Frösundaviks Allé 14 - Hagaparken

3 rum (117 m2). I Hagaparken intill Brunnsviken förmedlas nu denna unika bostad i villa från 1924. I lummigt läge med sjöutsikt samt fönster i samtliga väderstreck finns en smakfullt renoverade trea på eget våningsplan. Vardagsrum med stora fönster, bevarade träbalkar, fönsterkupor och dubbla kakelugnar. Stort vackert kök med mycket förvaring från Lindalskök med bänkskiva i Cararramarmor, dubbla hoar och fina vitvaror från Miele och Lofra. Två rymliga sovrum med god förvaring. Stort och elegant badrum med badkar. Nytt badrum med dusch och WC. Genuint och vackert hus med bevarade detaljer med tillhörande trädgård. Parkering med tillhörande parkeringsplats. Välskött bostadsrättsförening med god ekonomi. Lugnt och lummigt boende med kort distans till stan.
Pris: 14.000.000 kr Avgift: 4.966 kr/mån. Frösundaviks Allé 14 - Hagaparken Frösundavik, Solna
Ansvarig mäklare: Marcus Bile 073-388 82 31 marcus@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 3 rum och kök (varav 1 - 2 sovrum) Boarea: 117 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 1, Ej hiss Avgift: 4.966 kr/mån. inkl Vatten & Kabel-TV
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 39.1 % Byggnadsår: 1924 Förening: Brf Kasernen 5, Frösundavik

Interiör

På eget våningsplan i ett fritt läge med sjöutsikt och fönster i fyra väderstreck nås denna otroliga, nyrenoverade bostadsrätt genom två ingångar. Våningen består av genomgående exklusiva materialval kompletterat med en lantlig känsla. Stort och rymligt vardagsrum med generös plats för både matplats och sällskapsdel. Stora spröjsade fönster mot vattnet tillåter rikligt ljusinsläpp. Charmiga träbalkar och fönsterkupor. Vardagsrummet är utsmyckat med bröstpaneler, heltäckningsmatta och dubbla kakelugnar på varsin sida av rummet. Fräst el med dimmers och eluttag från Renova och Plejd.

Två sovrum på var sin sida av vardagsrummet. Heltapetserat sovrum med platsbyggda garderober och plats för stor säng. Det andra sovrummet, utrustat med platsbyggda skåp som idag används som kontor. I hallen finns även en öppen fönsterkupa fungerar perfekt som arbetsstation.

Kök

Lantligt och elegant linoljemålat kök, platsbyggt från Lindalskök med mässingdetaljer samt bänkskiva i Carraramarmor. Det stora köket bidrar med mycket förvaring tillsammans med en matplats. Vitvaror från Miele samt fläkt och spis från Lofra med dubbelugnar.

Badrum

Stort och härligt badrum med bröstpaneler, i linoljade pärlspont. Golvvärme under klassisk och elegant granitklinker. Badrumsinredning från Lindalskök med bänkskiva i italiensk granit; Juparana Colombo. Handfat och badkar i koppar. Spotlights i tak, handdukstork och vägglampor.

Nytt och elegant helkaklat badrum i Carraramarmor, dusch och WC.

Övrigt

Bostaden har två lägenhetsnummer och därmed tillhör även två källarförråd.

Driftskostnad

37.152 kr/år, varav
El: 30.000 kr/år
Försäkring: 2.988 kr/år
Övrigt: 4.164 kr/år

Lägenhetens indirekta nettoskuldsättning

Skuldsättning: 249.119 kr
Nettoskuldsrättning enligt senaste årsredovisningen 2021

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1924
Uppvärmning: Direkt el
Energideklaration: Utförd 2013-11-21
Energiprestanda: 180 kWh/m2 (Atemp) och år
Fönster: 2-glas
Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)

Förening

Namn: Brf Kasernen 5, Frösundavik

Information:

Bostadsrättsföreningen Kasernen 5, Frösunda är en äkta bostadsrättsförening som äger marken. Föreningen bildades 1993 och består av 4 bostadsrätter samt en lokal. Fastighetens tomt är enligt lantmäteriet 1417 kvm. Huset delas idag av tre familjer vilka tillsammans sköter fastighetens förvaltning förutom den ekonomiska redovisningen, vilken handhas av redovisningskonsult. Samtliga medlemmar behöver delta i drift och styrelsearbete. Föreningen disponerar sittgrupper och grill, sandlåda och trädgunga, trädgårdsskjul samt cykelställ under tak. Gemensam grusparkering på framsidan finns med tilldelade platser där el för laddbox är förberett. Medlemmarna disponerar gemensam tvättstuga i källarplan med en tvättmaskin och en torktumlare. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift och en överlåtelseavgift. Juridisk person accepteras inte


Renoveringar
1992 genomgick huset större renovering som stambyte och el.
2014 besiktigades fastigheten av Eminenta var efter föreslagna åtgärder utfördes av Kulturfasader Dalarna. Fastigheten, som är kulturmärkt, renoverades med målning av fasader, omläggning av tak, nya och justerade plåtdetaljer och yttre fönsterunderhåll inkl. portdörren.

Föreningen har upprättad underhållsplan se under dokument. Radonmätning 2014 visade lätt förhöjdradonnivå i källaren. Radonsug installerades.

Fiber installerades av föreningen ca 2018 och levereras via Telia. Abonnemang tecknas av bostadsrättsinnehavaren.

Planerat underhåll:

Planerat underhåll:
2023 - Installation av bergvärme.
2024 – Friläggning av el till fastigheten (går idag via hotellet)

Se fullständig beskrivning >