Grevgatan 54A - 2,3,4 tr

8 rum (201 + 19 m2). Med mycket attraktivt läge mellan Karlaplan och Östermalmstorg ligger denna oerhört välplanerade och mycket smakfullt renoverade vindsetage i tre plan med Townhousekänsla. Två balkonger och en terrass i västerläge med mycket sol och lugnt, ostört läge i gårdshus med en vacker grönskande och inbjudande innergård. Våningen har en mycket tilltalande planlösning som passar familjen utmärkt. På plan ett finns fyra rymliga sovrum, oerhört smart och smakfull garderobsförvaring, två badrum - ena med badkar och den andra med dusch. På plan två möts man av den fantastiska sociala delen med stor inbyggd vinkyl, kök, matsal och vardagsrum med två balkonger. Vardagsrummet har plats för större soffgrupp, annan möblering, kakelugn, bokhylla, trappor upp till plan tre och utgång till ena balkongen i västerläge. Mycket smakfullt kök och matsal med plats för större matgrupp och utgång till den andra balkongen. Plan tre är vindsplanet med master suite, flertalet takfönster som bidrar till ett otroligt ljusinsläpp, mycket smakfull platsbyggd förvaring, badrum en suite, arbetsplats och utgång till stor terrass i västerläge. På vindsplanet finns vacker exponerad tegelvägg och synliga takbjälkar. Våningen är i mycket gott skick med vacker sekelskiftescharm i perfekt balans med moderna detaljer. Ej hiss. Välskött förening med oerhört vacker innergård och representativ fastighet från år 1898.
Pris: 25.000.000 kr Avgift: 11.305 kr/mån. Grevgatan 54A - 2,3,4 tr Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Farboud Nejad 073-909 49 06 farboud@perjansson.se
Sön 28/4
Vänligen ring för tidsbokning!
Mån 29/4
Vänligen ring för tidsbokning!
Fler fakta. Antal rum: 8 kök (varav 5 sovrum) Boarea: 201 m2 + biarea 19 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 2,3,4 av 4, Ej hiss Avgift: 11.305 kr/mån. inkl Värme, Vatten, El, Kabel-tv (basutbud)
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 16.6173 Byggnadsår: 1898 Förening: Brf Greven 3

Interiör

Välkomnande hall med gott om avhängning, fyra rymliga sovrum och två badrum - ena med dusch och andra med badkar. Gott om förvaring längst hela hallen med mycket smakfullt renoverade och inbyggda garderober. På plan två möts man av fantastisk inbyggd vinkyl, kök och vardagsrum med två balkonger i västerläge. I köket får man plats för större matplats och de vackra fönsterna bidrar till ett fint ljusinsläpp. I vardagsrummet finns plats för större soffgrupp, vacker kakelugn, platsbyggd bokhylla och trappor upp till plan tre - utgång till balkong i västerläge. Högst upp i huset finns master suite med flertalet takfönster som bidrar till ett fint ljusinsläpp och utgång till stor möblerbar terrass i västerläge med mycket soltimmar. Sovrum med plats för större dubbelsäng, platsbyggd förvaring och badrum en suite med dusch. Plats för arbetsplats. Genomgående magnifik våning med Townhousekänsla, vacker sekelskiftescharm och smakfulla moderna lösningar. 

Detta är verkligen ett unikt boende på en av Östermalms mest attraktiva adresser. Det är sällan man finner ett boende om 201 kvm med denna planlösning, skick och utformning på Östermalm. Ägarna som renoverat våningen har verkligen tänkt efter när dem renoverat den. Varenda kvadratmeter har kommit till användning, det finns en tydlig röd tråd och även om den är väldigt funktionell så är den samtidigt mycket estetiskt vacker. Att den har en tydlig sovrumsdel för barnen, en social del med två balkonger, stor och vacker vinförvaring, smakfullt kök och matsal, stort vardagsrum med plats för större soffgrupp och kakelugn samt master suite med terrass i västerläge gör den till den perfekta familjevåningen. De sociala delarna, sovrummen, balkongerna, att den ligger lugnt belägen med närhet till Karlaplan, Östermalmstorg och Djurgården, gör detta till en av dem bästa våningarna i storleksklassen och ett fantastiskt hem att trivas i. 

