Grev Turegatan 71 - SÅLD

5 rum (126 m2). Attraktivt belägen i vacker fastighet finns denna väldisponerad sekelskiftesvåning om fem rum och 126 kvm. På Grev Turegatans övre del, med lite trafik och ett lugnt, högt och tyst läge, bor man med tre rum i fil mot gatan, balkong i väster mot gården och två badrum. Våningen har stora fina sociala ytor och upp till fyra sovrum. Utöver detta bevarar den många tidstypiska och eftertraktade sekelskiftesdetaljer som fiskbensmönstrat ekparkettgolv, pardörrar och snickerier i fönsternischerna. Vardagsrum mot gatan med tre vackra dubbelfönster och stort socialt kök mot gården med utgång till balkongen i västerläge. Separat gäst-wc i hall och separat tvättavdelning invid badrummet samt dusch en suite i ett av sovrummen. Stor klädkammare och gott om förvaring. Fantastiskt boende som passar såväl den växande familjen som villasäljaren som söker ett generöst, socialt boende. Lugnt läge på återvändsgata där såväl Östermalmstorg som Karlaplan ligger på bekvämt gångavstånd. Fastighet från 1881.
Pris: 14.900.000 kr Avgift: 6.236 kr/mån. Grev Turegatan 71 Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Magnus Ekman 070-566 69 99 magnus@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 5 kök (varav 3 - 4 sovrum) Boarea: 126 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 1,5 av 5, hiss finns, Hiss finns Avgift: 6.236 kr/mån. inkl inkl värme, VA
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 8.06169 % Byggnadsår: 1881 Förening: Brf Renen 15

Interiör

Välkomnande rymlig hall med gott om plats för klädavhängning och gäst-wc. Mot gatan ligger tre rum i fil med vardagsrummet centralt placerat och två möjliga sovrum bredvid. Mot gården ligger det öppna, luftiga köket med rymlig matsalsdel och utgång till balkongen. Rikligt ljusflöde och gott om förvaring. Ytterligare ett generöst sovrum med två dubbelfönster mot gården. Våningen har ett badrum med dusch samt en separat dusch med handfat med ingång från ett av rummen mot gatan. Separat tvättskåp invid badrummet.

Fiskbensmönstrad ekparkett i hela våningen utom hall, kök och sovrum mot gården (där ligger ett vackert furugolv). Takhöjd om ca 3,20 m. 

Kök

Rymligt kök med ett rikligt ljusinsläpp via fönster och balkongdörr. Köket är från 2008 och har en öppen planlösning med gott om arbetsytor och förvaring. Stor härlig matplats med platsbyggd bänk och plats för cirka 8 personer. Dubbeldörrar till balkongen. Vacker extra bred Bertazzoni-ugn med fem gashällar samt varmluftsugn. Diskmaskin, kyl, frys, microvågsugn, kaffemaskin Siemens (2011). Kolfilterfläkt. Arbetsbänkar i trä. 

Badrum

Våningen har gäst-wc i hallen, ett badrum med dusch och wc samt en separat dusch med ingång från ett av rummen mot gatan. Badrummet renoverades 2008. Elburen golvvärme, kaklade väggar och klinker på golv. Infällda spotlights i tak. Wc samt handfat med skåp inunder. Invid badrummet finns skåp med inbyggd tvättmaskin från Electrolux (2008). Det separata duschrummet har kakel och kakelmosaki på väggar och golv, inbyggd förvaring i hyllor, handfat med skåp inunder samt infällda spotlights i taket.

Övrigt

Takhöjd ca 3,2 m. Våningen disponerar ett källarförråd. Internetanslutning via IP Only, kabel-tv via Com Hem. Säkerhetsdörr i hallen. 

Driftskostnad

24.282 kr/år, varav
El: 8.528 kr/år
Försäkring: 7.594 kr/år
Gas: 3.492 kr/år
Övrigt: 4.668 kr/år
Beräknat antal pers: 4 personer
Övrigt utgörs av bredband och kabel-tv

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1881
Uppvärmning: Fjärrvärme
Fönster: 2-glas

Förening

Namn: Brf Renen 15

Information:

Föreningen Renen 15 är en äkta bostadsrättförening som förvärvade fastigheten 1984. Föreningen upplåter 14 lägenheter med bostadsrätt. Juridisk persom godkänns inte som medlem. Uthyrning i andrahand tillåts efter godkännande från styrelsen. Avgiften höjdes med 5% i Juli 2021. Fastigheten är ansluten till ComHem samt har internetanslutning via fiber till IP-Only. Till medlemmarnas förfogande finns cykelskjul på gården samt tvättstuga placerad i källaren med två tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel och ett torkskåp. Uppvärmning via fjärrvärme. Föreningen äger marken till fastigheten.

Renoveringar
2020 Dränering längs en del av gårdsmuren, omgjutning av vissa stenplattor på gården, lagstadgad energideklaration, reparation av en mindre del av putsen på fasaden på trapphuset.
2019 Nya fönsterventiler, omdragning av elstammar till tre lgh, OVK godkänd.
2018 Samtliga avlopps- och dagvattenledningar i källaren byttes
2017 Radonmätning (inom gränsvärdet), fiberinstallation, ny port och dörrautomatik.
2013 Filmning av stammar avseende gäst-wc (gott skick)
2011 Balkonger renoverades. Målning av fönstersnickerier
2009 Ny fjärrvärmecentral
2008 Nytt yttertak
1988/89 Stambyte i viss omfattning i badrum och 1986 i kök (gamla köksplacering). Omfattade ej vattenledningar.

Kommande renoveringar omfattar byte av vattenledningsrör i källaren (lånefinansieras).

Se fullständig beskrivning >