Fyrverkarbacken 38 - SÅLD

5 rum (123 m2). En mycket väldisponerad och ljus lägenhet som totalrenoverades 2017. Elegant och gedigen design med genomgående exklusiva materialval. Högst upp i huset, på 9 trappor med en hänförande utsikt över Stockholm och Riddarfjärdens inlopp. Generöst sällskapsrum i anslutning till en balkong som kan njutas både sommar och vinter. Stilrent kök med matplats och plats för många. Tre bra sovrum och två exklusiva badrum. Stort garage i föreningen. Ikonisk byggnad från 60-talet ritad av arkitekt Ancker, Gate & Lindgren.
Pris: 10.900.000 kr Avgift: 3.067 kr/mån. Fyrverkarbacken 38 Kungsholmen, Stockholm
Ansvarig mäklare: Anna Jonasson 073-333 30 20 anna@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 5 rum och kök (varav 3 sovrum) Boarea: 123 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 1053) Våning: 9, Hiss finns Avgift: 3.067 kr/mån. inkl Värme, Vatten, Bredband
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 0.81635 % Byggnadsår: 1963 Förening: Brf Silvieberg 3

Interiör

Våningen som genomgått en omfattande renovering med exklusiva materialval och design har lyckats med konststycket att skapa ett modernt nutida boende samtidigt som fastighetens 60-talsestetik respekterats. Ett mycket trivsamt hem med stora sociala ytor och ett fantastiskt ljus tack vare stora fönsterpartier och sin genomgående planlösning med sol från morgon till kväll. Master bedroom med tillhörande badrum. Ytterligare två sovrum. Ännu ett badrum med badkar. Våningen har genomgående golv av italiensk terrazzo i stora stycken med infällda mässingslister. Mycket bra förvaring med garderobssystem i hall och sovrum i massiv Alm från Kvänum. Balkongen känns som ett extra rum och kan användas både sommar och vinter tack vare skjutbart glas. Inredd med ekpanel, värmesystem och infällt ljud.
Påkostat elsystem från Gira. Systyemet kan programmeras och alla uttag och belysningen kan fjärrstyras. Masterbrytare vid entrén och sängen kan släcka hela våningen.

Kök

Sobert kök från Kvänum med luckor och lådfronter i Alm samt arbetsbänkar i grönsvart amerikansk granit. Integrerad ugn, ångugn, induktionshäll och diskmaskin från Gaggenau. Kyl och frys från Siemens. Köksfläkt från Fjäråskupan. Blandare från Vola.

Badrum

Badrumet som ligger i anslutning till master bedroom har dusch och det andra badrumet har badkar. Vitt kakel på väggarna och uppvärmda golv. Interiör från Duravit och blandare från Tapwell.

Övrigt

Stort garage i föreningen, där en plats koster 1100 kr/månaden och för en p-plats utomhus 550 kr/mån. Flera stora nyrenoverade tvättstugor, gym och lekplatser. Härlig grönska och bara ett stenkast från Smedsuddsbadets sandstrand. Vackra promenadstråk längsmed vattnet och Norr Mälarstrand med dess stora utbud av cafeér och restauranger.

Driftskostnad

10.000 kr/år, varav
El: 7.000 kr/år
Försäkring: 3.000 kr/år
Beräknat antal pers: 4 personer

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1963
Uppvärmning: Fjärrvärme med frånluftsåtervinning
Energideklaration: Ej utförd 2009-08-17
Energiprestanda: 97 kWh/m2 (Atemp) och år

Förening

Namn: Brf Silvieberg 3

Information:

Huset färdigställdes 1963, ritad av arkitekt Ancker, Gate & Lindgren. Bostadsrättsföreningen bildades i slutet på 1980-talet.

Brf Silvieberg 3 består av totalt 198 lägenheter, varav 155 bostadsrättslägenheter, 35 lägenheter som är uthyrda till Stiftelsen Stockholms Studentbostäder samt 8 hyreslägenheter. 13 lokaler upplåtes med hyresrätt till företag och organisationer. I bostadshuset finns samlingssal för möten och fester, fritidsrum, snickarrum, motionslokal, övernattningslägenhet. På västra sidan av huset finns en grillplats till medlemmarnas förfogande.
År 2019 friköpte föreningen tomträtten för bostadshuset och är därför nu ägare till hela fastigheten.
Bostadsrättsföreningen är en äkta bostadsrättsförening. Det finns inget beslut om höjning av årsavgiften. 

Internet levereras av Stockholms Stadsnät med en kapacitet på 200 Mbit. som förutom internet ger möjlighet till IP-telefoni och TV. Via ett coaxialnät levererar ComHem ett basutbud av kanaler.

Föreningen har egen hemsida www.silvieberg.se

RENOVERINGAR

  • Utbyggnad och inglasning balkonger (2005)
  • Installation av värmepump och värmeåtervinning (2008)
  • Nytt yttertak av plåt (2012)
  • Relining av avloppssystemet.(2015)
  • Ny fasad och tilläggsisolering södra gaveln (2015)
  • Nya hissar (2017)
  • Nya tvättstugor (2017)

 

Hela avloppssystemet har infodrats invändigt (så kallad relining) varför inget stambyte behövs.

KOMMANDE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
Renovering, ny belysning och ommålning av våningsplan skall genomföras under 2020. Dessutom kommer ett underhållsarbete på fönster påbörjas 2020.

Se fullständig beskrivning >