Grev Turegatan 80, 3 tr

3 rum (104 m2). Totalrenoverad sekelskiftestrea med balkong attraktivt belägen på lugn återvändsgata. Rymlig hall med gäst-wc. Platsbyggt kök från Ballingslöv med bänkskivor i Carraramarmor och utrustning från Gaggenau och Siemens. Vardagsrum och matsal i fil med dubbeldörrar, väggpaneler och fina takstuckaturer. Generöst sovrum med platsbyggd garderobsvägg och utgång till balkong. Badrum ensuite med sovrum inrett med bänkskivor och golv i Carraramarmor samt vita helkaklade väggar. Våningen totalrenoverades 2016 med nydragen infälld el, ny fiskbensparkett i alla rum samt nytt badrum, gäst-wc och kök. Inbyggda spotlights och högtalare i kök, hall och badrum. Fina tidstypiska detaljer samt 3,10 m i takhöjd. Lågt belånad förening i vacker och välskött fastighet från 1881.
Pris: 12.000.000 kr Avgift: 3.992 kr/mån. Grev Turegatan 80, 3 tr Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Mats Lagerkvist 070-211 92 00 mats@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 3 rum och kök (varav 1 - 2 sovrum) Boarea: 104 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Avgift: 3.992 kr/mån. inkl inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 5.23 % Byggnadsår: 1881 Förening: Brf Bävern u p a

Planlösning

Rymlig hall med gäst-wc och plats för möblering samt avhängning. Hallen öppnar upp via dubbeldörrar till det stora vardagsrummet med två fönster som ger fint ljusinsläpp. Intill vardagsrummet ligger matsalen som har plats för stora middagssällskap och serveringsskåp. Båda sällskapsrummen är utsmyckade med tidsenliga sekelskiftesdetaljer. Mot den ljusa och lugna gården ligger sovrummet med badrum ensuit. Sovrummet rymmer dubbelsäng och har en tre meter lång platsbyggd garderobsvägg och har utgång till den insynsskyddade balkongen med utsikt över fyra bakgårdar. Sovrummet har ett badrum ensuit. Hela våningen totalrenoverades 2015 med genomgående fiskbensparket, nydragen infälld el samt nytt kök och bad. En klassisk sekelskiftesvåning som varsamt renoverats.

Kök
Stilrent platsbyggt kök från Ballingslöv med vita släta luckor och lådfronter samt bänkskiva i Carraramarmor. Spis, ugn och mikrovågsugn från Gaggenau. Kyl, frys och diskmaskin från Siemens. Matplats för 4-6 personer. Takspotlight och takhögtalare. Fint ljusinsläpp från öppen gård.

Badrum
Helkaklat med vita plattor på väggar samt inbyggt hyllplan och mosaikgolv av Carraramarmor. Kommod från Ballingslöv med dubbla handfat. Torktumlare och tvättmaskin. Eldriven golvvärme och handdukstorkar. Takspotlights och takhögtalare.

Övrigt
Lägenheten har ett eftertraktat läge med närhet till Humlegårdens grönska och Lill-Jansskogens löpspår. Utmärkta kommunikationer med bussar, pendeltåg (Stockholms Östra) och Stadions tunnelbanestation runt hörnet. Kort promenadavstånd till Stureplan och City.

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1881
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2008-07-21
Energiprestanda: 153 kWh/m2 (Atemp) och år

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Bävern u p a

Information:

Bostadsföreningen Bävern upa förvärvade fastigheten 1919. I föreningen finns 21 medlemslägenheter med bostadsrätt samt 1 lokal som upplåts med hyresrätt. Föreningen accepterar inte juridisk person. Kabel-TV och Internetanslutning finns i fastigheten via Com Hem. Tillgång till barnvagnsrum i entréplan samt cykelstall. Till medlemmarnas förfogande finns en grön, trevlig innergård. Tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Avgiften till föreningen betalas kvartalsvis i förskott. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 455 kr och en överlåtelseavgift om 1138 kr. Föreningens lån 2017-12-31: 3 183 000 kr. Avgiftshöjning är att förvänta 2019 p.g.a. planerad fönsterrenovering under 2018.

Utfört underhåll
2017 Mur mot Grev Turegatan 78, cykelförråd och målning av entrédörr och portikdörr
2016 Byte av Torktumlare och torkskåp i tvättstugan
2015 Byte av termostater på alla radiatorer samt injustering av värmesystemet
2013 Trapphusrenovering
2013 Byte av hiss
2013 Nytt tak
Stambyte utförs successivt, bl a vid renovering av badrum och/eller kök

Planerat underhåll
2018 Utvänding fönstermålning

Se fullständing beskrivning >