Grev Magnigatan 12B, 4tr

4 rum (116 + 19 m2). På attraktiva Grev Magnigatan, högst upp i gårdshuset, invid Strandvägen ligger denna genomgående vindsvåning som en oas mitt i stan med en golvyta om 135 kvm och två stora terrasser. Tre sovrum varav master bedroom med badrum ensuite. Två ytterligare sovrum, ytterligare ett badrum, öppet kök och en stor social yta med öppen spis. Våningen karaktäriseras av vindsattribut såsom terrasser, bjälkar och ett härligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Belägen i vacker och välskött fastighet från 1896 med direkt närhet till vattnet, Djurgården med dess vackra promenadstråk och Karlaplan med sitt rika serviceutbud.
Pris: 19.000.000 kr Avgift: 4.857 kr/mån. Grev Magnigatan 12B, 4tr Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Per Jansson 070-562 99 00 per@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 4 (varav 3 sovrum) Boarea: 116 m2 + ej mätvärd yta 19 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 4 av 4 , Hiss finns Avgift: 4.857 kr/mån. inkl VA, kabel-TV (basutbud), bredband. Kostnad för uppvärmning ingår inte i avgiften.
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 5.85212 % Byggnadsår: 1896 Förening: Brf Greven XII i Stockholm

Interiör

Vacker stentrappa som leder från entrén med säkerhetsdörr upp till våningsplanet med separat klädkammare för avhängning. Öppet kök med skjutdörrar i glas ut till den drygt 14 kvm stora terrassen i väster med markis, belysning, eluttag och trätrall. Ett generöst sällskapsrum med plats för soffgrupp samt en matgrupp för 8-10 personer, öppen spis och utgång till den andra terrassen, även denna om drygt 14 kvm, i öster med ett inbyggt förråd, markis, belysning, eluttag och trätrall. Ett stort master bedroom med helkaklat badrum ensuite. Två ytterligare sovrum varav ett idag är inrett som arbetsrum med platsbyggd bokhylla och arbetsplats samt ytterligare ett badrum. Synliga balkar i taket och vitlaserade trägolv i samtliga rum utom i köket där det ligger ett parkettgolv.

Kök

Tibrokök med luckor i trä och även vitrinskåp. Arbetsbänk i grå granit med två nedsänkta hoar och ljus sjösten bakom. Maskinell utrustning från Bosch såsom induktionshäll, ugn, diskmaskin, kyl och frys samt fläkt från futurum. Gott om förvaring i över- och underskåp samt ett inbyggt vinställ. Infällda spotlights i tak och parkettgolv. Glasskjutdörrar ut till den drygt 14 kvm stora terrassen i väster.

Badrum

Badrum i anslutning till master bedroom med blått klinker på golv och vitt kakel på väggar. Badkar, dusch bakom glasdörrar, vit kommod med nedfällt handfat och med gott om förvaring samt wc. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare (Miele). Handdukstork, infällda spotlights i tak och golvvärme.

Ett andra badrum med blått klinker på golv och vitt kakel på väggar. Dusch bakom glasdörrar, handfat nedfällt i bänk med förvaring samt wc. Handdukstork, infällda spotlights i tak och golvvärme.

Övrigt

Visst renoveringsbehov föreligger.
Ägaren till denna bostadsrätt disponerar inte något förråd utanför lägenheten.
Skorstenen behöver sotas, det finns inte något provtryckningsprotokoll.
Avstängning av vatten sker i lägenheten belägen under denna.
Ett fönster i master bedroom är ruttet på utsidan.
Denna lägenhet har ett eget värmesystem med värmepump placerad i badrummet. Vattenburna radiatorer i samtliga rum förutom kök och badrum som värms upp via golvvärme (el). Kostnad för uppvärmning ingår inte i avgiften.

Hissen går till 3 tr.

Driftskostnad

27.875 kr/år, varav
El: 25.000 kr/år
Försäkring: 2.875 kr/år

Byggnad

Byggnadsår: 1896
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2020-07-06
Energiprestanda: 135 kWh/m2 (Atemp) och år

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Greven XII i Stockholm

Information:

Bostadsrättsföreningen Greven XII förvärvade fastigheten 1995. Föreningen består av 20 lägenheter med bostadsrätt och 2 med hyresrätt. Fastigheten innehas med tomträtt. Uppvärmning via fjärrvärme. Till medlemmarnas förfogande finns ett cykelförråd, barnvagnsrum och en tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, mangel och en centrifug. Kabel-TV och Internet levereras via Telenor. Grönskande innegård med sittgrupper.

Föreningen accepterar inte juridisk person. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift av köparen på
1 190 kr (2,5% av gällande prisbasbelopp) och en pantsättningsavgift av låntagaren på 476 kr (1% av gällande prisbasbelopp). Föreningen godkänner delat ägarskap mellan förälder och barn.

Genomförda renoveringar
1983 - Elstambyte samt rörstambyte
2000 - Omläggning av tak, nya balkonger (avser en bostadsrätt)
2006 - Nyanlagd gräsmatta
2010 - Genomgång av el i gemensamma utrymme
2011 - Ny fjärrvärmeundercentral, reparation pga vattenskador, reparation av yttertak
2012 - Vattenskada i vindslägenhet, gathus, åtgärdad, målning av fönster, tätning av gatuhustaket, spolning av avloppsledningar i lägenheter och stammar, målning av tak, uppsättning av åskledare, snöskydd och säkerhetsutrustning.
2013 - Målning/Renovering av trapphusen. Byte till säkerhetsdörrar.
2015 - Renovering av trädgård
2015 - Rörelsedetektorer, port gårdshus, altaner i gårdshus, underhåll trapphus. Översyn av portar, lås och stängningsanordningar
2018 - Renovering av föreningens hyresrätt. Nytt kök och bad samt ytsikt.
2020 - Renovering hiss gårdshuset. Spolning av samtliga stammar. Radonmätning.
2021 - Renovering gårdsgången

För mer detaljer se föreningens Årsredovisning 2020 samt stadgar.

Se fullständig beskrivning >