockholm. Med rymliga terrasser längsmed båda våningsplanen inger det en känsla av att bo i villa mitt i stan. Lägenheten är fördelad med en generös sällskapsdel i öppenplanlösning, kök, gästbadrum samt två stora terrasser med öster- och västerläge på entréplan. En stor eldstad är direkt i blickfånget från entrén och kan avnjutas från hela sällskapsdelen. Tre rymliga sovrum som vardera har utgång till de övre terrasserna samt ett stort badrum med tvättavdelning på det övre planet. En mycket representativ k-märkt fastighet från 1939 samt en stabil förening med god ekonomi.
Pris: 17.500.000 kr Avgift: 7.993 kr/mån. Fridhemsgatan 9 Kungsholmen, Stockholm
Ansvarig mäklare: Anna Jonasson 073-333 30 20 anna@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 4 rum och kök (varav 3 sovrum) Boarea: 152 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 8 och 9 , Hiss finns Avgift: 7.993 kr/mån.
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 2.76 % Byggnadsår: 1938 Total ombyggnad 2006 Förening: Brf Posthuset

Interiör

Penthouse i två plan byggt 2008 och ritat av Love Arbén. Altaner om totalt 76 kvm fördelade på båda plan, mörka granitplattor med nedfälld belysning samt glasade vindskydd finns på de nedre terrasserna. Markiser med automatiska vindsensorer täcker samtliga fönster. Genomgående massivt kortstavsgolv. Takhöjden är ca 2.9 m på nedre plan och ca 2.8 m på det övre planet. Stora fönsterpartier med låg bröstning på båda plan.

Välkomnande rymlig entré med braskaminen designad av Love Arbén direkt i blickfånget. Kapprum med avhängning och garderob i anslutning till gäst-wc. Ett rymligt förråd finns intill hallen som även kan byggas om till internhiss vid behov.
Generös och inbjudande sällskapsdel med utgång till terrasser i öster- och västerläge, en centralt belägen eldstad, platsbyggd bokhylla och öppna ytor med plats för stort umgänge.
Tre sovrum på övre plan, alla med direkt utgång till altaner. Master bedroom är utrustat med ac. En walk-in closet (ej inredd), ett förråd och en platsbyggd garderobsvägg samt ett stort badrum med tvättavdelning. 

Kök

Köket är från Claesson kök och har vita fronter med vit bänkskiva i Coreline och stänkskydd i frostat glas. Köket är utrustat med maskinell utrustning från Küppersbusch, häll, ugn, mikro och integrerad diskmaskin. Kyl/frys är från Huskvarana och köksfläkt från Futurum. Översvämmningslarm finns.

Badrum

Badrummet på nedre plan är helkaklat med mörka klinkergolv och vitt kakel. Dusch, vägghängd wc och tvättställ från Duravit. Elgolvvärme. Det stora badrummet på övervåningen är helkaklat med mörka klinker golv och vitt kakel. Vägghängd wc och tvättställ från Duravit samt bubbelbadkar från Ifö. Tvättavdelningen har tvättmaskin och torktumlare från Siemens, arbetsbänk och överskåp. Elgolvärme och handukstork.

Övrigt

Lägenheten disponerar ett källarförråd om ca 6 kvm.

Larmsensorer, brandlarm och kameraövervakning är installerat.

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1938
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2009-05-26
Energiprestanda: 144 kWh/m2 (Atemp) och år
Ventilation: Mekanisk m. värmeåtervinning

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Posthuset

Information:

FÖRENINGEN OCH FASTIGHETEN
Brf Posthuset bildades 2006 och äger och förvaltar fastigheten Posthornet 2 med adressen Fridhemsgatan 7-9 samt Sysslomansgatan 1 i Stockholm. Det ursprungliga posthuset uppfördes 1938 efter ritningar av dåtidens främsta arkitekter, Erik Lallertstedt, och tillhör ett av Stockholms finaste exemplar på funktionalistiska byggnader.Föreningen består av 62 lägenheter upplåtna med bostadesrätt samt två lokaler som är uthyrda till Posten AB. Fastigheten genomgick en genomgripande renovering som blev klar sommaren 2006, byggherre för fastigheten var Oscar Properties. Juridisk person accepteras inte. På bottenvåningen i Fridhemsgatan 9 finns en gemensam tvättstuga. Föreningens medlemmar har även tillgång till ett kombinerat cykel- och barnvagnsrum samt ett litet hobbyrum. Kabel-TV levereras genom Com Hem och Stockholms stadsnät är leverantör av bredband och TV via fiber. Varje lägenhet dsiponerar ett förråd om ca 6 kvm.

Det finns garage i fastigheten, 9 platser för bilar och 2 för MC. Kostnad för bilplats är 2 500 kr/månad och MC-plats 900 kr/månad. För närvarande kö till garageplats.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift av köparen med 2,5% av prisbasbeloppet samt en pantsättningsavgift med 1% av prisbasbeloppet.

Huset är K-märkt.

UTFÖRDA RENOVERINGAR I SAMBAND MED RENOVERINGEN 2005-2006
Alla stammar bytta
Alla elstigar bytta
Trapphus renoverades
Taket byggdes nytt då huset utökades med ett våningsplan
Fönster renoverades och fick 3-glas
Ny gemensam tvättstuga i ingång Fridhemsgatan 9

Inga större renoveringar eller ombyggnationer är planerade.

Se fullständig beskrivning >