Gåshaga brygga 18

6 rum (172 + 39 m2). Med vacker utsikt och sjönära läge på Gåshaga brygga ligger detta moderna, välplanerade hus i tre plan om totalt 211 kvm ritat av Thomas Sandell. Tre härliga terrasser/uteplatser, garage och egen båtplats med sjöbod. Sällskapsdel i souterrängplan med dubbel takhöjd och öppen spis. Påkostat kök med stor matplats och intilliggande matsal. Tre bra sovrum med garderober från Boffi. Tre badrum varav ett med badkar och ett i anslutning till bastu. Mycket trivsamt, sjönära boende med genomgående hög standard och bra kommunikationer.
Pris: 13.000.000 kr Gåshaga brygga 18 Gåshaga brygga, Lidingö
Ansvarig mäklare: Lotta Leuckfeld 070-777 88 00 lotta@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 6 (varav 3 - 4 sovrum) Boarea: 172 m2 + biarea 39 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Tomtareal: 267 m2
Upplåtelseform: Friköpt - Småhus Byggnadsår: 2002

Interiör

Entréplan
Entrén sker från gatan via en stor uteplats. Hall med kapprum med gott om garderober och anslutande gästtoalett. Öppen planlösning med stora fönsterpartier med sjökontakt. Kök med barkök och utgång till uteplats med kvällssol. Matsal i anslutning till köket. Öppet ner till sällskapsrummet i souterrängplanet med takhöjd om hela 5,4 meter. Ekklädd trappa med spotlights till övre respektive nedre planet.

Nedre plan
Sällskapsyta med dubbel takhöjd, öppen spis och utgång till en solig terrass. Oljad ekparkett. Genom att sätta upp väggar mellan rummen kan man enkelt skapa fler sovrum. Passage med garderober, ett teknikrum/förråd samt en relaxdel.

Övre plan
På övre planet, med fin utsikt över Stockholms inlopp, finns tre bra sovrum varav ett med utgång till en insynsskyddad terrass. Alla sovrummen har gott om garderober (Boffi) och det finns även ett separat klädkammare i anslutning till sovrummen. Oljad ekparkett.

Kök

Smakfullt kök med vit högblank köksinredning från italienska Boffi och bänkskivor i Carrara-marmor. I köket finns en lång arbetsbänk i marmor med infälld diskho, keramikhäll och ugn (båda Miele) samt spisfläkt (Boffi). Hel kyl och frys (AEG), microvågsugn och inbyggd diskmaskin (båda Miele) samt infällda spotlights under skåp och i taket. Alla vitvaror är rostfria. Utgång till uteplats.

Badrum

Entréplan: Helkaklad gästtoalett med ljusgrå knappmosaik, dusch och handdukstork. 
Nedre plan: Relaxdel med omklädningsrum, bastu, dusch och wc. Hela relaxdelen är helkaklad med ljusgrå knappmosaik. 
Övre plan: Helkaklat badrum med ljusgrå knappmosaik med inbyggt badkar, stor spegel ovanför dubbla handfat, wc och handdukstork. I ena delen av badrummet, dolt bakom ett draperi, finns en tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare (Miele) samt torkskåp (Nimo).

Övrigt

Med soligt läge och sjöutsikt finns två stenlagda insynsskyddade terrasser i öster, en stor utanför vardagsrummet på nedre plan och ytterligare en på översta planet utanför sovrummet. Rymlig terrass utanför entréplan och vid köket med eftermiddags-/ kvällssol och utrymme för cyklar mm. Det finns plats för både matbord, sittgrupp och grillplats på samtliga terrasser. Alla fönster har markiser/jalusier som styrs automatiskt av sol och vind genom en sensor eller regleras manuellt.

Husets uppvärmning sker med golvvärme och konvektorer (inbyggda radiatorer) genom vattenburet fjärrvärmesystem. Ventilation sker med från- och tillväxlare med en värmeåtervinning. Huset är förberett för larm. Det finns bredband i samtliga telefonuttag, kabel-tv och centraldammsugare.

