Grev Magnigatan 11, 3 tr - SÅLD

5 rum (163 m2). Med ett av Östermalms mest eftertraktade lägen på lugna och vackra Grev Magnigatan ligger denna fantastiska våning med två balkonger, öppen spis och närhet till både Strandvägen och Nybroviken. Våningen är en av få med en balkong som vetter mot gatan. Högt belägen i fastigheten med sekelskiftesdetaljer som djupa fönsternischer, högt i tak och tre rum i fil. Öppen spis. Två rum mot gård varav ett med balkong. Ett badrum och en gäst-wc. Rymlig och möblerbar hall. Ett synnerligen eftertraktat läge i en av Stockholms mest representativa och vackra fastigheter uppförd sent 1800-tal.
Pris: 30.000.000 kr Avgift: 6.051 kr/mån. Grev Magnigatan 11, 3 tr Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Imran Kararic 073-585 12 85 imran@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 5 (varav 2 - 3 sovrum) Boarea: 163 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 3 av 5 , Hiss finns Avgift: 6.051 kr/mån. inkl Värme, Vatten, Kabel-TV, Fiber
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 7.27638 % Byggnadsår: 1888 Förening: Brf Styrmannen 20

Interiör

Genomgående sekelskiftedetaljer som högt i tak, vägglister och djupa fönsternischer. Förstärkta pardörrar. Rymlig möblerbar hall med fiskbensparkett och väggar i vitt. Tre rum i fil som vetter mot Grev Magnigatan. I matsalen finns en balkong som ligger i sydöst med utsikt längst gatan och Nybroviken. Fönsterpartiet samt balkongen är vackert utsmyckat. Utrymme för en större matgrupp. I anslutning till matsalen ligger vardagsrummet med en vacker öppen spis. Här finns även två fönsterpartier och utrymme för en större möbelgrupp. Intill vardagsrummet finns ett rum som idag disponeras som ett gästrum med ett stort fönsterparti samt en dörrnisch. Samtliga rum har utsmyckade väggar i vitt och fiskbensparkett. På andra sidan av våningen ligger kök, kontor och två rum samt badrum. Smakfullt kök med ett fönsterparti med utrymme för en matgrupp. Brevid köket ligger idag en yta som disponeras som kontor. Utrymme för ett skrivbord och en sittgrupp. Här ligger även en Gäst-WC. Bredvid kontoret ligger en suite med eget badrum, sovrum, walking closet samt balkong. En heltäckningsmatta finns i detta sovrum och walking closet.

Kök

Ett ljust och modernt kök från 2015. Vita, blanka skåp och bänkskiva i grå granitkomposit med nedsänkt ho. Gott om förvaring i över- och underskåp. Induktionshäll, diskmaskin, mikrovågsugn, ugn, kylskåp, frys, samt fläkt. Infällda spotlights ovanför arbetsbänk.

Badrum

Badrum från 2014. Grått klinker på golv och vitt blankt kakel på väggar. Dusch med tak- och handdusch bakom skjutdörrar i glas. Badkar, vägghängd wc, dubbla handfat på vit kommod med lådor för förvaring. Väggskåp för förvaring, handdukstork, golvvärme och infällda spotlights i tak. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare.

Gästtoalett med kaklat golv och vitt kakel på ena väggen. Vägghängd wc, handfat, golvvärme och infälld spotlight i tak.

Övrigt

Lägenhetsinnehavaren har räten att disponera över ett källarförråd och ett vindsförråd.
Finns en vinkällare med möjlighet till förvaring i eget låsbart skåp. 

Driftskostnad

19.500 kr/år, varav
El: 10.000 kr/år
Försäkring: 9.500 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1888
Uppvärmning: Bergvärme med fjärrvärme som stöd
Energideklaration: Utförd 2019-04-04
Energiprestanda: 90 kWh/m2 (Atemp) och år
Fönster: 2-glas
Ventilation: Självdrag

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Styrmannen 20

Information:

Bfr Styrmannen 20 är en äkta bostadsrättsförening med 22 lägenheter samt en lokal. Fastigheten byggdes 1890 och byggdes om 1970. Föreningen bildades år 1988. 
I föreningens källare finns garage med fem platser för fullstora bilar samt en mc plats, hyra 2.500 kr/plats/mån (kö), tvättstuga, vinkällare med kodlås samt individuella låsbara burar, cykelrum finns i garaget samt även även barnvagnsparkering.  
Fiber finns indraget i samtliga lägenheter.
Förråd finns på gårdsvind samt i gårdskällare.
Utemöbler på gården.

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR
Stambyten har genomförts partiellt i huset
2012 Byte av plåttak och renovering av fönster
2012 Ommålning i trapphus i gårdshus samt entréplan gathus
2012 Renovering av dörrar till innergård
1999 Elstigare bytta
1970 Fastigheten genomgick en omfattande renovering (VA, fönster, ny hiss)

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av aktuellt prisbasbelopp som betalas av köparen samt en pantsättningsavgift om 1% av aktuellt prisbasbelopp.

FRAMTIDA RENOVERINGAR
2023 OVK

Stamspolning och filmning nyligen genomförd med gott resultat. En liggande stam i källaren
ska däremot bytas ut, eventuellt en mindre bit mot gatan.
Balkonger ska kontrolleras efter 10 – 15 år.
Uppfräschning av garage/målning
Målning av tak och fönsterbleck

Se fullständig beskrivning >