Grevgatan 9, 3 tr

6 rum (222 m2). Med ett eftertraktat läge ett stenkast från Strandvägen ligger denna ljusa paradvåning med all känsla av sekelskifte bevarad. Magnifik hörnbalkong, en balkong mot gården med kvällssol, kök mot Riddargatan, fyra rum i fil mot Grevgatan, varav ett med burspråk och ett med kakelugn. En representativ våning med möjlighet till fyra sovrum. En generös takhöjd om drygt 3,2 m, takstuckatur och takrosetter tillsammans med fönster- och dörrspeglar, djupa fönsternischer och vackra parkettgolv. Idag inredd med separat del med egen ingång, kök och badrum. Representativ fastighet anno 1905 med god ekonomi.
Pris: på förfrågan Avgift: 9.678 kr/mån. Grevgatan 9, 3 tr Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Stina Holmberg 070-868 08 23 stina@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 6 rum och kök (varav 3 - 4 sovrum) Boarea: 222 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 3 av 6, Hiss finns Avgift: 9.678 kr/mån. inkl inkl värme, VA, bredband
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 8.36 % Byggnadsår: 1905 Förening: Brf Falken nr 12

Planlösning

Välkomnande hall med dubbeldörrar och säkerhetsgrind, golv i carraramarmor med värmeslingor, kapprum, utgång till mindre balkong mot lugn gård och en separat helkaklad gäst-wc. Kök mot Riddargatan i anslutning till matsalen i det stilfulla, rundade hörnrummet med utgång till fastighetens paradbalkong med räcke i smidesjärn på hörnet Grevgatan/Riddargatan. Ytterligare tre generösa sällskapsrum i fil längs med Grevgatan med avskiljande skjutdörrar varav ett med tre spröjsade fönster i burspråk och ett annat med kakelugn. Fyra möjliga, bra sovrum inklusive den separata delen som har egen entré från Riddargatan samt eget kök och badrum. Ytterligare ett stort badrum, separat tvättstuga och gästwc.

Kök

Kök framflyttat mot Riddargatan i sober grön färgsättning. Bänk i rostfritt med nedsänkt ho och kakel bakom. Köksö med förvaring, inbyggd vinkyl (Adexa) och möjlighet till tre sittplatser samt en platsbyggd arbetsplats framför fönstret. Induktionshäll (Miele), fläkt, inbyggd ångugn och micro (Miele), diskmaskin (Miele från 2021/22). Kyl och frys (Electrolux), stort skafferiskåp samt ytterligare gott om förvaring i över- och underskåp. Vackra spröjsade, glasade dubbeldörrar in mot matsalen. 

Badrum

Ett stort badrum med klinker på golvet och ljusa, kaklade väggar. Dusch, hörnbadkar med hydromassage, kommod med två handfat och separata spegelskåp ovan med belysning. Gott om skåp för förvaring. Wc. Handdukstork och inbyggd belysning i taket.
Ytterligare ett badrum med dusch, wc och handfat.
Gästwc med mönstrade klinker på golv och ljust kakel på väggar, handfat och spegelskåp.
Tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare (Miele) och torkskåp (Electrolux).

Övrigt

Ägaren till våningen disponerar ett källarförråd.
Våningen disponerar en avskild del med egen ingång från Riddargatan, pentry och badrum.
I fastighetens källarplan finns även tvättstuga.

 

Byggnad

Byggnadstyp: Flerfamiljshus
Byggnadsår: 1905
Uppvärmning: Bergvärme
Fastighetsbet: kv Falken 12

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Falken nr 12

Information:

Fastigheten byggdes under 1905 och förvärvades av bostadsrättsföreningen Falken nr 12 år 1984. Adresserna i föreningen är Grevgatan 9 och Riddargatan 42. I föreningen finns 22 bostadslägenheter och två lokaler som samtliga upplåts med bostadsrätt. En av lokalerna ägs av föreningen och hyrs ut till en restaurangrörelse. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Juridisk person accepteras inte. Kabel-tv via Tele2. Under året har föreningens innergård genomgått en totalrenovering och på denna kan man ställa upp cyklar under tak. Även föreningens källare och tvättstuga har uppdaterats.

Utfört underhåll
2022 Samtliga fönsterbågar har målats, de två balkongerna med räcken av smidesjärn på hörnan Grevgatan/Riddargatan har renoverats, liksom innergården och källaren. Installation av bredband via fiber
2020 Trapphusrenovering Riddargatan 42 och gårdshuset
2019 Justering ventilation i lägenheter och restauranglokalen
2017 OVK-besiktning samt renovering och målning av fönster och karmar mot Grevgatan
2013 Bergvärme installerad
2011 Renovering- och reparationsarbeten i restaurang
2009 Hissrenovering
2007 Tätning av rökgångar. Trapphus delvis renoverat
2005 Tak delvis renoverat 2005 och målat 2007
2005 Fönsterrenovering
2003 Renovering av tvättstuga (tvättmaskin utbytt 2009)
2000 Putsning av fasad
1999 Stambytt köksstam gårdshuset
1995 Stambytt badrum och kök Riddargatan. Stambytt badrum och kök Grevgatan

Planerat underhåll
Uppfräschning av trapphus Grevgatan 9, ny hissmaskin och hisskorg. Ommålning tak. Fasadrenovering

Se fullständig beskrivning >