Grevgatan 54, Etage

2 rum (61 m2). Med ett attraktivt läge mellan Östermalmstorg och Karlaplan ligger denna charmiga etagelägenhet med möblerbar balkong i väster och ett ostört läge i gårdshus mot en vacker och grönskande gård. Ett mycket charmigt boende på attraktiv del av Östermalm med närhet till stadskärnan, Djurgården, Fältöversten och kommunikationer i välskött förening och vacker fastighet från 1898.
Pris: 8.950.000 kr Avgift: 3.061 kr/mån. Grevgatan 54, Etage Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Stina Holmberg 070-868 08 23 stina@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 2 rum och kök (varav 1 sovrum) Boarea: 61 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 0&1 , Ej hiss Avgift: 3.061 kr/mån. inkl Värme, VA, hushållsel, bredband
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 4.5988 % Förening: Brf Greven 3

Planlösning

Välkomnande hall med gott om förvaring i form av avhängning samt hel garderobsvägg med skjutdörrar. Sten på golvet och tapetserade väggar. Hallen leder in till köket med plats för matbord och öppet in mot sällskapsavdelningen. Ett sällskapsrum med parkett på golvet och en vacker kakelugn. Öppen och vitmålad trappa leder upp till övervåningens hall med en hel garderobsvägg och som leder in till det stora och ljusa sovrummet med plats för både dubbelsäng och arbetsplats. Även här parkettgolv, en klädkammare samt utgång till den möblerbara balkongen mot gården i västerläge. I anslutning till sovrummet ligger badrummet med badkar. 

Kök

Ett ljust kök med ljust gråa luckor i klassisk stil och stenplattor på golv. Arbetsbänk i carraramarmor med vitt kakel bakom, belysning ovan och nedfälld ho. Gott om förvaring i över- och underskåp, öppna hyllor samt ett inbyggt vinställ. Induktionshäll (smeg), ugn (smeg) samt fläkt. Inbyggd diskmaskin och inbyggd kyl och frys. Spotlights på skena i tak.

Badrum

Badrum med vitt/svart klinker på golv och vitt kakel på väggar. Badkar med handdusch, wc och vitt handfat nedsänkt i kommod i trä med skåp och lådor för förvaring. Ytterligare förvaring i platsbyggda öppna hyllor. Handdukstork, golvvärme och infällda spotlights i tak. 

Övrigt

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett källarförråd.

 

Driftskostnad

4.000 kr/år, varav
Försäkring: 4.000 kr/år

Byggnad

Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2014-04-10
Energiprestanda: 160 kWh/m2 (Atemp) och år

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Greven 3

Information:

Bostadsrättsföreningen Greven 3 är en äkta förening som äger fastigheten Lyran 3 med adress Grevgatan 54 i Stockholm. Byggnaden, som ursprungligen är uppförd 1898 av byggherre AWG Nordvall, och som totalrenoverad 1975, innehåller 15 st lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Juridisk person accepteras inte. Kabel-TV och internetuppkoppling finns i fastigheten via Comhem/Tele2. Till medlemmarnas förfogande finns en bastu i källaren, en tvättstuga belägen i källaren samt en fantastiskt fin innergård med vackra rhododendron buskar, trädgårdsmöbler och cykelparkering. Välkomnande gatuentré med gallergrind och valv med lyktor.

RENOVERINGAR
1975 Fastigheten genomgick en totalrenovering då bl a V/A-stammar i kök och badrum samt elstigare byttes
1998 Fönster
2004 Fjärrvärmecentralen byttes
2005 Gårdshusets fasad samt gathusets valv i entré målades om
2006 Trapphusens väggar renoverades
2008 Gårdshusets fasad samt fasad mot gården renoverades, balkonger byggdes
2009 Gårdshus plåttak lades om
2011 Fläktar på tak byttes
2013 Gathusets plåttak lades om samt värmeslingor i stuprör installerades
2014 Energifönster i vindsvåning sattes in i samband med takomläggningen
2014 Grund i soprum lades om och klinkergolv sattes på plats
2016 OVK, varmvattenspolning av avloppsrör
2018 Filmning av avloppen
2021 Hissreparation

KOMMANDE RENOVERINGAR
Fönsterkarmar, taksäkerhet gårdshuset, korrigering ventilation

 

Se fullständig beskrivning >