Kök

Smakfullt platsbyggt kök i sober färgsättning med gott om förvaring i under- och överskåp. Bänkskiva och stänkskiva i Corian. Köket är utrustat med side by side kyl och frys, induktionshäll, ugn, fläkt, kaffemaskin, mikrovågsugn och diskmaskin. Samtliga vitvaror från Miele. Blandare från Vola. Kolfilterfläkt. Intill köket finns en otroligt vacker platsbyggd och påkostad vinkyl.

Badrum

Tre stilfulla badrum i sober färgsättning och vackert kakel i Carrara marmor.

Två badrum på första planet. Ena badrummet är utrustat med dusch, handfat med kommod och förvaring under, spegel ovan samt vägghängd wc. Blandare från Tapwell och spotlights i taket samt golvvärme.

Andra badrummet är utrustat med badkar, handfat med kommod och förvaring under, spegel ovan samt vägghängd wc. Blandare från Tapwell och spotlights i taket samt golvvärme.

Tredje badrummet finns på översta planet och är utrustat med dusch och ångbastu, handfat med kommod och förvaring under, spegel ovan samt vägghängd wc. Blandare från Tapwell och LED-lister i taket samt golvvärme.

Tvättpelare finns i en av garderoberna i hallen.

Övrigt

Lägenhetsinnehavarna disponerar ett förråd.
Lägenheten är registrerad som två lägenheter i föreningens lägenhetsregister. 14/1201 samt 15/1301.

Område

Våningen ligger lugnt belägen mot gården med en av Östermalms attraktivare adresser som har det härliga lugnet, närheten till grönskan och den perfekta blandningen mellan lugnet och den korta promenaden till pulsen om så önskas. Utanför porten finner man närheten till Karlaplans och Fältöverstens breda utbud av restaurang, shopping och kulturliv. För den som vill åt naturen, har man även närhet till Djurgården, Gärdet och Tessinparken.

Driftskostnad

6.028 kr/år, varav
Försäkring: 6.028 kr/år

Lägenhetens indirekta nettoskuldsättning

Skuldsättning: 354.563 kr
Nettoskuldsättning enligt senaste årsredovisningen 2022

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1898
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2014-04-10
Energiprestanda: 160 kWh/m2 (Atemp) och år
Fastighetsbet: Lyran 3

Förening

Namn: Brf Greven 3

Information:

Bostadsrättsföreningen Greven 3 är en äkta förening som äger fastigheten Lyran 3 med adress Grevgatan 54 i Stockholm. Byggnaden, som ursprungligen är uppförd 1898 av byggherre AWG Nordvall, och som totalrenoverad 1975, innehåller 15 st lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Juridisk person accepteras inte. Kabel-TV och internetuppkoppling finns i fastigheten via Comhem/Tele2. Till medlemmarnas förfogande finns en bastu i källaren, en tvättstuga belägen i källaren samt en fantastiskt fin innergård med vackra rhododendron buskar, trädgårdsmöbler och cykelparkering. Välkomnande gatuentré med gallergrind och valv med lyktor. Föreningen tar ut en obligatorisk kostnad för bredband, då bostaden är registrerad som två bostäder i föreningens lägenhetsregister så faktureras denna bostad för kostnaden om 230 kr/mån två gånger. Totalt 460kr/mån, kostnaden är inräknad i den utskrivna avgiften. Föreningen kommer från och med Q3 höja avgifterna med 10%.

Föreningen ser över att ändra till enskild betalning för elen i bostäderna, detta ska röstas igenom på kommande årsstämma. För att kunna genomföra detta med ett enda årsmötebeslut krävs att stämman är eniga och samtliga medlemmar antingen närvarande eller representerade via fullmakt. 

RENOVERINGAR
1975 Fastigheten genomgick en totalrenovering då bl a V/A-stammar i kök och badrum samt elstigare byttes
1998 Fönster
2004 Fjärrvärmecentralen byttes
2005 Gårdshusets fasad samt gathusets valv i entré målades om
2006 Trapphusens väggar renoverades
2008 Gårdshusets fasad samt fasad mot gården renoverades, balkonger byggdes
2009 Gårdshus plåttak lades om
2011 Fläktar på tak byttes
2013 Gathusets plåttak lades om samt värmeslingor i stuprör installerades
2014 Energifönster i vindsvåning sattes in i samband med takomläggningen
2014 Grund i soprum lades om och klinkergolv sattes på plats
2016 OVK, varmvattenspolning av avloppsrör
2018 Filmning av avloppen
2021 Hissreparation
2022 Fönsterrenovering

Se fullständig beskrivning >