Grev Magnigatan 19, 3 tr - SÅLD

5 rum (164 m2). På Grev Magnigatan invid Strandvägen ligger den här vackra familjevåningen med bevarade originaldetaljer och glimt mot Nybrovikens vatten. Tre rum i fil och renoverad i hög standard. Den utmärks av tidstypiska sekelskiftesdetaljer som högt i tak, fina snickerier, pardörrar, serveringsgång, fönster med blyinfattat glas samt fiskbensmönstrad ekparkett på golv. Den disponerar totalt 5 rum, kök, badrum samt gästwc. Detta hem bjuder på all tidsenlig charm och härligt sällskapsrum med öppen spis, matsal med plats för ett större middagssällskap samt stilrent kök från Kvänum. Representativ fastighet med byggnadsår 1885 av arkitekt Bocander & Cronvall. Mycket attraktiv belägen på Östermalm nära Djurgården och i välskött förening.
Pris: 25.000.000 kr Avgift: 6.906 kr/mån. Grev Magnigatan 19, 3 tr Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Christina Löfsten Oscarsson christina@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 5 rum och kök (varav 3 sovrum) Boarea: 164 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Avgift: 6.906 kr/mån. inkl Värme, vatten
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 9.72944 % Byggnadsår: 1885, viss ombyggnad 1924 Förening: Brf Styrmannen 26
Christina Löfsten Oscarsson
Ansvarig Mäklare: Christina Löfsten Oscarsson christina@perjansson.se

Interiör

Elegant entré som öppnar upp mot en generös möblerbar hall och gästwc vid hallen. Fönster med blyinfattat glasparti och fönsterdörrar till en vädringsbalkong. På golv fiskbensmönstrat ekparkett vilket är genomgående i sällskapsrum och sovrum. Genom hallen nås de tre rummen i fil mot Grev Magnigatan och ett magnifikt sällskapsrum med öppen spis. Härlig atmosfär genom stora fönster vilket ger ett fint ljusflöde. Burspråk med utsikt mot Strandvägen och sjöglimt mot Nybrovikens vatten. I sällskapsrummet plats för soffgrupp och gott om utrymme för socialt umgänge. Bibliotek/ sovrum med platsbyggd bokhylla och inbyggd belysning. Genom skjutdörrar nås matsalen med plats för ett större middagssällskap. Stort fönster med blyinfattat glas ger rummet en fin atmosfär. Det tredje rummet i fil nyttjas som master bedroom samt sovrum intill gård. 

Kök

Serveringsgång med höga skåp från Kvänum och med stilren bänkskiva av granitkeramik i enhetligt materialval som köket. Stilrent kök i ek från Kvänum med bänkskivor i granitkeramik i en elegant grå ton. Maskinell utrustning från Gaggenau som spis, ugn, diskmaskin, kyl, frys samt vinkylskåp. Skafferi och balkong mot gård. Stora plattor på golv i grått för enhetlig design.

Badrum

Till den privata delen hör badrummet som är beläget vid master bedroom och serveringsgången. Exklusivt badrum med granitkeramik på både vägg och golv i creme. Dusch med glasdörr, badkar från Villeroy & Boch, handfat och kommod från Duravit. Hyllor i glas på vägg samt spegel. Gästwc intill hall med marmor på golv, handfat och wc från Duravit. Tvättpelare i ett utrymme vid serveringsgången.

Lägenheten är registrerad som 153 kvm i föreningens register. 

Driftskostnad

7.600 kr/år, varav
El: 3.600 kr/år
Försäkring: 4.000 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1885, viss ombyggnad 1924
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2019-09-06
Energiprestanda: 134 kWh/m2 (Atemp) och år

Förening

Namn: Brf Styrmannen 26

Information:

Fastigheten bebyggdes 1885, 1924 en mindre ombyggnad och består av 1 flerbostadshus. Föreningen äger fastigheten Styrmannen 26 i Stockholm, förvärvade huset 1986 och är en äkta förening. Föreningen äger marken. Föreningen upplåter 17 st lägenheter med bostadsrätt och 1 st lägenhet med hyresrätt. Månadsavgiften betalas månadsvis. Föreningen accepterar ej juridisk person. Föreningen kräver att man är mantalskriven på adressen. Vinden är bebyggd. Cykelparkering på gården. Överlåtelseavgift om 1% av prisbasbeloppet och pantsättningsavgift om 2.5% av prisbasbeloppet vilka betalas av köparen.

Renoveringar: (De senaste åren för resterande år se årsredovisning)

2020 Spolning nedre avloppsstammar

2020 Slutligt arbete för erhållande av energideklaration

2020 Inspekterat rökgångar och eldstäder varmed rökgångar konstaterades vara täta

2020 Slutfört arbete SBA

2019 Initierat arbete för SBA (Systematiskt Brandskyddsarbete)

2019 Översyn elcentral i källare

2019 Åtgärder för erhålla Energideklaration

2018 Utbyte av garageport

2017 Hissrenovering

Se Årsredovisning för renoveringar tidigare år som:

1992 Byte av VA stammar

Planerat större underhåll är fönsterrenovering mot gatan samt tätskiktsrenovering av kungsbalkongen på vindsplanet

( kungsbalkongen disponeras av vindsvåningen och inte av föreningen i övrigt).

Se fullständig beskrivning >