Grev Magnigatan 14 B, 2 tr ög

5 rum (120 m2). Hemtrevlig, ljus, elegant och väldisponerad sekelskiftesvåning belägen på attraktiva och eftertraktade Grev Magnigatan. Mycket unikt och lugnt läge mellan två vackra och lummiga innergårdar. Två balkonger i öst respektive väst som ger både för- och eftermiddagssol. Varsamt renoverad med välbevarade originaldetaljer, generös takhöjd, nytt modernt rymligt kök i klassisk stil med sittplats för upp till 18 personer samt två stilrena badrum. Våningen disponerar även vardagsrum och fyra sovrum. Fungerande kakelugn. Omtyckt läge i vackra kvarter med promenadavstånd till Djurgården och Gärdet med dess vackra natur och unika promenadstråk. Närhet till Strandvägskajen med hållplats från Nybroplan.Ej hiss. Välskött förening i vacker fastighet från 1896.
Pris: 13.500.000 kr Avgift: 4.543 kr/mån. Grev Magnigatan 14 B, 2 tr ög Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Per Jansson 070-562 99 00 per@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 5 rum och kök (varav 4 sovrum) Boarea: 120 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 2 av 4 , Ej hiss Avgift: 4.543 kr/mån. inkl Värme, Vatten
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 5.936544 % Byggnadsår: 1896 Förening: Brf Kasernen 5

Planlösning

Välkomnande hall med avhängning för ytterkläder, klädkammare samt gästtoalett. Vackert vardagsrum med platsbyggd bokhylla, fungerande kakelugn samt pardörrar ut mot balkong. Balkongen har smidesräcke, trägolv och lugnt läge mot vacker gård. Klassiskt och elegant kök med plats för många. Master bedroom med kakelugn, hel garderobsvägg och utgång till härlig balkong mot lummig gård. Även denna med smidesräcke och trägolv. Två sovrum som enkelt kan göras om till ett stort, det ena med platsbyggd loftsäng och det andra med kakelugn. Ytterligare ett bra sovrum med platsbyggd loftsäng. Två stilrena och rymliga badrum. Genomgående gråmålade trägolv, generös takhöjd, höga lister och vackra kakelugnar.

Kök
Klassiskt och smakfullt kök i vitt och grått med mycket bra arbetsytor och förvaring. Köket är stort och luftigt och har plats för upp till 18 personer. Höga köksskåp, bänkskiva i Cararramarmor med vitt kakel ovan, infälld diskho, spotlights i tak samt vitmålat trägolv. Köket är utrustat med induktionshäll, fläkt, kyl/frys, varmluftsugn och diskmaskin. Samtliga vitvaror av märket Whirlpool förutom kyl/frys som är från Cylinda.

Badrum
Stilrent, nyrenoverat, badrum i ljusa färger. Toalett, handfat med kommod samt spegelskåp med belysning. Handukstork samt dusch med fällbara glasdörrar. Vita helkaklade väggar, klinkergolv i ljust grått med golvvärme (el) och spotlights i tak.

Badrum med ljus minimosaik på golv och väggar. Toalett, handfat med spegel ovan, badrumsskåp, badkar och ny kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Golvvärme (vatten) samt ett fönster som ger ljusinsläpp.

Gästtoalett med målade väggar och klinkergolv. Handfat med spegel ovanför samt wc.

Övrigt
Våningen disponerar två källarförråd och två vindsförråd. Hiss saknas. Kök renoverat 2014 och ett badrum renoverat 2015. Kyl/frys, diskmaskin och tvättmaskin/torktumlare från 2017. Kalkelugnarna i sovrummen behöver åtgärdas för att kunna användas. Våningen är registerad som 4 rok i föreningens lägenhetsregister. Mycket bra läge på Östermalm med närhet till Karlaplan med god service och butiker. Promenadavstånd till Djurgården och Gärdet. Ett närmast obegränsat utbud av restauranger, caféer, trevliga uteserveringar, affärer och skolor. Mycket goda kommunikationer med såväl innerstadsbussar som T-bana.

Driftskostnad

8.725 kr/år, varav
El: 4.500 kr/år
Försäkring: 4.225 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1896
Energideklaration: Utförd 2009-12-09
Energiprestanda: 160 kWh/m2 (Atemp) och år

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Kasernen 5

Information:

Bostadsrättsföreningen Kasernen 5 förvärvade fastigheten 1994. I föreningen finns 23 lägenheter med bostadsrätt och 2 lägenheter med hyresrätt. Den ena hyresrätten (2 rok, 56 kvm) har ett speciallåneavtal vilket bla innebär att den ej kan upplåtas på den öppna marknaden såsom bostadsrätt i framtiden. Den andra hyresrätten är 5 rok, 116 kvm. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening, juridisk person accepteras ej. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift av köparen samt en pantsättningsavgift per notering. Kabel-TV och Internet finns i fastigheten via Com Hem. Tillgång till cykelrum samt tvättstuga i gårdshuset med två tvättmaskiner, en torktumlare, en centrifug, ett torkskåp och ett torkrum. Till medlemmarnas förfogande finns en innergård med planteringar och utemöbler.

Renoveringar
1975 Totalrenovering gårdshus, då bl a rörstammar och elstigare byttes.
ca 1985 Totalrenovering gathus, då bl a rörstambyte samt byte av elstigare genomfördes.
1996 Byte av termostatventiler
1997/1998 Renovering fönster.
2001 Ommålning tak.
2002 Ommåladning trapphus.
2003 Renovering av gård mellan husen.
2013-2014 Renovering av "bakre" gård.
2016 Relining av två avloppsstammar i gårdshuset.
2017 OVK-kontroll

Kommande renoveringar
2017 Åtgärder från OVK
2017 Målning av fönster
2018 Renovering av trapphus

Se fullständing beskrivning >