Till huset hör två parkeringsplatser, en utomhusplats vid entrén och ett eget garage precis intill. Ett stenkast från huset i områdets hamn finns en egen båtplats och en tillhörande sjöbod på ca 8 kvm. Samfällighetsföreningen sköter gemensamhetsanläggningarna såsom bryggor, båtplatser, vägar, belysning och garage mm. 

Område

På södra Lidingö och med fri utsikt över Stockholms inlopp ligger Gåshaga Brygga. Se gärna ett nyproducerat program på svt om området och arkitekten, 13:04 in i programmet kommer avsnittet om  Gåshaga Brygga. https://www.svtplay.se/video/19764488/hemma-hos-arkitekten/hemma-hos-arkitekten-sasong-1-thomas-sandell?start=auto

Gåshaga Brygga inbjuder till ett boende med havet som din närmsta granne. Din entré blir från bryggan där du just förtöjt din båt och lämnat flytvästen i sjöboden. En oas för den stressade storstadsmänniskan som vill andas frisk havsluft och njuta av ljuset och skärgårdslivet men ändå ha närheten till storstadens puls. Tre huslängor har byggts på pirar ut i vattnet och i anslutning till dem finns ett antal husgrupper uppe på land. Husen ger ett stilsäkert industriellt intryck där fasader i lärkträ balanseras mot rå betong och där glas och metall är en given del av interiören. Ett modernt och exklusivt boende ritat av arkitekt Thomas Sandell från 2001. http://www.gashagabrygga.nu

Inom gångavstånd finns en restaurang, ett väletablerat gym, förskola och en skola. Mycket bra kommunikationer med någon minuts promenad till Lidingöbanan och busshållplats och en ångbåtsbrygga där skärgårdsbåtar tar dig mot Stockholm city eller längre ut i skärgården. Närmaste större affärscentrum är Lidingö Centrum med vårdcentral, bio, mataffärer, Systembolaget, bank och annan service. Mindre närcentral finns även i Brevik och Käppala.

Samfällighet, gemensamhetsanläggning, servitut

Andel i samfällighet/GA: Lyftkranen GA:1-GA:4

Byggnadsbeskrivning

Småhusenhet, bebyggd (220)
Summavärde: 7 554 000 kr

Taxeringsår: 2015

Driftskostnad

65.600 kr/år, varav
Värme: 15.800 kr/år
El: 14.000 kr/år
Vatten/Avlopp: 3.400 kr/år
Samfällighet: 26.400 kr/år
Försäkring: 6.000 kr/år
Beräknat antal pers: 2 personer

Byggnad

Byggnadstyp: Radhus i 3 plan, varav ett suterrängplan
Byggnadsår: 2002
Uppvärmning: Fjärrvärme, vattenburen golvvärme i undervåningen, värmeåtervinning.
Energideklaration: Utförd 2016-08-25
Energiprestanda: 147 kWh/m2 (Atemp) och år
Grundläggn: Betongplatta
Grundmur: Betong
Stomme: Betong
Fasad: Rostfri stålplåt/lärkträ
Fönster: Energiglas
Bjälklag: Betong
Tak: Rostfri bandplåt
Utv. plåtarbete: Rostfritt
Ventilation: Mekanisk till-och frånluft
Fastighetsbet: Lyftkranen 8

Allmänt om fastigheten

Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 7.554.000 kr
Summa pantbrev: 5.700.000 kr
Tomtareal: 267 m2
Vatten/avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Servitut etc.
fnr_010484870 Gemensamhetsanläggning Lidingö LYFTKRANEN GA:1
fnr_010484871 Gemensamhetsanläggning Lidingö LYFTKRANEN GA:2
fnr_010484872 Gemensamhetsanläggning Lidingö LYFTKRANEN GA:3
fnr_010484873 Gemensamhetsanläggning Lidingö LYFTKRANEN GA:4
0186-05/4 - 2 Ledningsrätt fjärrvärme 2006-06-02

Se fullständig beskrivning >