Grev Magnigatan 12B - SÅLD

4 rum (113 m2). Med ett av Östermalms mest eftertraktade lägen på lugna och vackra Grev Magnigatan ligger denna charmiga sekelskiftesfyra med ett absolut lugnt och bedårande gårdsläge. Lägenheten ligger mellan två lummiga innergårdar vilket ger en privat, insynsskyddad villakänsla. Med utgång till egen altan och trädgården, där solen står in från söder, bor man lugnt och bekvämt med tre stora sovrum, stilrent och rymligt kök i öppen planlösning med vardagsrummet samt med två badrum. Från vardagsrummet når man uteplatsen och gården som ger en känsla av egen trädgård och gott om plats för utemöbler för att kunna njuta av solen. Perfekt för den som törstar efter sol eller exempelvis har barn som får gott om möjlighet till utomhuslek. Perfekt läge med enkel access från gatan utan besvärliga trappsteg. Bevarade snickerier i fönsternischer, en generös takhöjd och samtliga moderna bekvämligheter skapar ett charmigt sekelskiftesboende för lång tid framöver. Fastighet uppförd 1896.
Pris: 11.900.000 kr Avgift: 5.076 kr/mån. Grev Magnigatan 12B Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Magnus Ekman 070-566 69 99 magnus@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 4 rum och kök (varav 3 sovrum) Boarea: 113 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: Entréplan , Hiss finns Avgift: 5.076 kr/mån.
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 5.423 % Byggnadsår: 1896 Förening: Brf Greven XII i Stockholm

Interiör

Här bor man alldeles intill Strandvägen med närhet till såväl Djurgården som Karlaplan och Östermalmstorg.

Välkomnande hall som förbinder lägenhetens alla sovrum med umgängesytorna i vardagsrum och kök. Gott om plats för förvaring. Utgång till uteplatsen mot innergården från vardagsrummet (egna uteplatsen omfattar altanen om 1,4 x 3,8 m). Genomgånden oljade och vitpigmenterade ekparkettgolv. Vackra snickerier bevarade i fönsternischerna och speglade dörrar. Entrédörr i dubbelutförande och av säkerhetsmodell. Lägenheten är utrustad med larm.   
Takhöjd ca 3 m.

Kök

Lägenhetens kök har en öppen planlösning mot vardagsrummet och gott om plats för ett stort matsalsbord. Dubbla vackra fönster släpper in rikligt med ljus. Köksinredning i stilrent utförande med vita skåpsluckor, vit bänkskiva och stänkskydd i glas ovan arbetsytor. Vitvaror från Siemens och side-by-side kyl/frys från Samsung. 

Badrum

Bostaden har två badrum. Ett invid entrén med dusch, handfatskomod och vägghängd wc. Mosaikklinker på golv och liggande matt kakel på vägg. Det andra badrummet ligger invid det inre sovrummet och är utrustat med tvättpelare från Miele, badkar, wc och handfatskomod. Sobert klinker på golv och kaklade väggar i vitt. 

Sovrum

Lägenheten har tre stycken väldisponerade sovrum. Samtliga ligger med ingång från lägenhetens hall och på samma sida vilket skapar en sovrumsdel i lägenheten. Det mittersta sovrummet har kakelugn och kan också med fördel även användas som sällskapsrum/tv-rum. 

Driftskostnad

10.700 kr/år, varav
El: 7.200 kr/år
Försäkring: 3.500 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1896
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2010-07-01
Energiprestanda: 111 kWh/m2 (Atemp) och år
Fönster: 2-glas

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Greven XII i Stockholm

Information:

Bostadsrättsföreningen Greven XII förvärvade fastigheten 1995. Föreningen består av 20 lägenheter med bostadsrätt och 2 med hyresrätt. Fastigheten innehas med tomträtt. Ny tomträttsavgäld fr.o.m. 2019. Ny avgäld om 611 100 kr (löper i 10 år). Uppvärmning via fjärrvärme. Hiss som når källarplan. Till medlemmarnas förfogande finns ett cykelförråd, barnvagnsrum och en tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, mangel och en centrifug. Kabel-TV och Internet finns i fastigheten via Com Hem respektive Bredbandsbolaget. Grönskande innegård med sittgrupper.

Föreningen accepterar inte juridisk person. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift av köparen på 1 163 kr (2,5% av gällande prisbasbelopp) och en pantsättningsavgift av låntagaren på 465 kr (1% av gällande prisbasbelopp). Ett mindre lån är taget sen ÅR 2017 för renovering av hyresrätt som hyrs ut med två års intervall. Föreningen godkänner delat ägarskap mellan förälder och barn.

Genomförda renoveringar
1983 - Elstambyte samt rörstambyte
2000 - Omläggning av tak, nya balkonger (avser en bostadsrätt)
2006 - Nyanlagd gräsmatta
2010 - Genomgång av el i gemensamma utrymme
2011 - Ny fjärrvärmeundercentral, reparation pga vattenskador, reparation av yttertak
2012 - Vattenskada i vindslägenhet, gathus, åtgärdad, målning av fönster, tätning av gatuhustaket, spolning av avloppsledningar i lägenheter och stammar, målning av tak, uppsättning av åskledare, snöskydd och säkerhetsutrustning.
2013 - Målning/Renovering av trapphusen. Byte till säkerhetsdörr. Nya balkonger
2015 - Renovering av trädgård
2015 - Rörelsedetektorer, port gårdshus, altaner i gårdshus, underhåll trapphus. Översyn av portar, lås och stängningsanordningar
2018 - Renovering av föreningens hyresrätt. Nytt kök och bad samt ytsikt.

KOMMANDE RENOVERINGAR
2020 - Eventuell upprustning av hiss i gårdshus inom en femårsperiod

För mer detaljer se föreningens Årsredovisning 2017 samt stadgar.

Se fullständig beskrivning >